Många inblandade i bråk på asylboende

PAJALA: Ett bråk utbröt på torsdagskvällen vid ett asylboende i Pajala.

Ett större antal personer, uppskattningsvis 30-40 i två grupperingar, hamnade i någon form av bråk enligt de första uppgifterna. Av den anledning larmades polis från hela länet till platsen. Personalen på platsen hade uppfattat stämningen som hotfull och satt sig i säkerhet.

Polis ryckte ut till platsen och väl på plats hade stämningen lugnat ned sig. De boende uppgav att det varit oroligheter med högljudda diskussioner och att det slitits i varandras kläder.

En anmälan om ofredande och misshandel har upprättats. Polisen kunde lämna platsen då uppståndelsen lugnat ned sig.m

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: ,
37 kommentarer om “Många inblandade i bråk på asylboende
 1. Mad Max skriver:

  Hur ska dessa många unga män kunna samsas i ”trånga” asylboenden i de ställen de blir utplacerade på? När det i deras hemländer finns tiotals, kanske hundratals klaner som slåss om makt och territorium. Inte undra på att det blir bråk mellan dessa grupperingar. Det ligger långt bak i deras historia. Vi får nog vänja oss vid detta. Inte någon lätt uppgift för polisen att stävja liknande händelser, med allt mindre resurser till sitt förfogande. Och inte minst för personalen som jobbar på de förläggningarna. Hela tiden vara rädda och på tårna, ifall det händer upplopp som detta verkar ha varit.

 2. Mad Max skriver:

  Om denna trend fortsätter kan det vara svårt att engagera och anställa personal. Det kommer att behövas ”skyddsrum” för dem att störta till då bråken börjar. Och frivilligheten kanske avtar efter liknande händelser. Det vore synd. Vi som bott i all sköns ro i våra fågelnästen blir mörkrädda.

 3. Osenka skriver:

  Jaha då var det fight igen. Var är alla sympatisörer till den socialdemokratiska regeringen? Förvånadsvärt tyst i lederna eller går dom också under 291.Hur kan man låta en sådan inkompetent människa sköta ett så fint land som sverige? Det är kört i botten för en lång tid framöver.Man hade kunnat göra mycket för gamla och unga för denna enorma penningsumma som är helt bortkastat. Men vad ska man med huvudet när man klarar sig med halsen.

 4. men skriver:

  Jag förstår inte. Varför läser man så mycket om våld på asylboenden när dom boende har flytt ifrån våld? Inte kan det väl vara så att vi har tagit hit typerna som majoriteten flyr ifrån?

 5. Från Holmen skriver:

  Det som skrämmer är ju att i princip hela polisens nattstyrka fick åka mot Pajala… Det kostar på att vara slutdestination för folk som söker lyckan…

 6. Inte bättre i allafall skriver:

  Det verkar som oredan är lika över hela landet idag Bert Karlsson säger att det är bråk på alla hans förläggningar. Blir mycket jobb för polisen. Jag tycker vi än en gång får tacka herr Reinfeldt för hans öppna armar de har verkligen gjort susen för vårt land.
  Herr Lövden hör man inget ifrån, har han fullt upp eller är han entledigad från jobbet på solsemester ??
  Reinfeldt borde komma tillbaka och reda ut oredan som han ställt till med i landet !

 7. My skriver:

  Det finns alltid efterkloka när båten har kantrat. Har ”Osenka” och ”Inte bättre i allafall” engagerat sig och gjort något för människor som tvingats fly från krigsdrabbade länder? Om ni tycker att Reinfeldt och Löfven gjort ett dåligt jobb, varför inte engagera er politiskt och så småningom kanske få möjlighet att att bli Sveriges statsminister. Då kan ni få visa visa hur man styr ett land, gör allting rätt och ”använder huvudet i stället för halsen.”

 8. klstlu skriver:

  I Junosuando var en kristen familj på 7 personer som var asylsökande att flytta till Stockholm på grund av att andra hade en annan trosuppfattning. Hur skall detta sluta om ingen tar tag i saken? Jag bara frågar.Skall kriget börja även här även om i en liten omfattning. Det en gör det andra. Eskalering är kanske ordet.

 9. Osenka skriver:

  Svar till My! Det är mer än en båt som kantrat på haven, pga. Öppna hjärtans politiken. Dessa flyktingar har invaggats i falska förhoppningar om paradiset i Sverige. Vad har dessa människor mötts av? Löfven har ju själv medgett att allt blivit fel och har nu stängt gränser och börjat kasta ut hör och häpna familjer som bott i Sverige i upp till 6 år med barn födda i Sverige. Det finns minst 50 miljoner flyktingar kvar och hjälpa,så du blir nog inte utan.I min branch betyder MY:1 TUSENDEL ETT MÅTT. KÄMPA!

