Man grovt misshandlad i sitt hem

PAJALA:  Under måndagens kväll blev en man misshandlad i sitt hem i Pajala.

Det var strax efter 23-tiden som polisen fick samtal från mannen som uppgav att han tidigare samma kväll blivit misshandlad i hemmet.

I samband med misshandeln ska gärningsmännen även ha tagit pengar från mannen.

Mannen fick åka med ambulans till sjukhus för tillsyn av sina skador.

Polisen har upprättat en anmälan gällande bland annat grov misshandel, samt hållit förhör och genomfört en brottsplatsundersökning.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar:
13 kommentarer om “Man grovt misshandlad i sitt hem
 1. Samhället har gjort sig oåtkomliga skriver:

  Inte heller i lilla Pajala är boende säkra för överfall i sina hem, ändå känner de flesta igen varandra till utseendet. Känns riktigt olustigt hur utsatta enskilda lever i glesbygden och banken saknar pengar och telefonnummer, förmodligen lika svårt går att nå polisen vid behov.

  Allt var mycket bättre förr, då kunde man nå samhällsfunktioner med telefon även efter kontorstid. Nu räcker inte med ett telefonnummer för att nå banken t ex måste kunna identifiera både dig själv och den du tänker nå med bank id, polis id etc.

 2. Identiteten föll inte i smaken skriver:

  Gäller identifiering vid anmälan till polisen, vid akut hjälpbehov svara polisen på ens identitet svara polisen: vi har inget folk och bemannat station är här i grannkommunen, du måste göra förundersökningen själv. Fick personen till svar. Så illa fungerar samhällsservice i glesbygden.

 3. Fazer skriver:

  Tråkig utveckling. Och nya förmågor verkar det oxå finnas när man läser om centralskolan i Pajala. Problembarn tillåts vandra runt och skrika och våldföra sig på andra dag in och dag ut.

 4. Här ingenting händer skriver:

  Hoppas att skolledningen skärper sig under hotelser om 500 000 i vite om ligister i fortsättningen tillåts förstöra för andra elevers skolgång.

  Hur skolledningen ska förändras till det bättre är något som har ignorerats tidigare. Pengar är enda värdet som återstår till ett hopp om bättring.

 5. Fazer skriver:

  Här händer ingenting: Så är det. Mycket som är galet med flumskolan i Sverige. Att skogstokiga mellanstadieglin tillåts härja runt precis som behagas, på bekostnad av barn som faktiskt vill lära sig något är så vridet som det kan bli. Man kan stå och vräka ur sig de värsta könsorden och flina. Och direkt rasism förekommer oxå. Ett under att det inte är polis inkopplat i vissa händelser. Föräldrar bör veta att det är möjligt att kräva skadestånd, precis som vuxna kan göra då de blir påhoppade, eller kallade för kränkande saker av andra vuxna. Finns i lagens mening inga frikort för mobbare.

 6. Torne Dalskvinnan skriver:

  ”Glinens” ord kommer hemifrån. Enkelt att lyssna av. Synd om elever som vill komma vidare i utbildningen. Ni föräldrar med fula ord och tankar, tvätta er!

 7. Identiteten föll inte i smaken skriver:

  Media upprepar regelbundet om barnkonventionen som tar barnens behov på allvar. Varför den inte tillämpas i Pajala i nutid utan måste hotas med vite och vem drabbar dessa viten i förlängningen,.

  Av någon anledning fortsätter arbetsmiljöproblem i Pajala C-skolan som förr.
  På ens skoltid några decennier sedan var man prisgiven för tjänstemans barn satte agendan hur fruktade de skulle vara för sin personliga säkerhet. Mobbning och trakassering kom vanligtvis från barn från samhällets besuttna hem.

 8. My skriver:

  Det är så det blir när föräldrar överlåter fostran av sina barn till skolan.

 9. I händerna på skriver:

  Precis, är det så. Föräldrarna har abdikerat och ägnar sig åt självförverkligande som politiken förespråkar.
  De unga i dag vet inte vem de är helt förvirrade, varifrån de kommer och därför saknar kompassriktning.
  Dags för skolan att fördjupa eleverna i sin historia, i dag när det finns dator är allt uppenbart. Eleverna saknar riktning och självkänsla att ta sig vidare. Börja från början år 1639 när Pananen kom från Österbotten Turtola och byggde upp byn Pajala. Det ger en självkänsla att veta om sin bakgrund kan ingen ihoppolitiserad ”övermakt” sätta sig på dig.

 10. Fazer skriver:

  My: Exakt så. Det är enkelt att skylla på skolan när man som förälder inte klarar av att lära ut basal uppfostran om hur man visar respekt för sina medmänniskor. Beter man sig oanständigt dag ut och dag in så kanske man inte ska få utöva sina ”roliga” kvällsaktiviteter, som om inget hade hänt, eller stå och fylla godisförråden inför helgen. Konsekvenser! Det borde alla föräldrar känna till.

 11. I händerna på skriver:

  Skolan ska lära eleverna det basala enligt direktiv samtidigt som lärarna är till för att bygga upp och utveckla elevernas självkänsla.

  Föräldrarna ska uppfostra sina barn i hemmet.

 12. Jan-Erik skriver:

  I händerna på,
  Det var Lasse Pajanen som år 1587 bosatte sig i det som kom att kallas Pajala. Jag kan tänka mig att väldigt många infödda pajalabor har denne Pajanen i sina släktträd. I övrigt håller jag helt med dig!

 13. Rose-Marie Sunna Westerlund skriver:

  Så hette han Lars Pajanen nybyggaren från Österbotten. Med honom kom samtidigt släkten Alatalo viktigt för ens identitet även andra idag kända släktnamn kom i samma veva och var med och byggde upp byn Pajala.
  Vem som kom först hörde alltid om vem som har existensrätt att freda sig i hembygden. Senare, politiskt även skulle markägandet innebära makt och identitet för sitt berättigande, över urbefolkningen och andra så nogräknade får vara på nåder.