Polis kallar grannars insats vid brand ”fantastisk”

LIVIÖJÄRVI: Under lördag kvällen, kl. 23.11, inkom till polisen ett larm om att en brand i Liviöjärvi, strax utanför Pajala.

Enligt polisens talesman kom en polispatrull och räddningstjänsten till platsen. Då hade grannarna fått ut en man ur det övertända huset, en äldre man, född 1932.

Polisen betecknar grannarnas insats som fantastisk men mannens liv stod inte att rädda. Han avled kort efter grannarnas räddningsinsats.

Räddningstjänsten kom till platsen och jobbade med att begränsa spridning av branden men låter huset brinna ned till grunden.

I nuläget finns det inga misstankar om brott men en utredning kommer, enligt normala rutiner, att göras.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,
En kommentar om “Polis kallar grannars insats vid brand ”fantastisk”
  1. Jimmie skriver:

    Kul att polisen berömmer grannars fina arbete och rådiga ingripande vid den tragiska branden i Liviöjärvi. Blir samtidigt påmind om en episod för länge sedan, där borgabrandkåren skulle dras in, från en viss by i kommunen, efter många diskussioner blev det så. Mitt i grälet började en fastighet brinna, i byn, borgakåren hade ännu kvar sina grejer och lyckades släcka branden! Efter det att brandkåren från centralorten anländ, kom ett konstaterande av brandchefen: Värin samotetto värin samotetto ! (Felsläckt felsläckt!)