UPPDATERAD:Många djur i rörelse

KALIX: Den senaste tiden har det varit mycket renar och vilt i rörelse kring vägarna i länet. 

Natten mot måndag rapporterade polisen om en mängd renar som rörde sig på E4 i höjd med Vånafjärden mellan Kalix och Sangis. Och under förmiddagen gick polisen ut med ytterligare en varning om att cirka tio renar befinner sig i samma område, och verkar vara på fel sida om viltstängslet. Samebyn ska vara informerad.

Under natten fick polisen även in ett samtal om att cirka tolv rådjur ska ha befunnit sig under viadukten vid den norra infarten från E4 till Råneå.

En mängd trafikolyckor med både älg, rådjur och renar inblandade finns rapporterade från olika delar av länet under natten och den tidiga måndagsmorgonen.

Bilförare som ska ut på länets vägar uppmanas till uppmärksamhet på och kring vägen för att undvika olycka.

 

 

 

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , , , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.