Man grovt misshandlad i sitt hem

PAJALA:  Under måndagens kväll blev en man misshandlad i sitt hem i Pajala.

Det var strax efter 23-tiden som polisen fick samtal från mannen som uppgav att han tidigare samma kväll blivit misshandlad i hemmet.

I samband med misshandeln ska gärningsmännen även ha tagit pengar från mannen.

Mannen fick åka med ambulans till sjukhus för tillsyn av sina skador.

Polisen har upprättat en anmälan gällande bland annat grov misshandel, samt hållit förhör och genomfört en brottsplatsundersökning.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar:
7 kommentarer om “Man grovt misshandlad i sitt hem
 1. Samhället har gjort sig oåtkomliga skriver:

  Inte heller i lilla Pajala är boende säkra för överfall i sina hem, ändå känner de flesta igen varandra till utseendet. Känns riktigt olustigt hur utsatta enskilda lever i glesbygden och banken saknar pengar och telefonnummer, förmodligen lika svårt går att nå polisen vid behov.

  Allt var mycket bättre förr, då kunde man nå samhällsfunktioner med telefon även efter kontorstid. Nu räcker inte med ett telefonnummer för att nå banken t ex måste kunna identifiera både dig själv och den du tänker nå med bank id, polis id etc.

 2. Identiteten föll inte i smaken skriver:

  Gäller identifiering vid anmälan till polisen, vid akut hjälpbehov svara polisen på ens identitet svara polisen: vi har inget folk och bemannat station är här i grannkommunen, du måste göra förundersökningen själv. Fick personen till svar. Så illa fungerar samhällsservice i glesbygden.

 3. Fazer skriver:

  Tråkig utveckling. Och nya förmågor verkar det oxå finnas när man läser om centralskolan i Pajala. Problembarn tillåts vandra runt och skrika och våldföra sig på andra dag in och dag ut.

 4. Här ingenting händer skriver:

  Hoppas att skolledningen skärper sig under hotelser om 500 000 i vite om ligister i fortsättningen tillåts förstöra för andra elevers skolgång.

  Hur skolledningen ska förändras till det bättre är något som har ignorerats tidigare. Pengar är enda värdet som återstår till ett hopp om bättring.

 5. Fazer skriver:

  Här händer ingenting: Så är det. Mycket som är galet med flumskolan i Sverige. Att skogstokiga mellanstadieglin tillåts härja runt precis som behagas, på bekostnad av barn som faktiskt vill lära sig något är så vridet som det kan bli. Man kan stå och vräka ur sig de värsta könsorden och flina. Och direkt rasism förekommer oxå. Ett under att det inte är polis inkopplat i vissa händelser. Föräldrar bör veta att det är möjligt att kräva skadestånd, precis som vuxna kan göra då de blir påhoppade, eller kallade för kränkande saker av andra vuxna. Finns i lagens mening inga frikort för mobbare.

 6. Torne Dalskvinnan skriver:

  ”Glinens” ord kommer hemifrån. Enkelt att lyssna av. Synd om elever som vill komma vidare i utbildningen. Ni föräldrar med fula ord och tankar, tvätta er!

 7. Identiteten föll inte i smaken skriver:

  Media upprepar regelbundet om barnkonventionen som tar barnens behov på allvar. Varför den inte tillämpas i Pajala i nutid utan måste hotas med vite och vem drabbar dessa viten i förlängningen,.

  Av någon anledning fortsätter arbetsmiljöproblem i Pajala C-skolan som förr.
  På ens skoltid några decennier sedan var man prisgiven för tjänstemans barn satte agendan hur fruktade de skulle vara för sin personliga säkerhet. Mobbning och trakassering kom vanligtvis från barn från samhällets besuttna hem.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.