 10. Poseidon skriver:

  My : Det är inte att vara efterklok! Har man följt utvecklingen på dessa boenden runt om i landet förstår man att det blir allt annat än bra när man trycker in 600-700 nya människor med helt andra kulturer i ett pyttesamhälle som Pajala! Det finns (fortfarande) ett koppel av (vänster) förnekare i även Pajala, som kommer likt orkestern på Titanic att spela sin ”låt” trots att fartyget är dömt att sjunka. Polisen kör skytteltrafik till dessa boenden. Folk har blivit antastastade på byn. Många vill inte längre bada i badhuset pga ”obehagligt” beteende. Fotande av tjejer/kvinnor på gymmet mm. Suck

 11. Inga-Lill Poromaa skriver:

  Klstlu! Har du en källa på ditt påstående? Jag har träffat och träffar de boende i Junosuando flera gånger i veckan och det du skriver är inte sant!

 12. deadb4winter@gmail.com skriver:

  My,

  Efterklok ? Skämtar du eller har helggroggen åkt ut mitt i veckan plötsligt ?

  Både varningssignaler, konkreta exempel och konsekvenser är sedan långt bak uppmärksammade av en alltmer växande och nyktert vaken majoritet medans politikerna slentrianmässigt och mantraliknande mässat samma skitsnack i olika nyanser utan att våga ta i frågan. Orkestern på Titanic i ovanstående inlägg var en utmärkt jämförelse.

  Lägg ner ditt dravel och försvar av detta, får migrän av dylik dynga.

 13. lothar skriver:

  Reinfeldt tog en flygtur och upptäckte skogsarealer
  av gigantiska mått och då fick han idén om att vi skulle öppna våra hjärtan. Svetsloppan Lövén, han öppnade alla dörrar på vid gavel,in vällde nyanlända , över 160 000. Samma svetsloppa fick panik och nu vet vi svaret.
  Han går på SD:s linje. Stäng gränserna.
  Alltså måste Statsministern vara rasist!

 14. Fel skriver:

  Du har fullständigt fel Vänsterpolitik och vänsterpartiet står för allas lika värde i samhället, ingen sista Titanic låt. Därför stöder vi inom vänster partiet rörelsen Refuges Welcome. Denna ide stöder vänstern ännu och så även lokala vänsterpartister inom Pajala. Vänster hylla in ännu fler flyktingar till Pajala.

 15. Osenka skriver:

  Ja då skulle det vara fritt för alla att ha arbetslösunderstöd,för där ligger oftast ni i topp. Lägg edra pengar från stämplingen i refuges kassan och avlasta skattebetalarnas(arbetarnas börda) känner ni igen solidaritets ramsan:allt de ni äger ska vi dela, men det jag äger det ska ni ge fan i.

 16. Centern skriver:

  Center stödjer också fri invandring precis som V och i Pajala finns många anrika företag med centersympatisörer. Det finns fler än V som gillar invandrare, det ger billig arbetskraft.

 17. Pajala-bo! skriver:

  Hotad till livet, arbetslös, bostadslös, ekonomi i kris!!! Hade det varit jag så skulle jag tacksamt tagit emot gratis boende och månadsutbetalningar i ett land där freden råder. Spelar väl roll om jag delar boende med någon annan som flytt samma helvete.
  Men Nähä! I HVB-hemmen klagar vi, super, slår sönder och tycker empatin borde vara bättre och att Sverige borde öppna upp ÄNNU mer för ytterligare mer.
  Är det OK, på skattebetalarnas bekostnad? Min släkting lever på knappa 10.000/månaden och jobbar trots pensionen. Skolan och vården är snart ett minne blott.Rättvisa?Nej, skämmes ta mig tusan!

 18. Osenka skriver:

  Centern:på vilket sätt billig arbetskraft? Inte enligt avtalsenliga löner i allafall!Vädrar ni morgonluft? Vänstern vill ju ha höga ingångslöner men det är klart det var ju lördag igår, då är man rund och go.Det finns statistik på invandrares inträde på den Svenska arbetsmarknaden ca:8 år! Ska vi sätta dom i malpåse under tiden, eller övervintringar som Northland gruvan? Wake up!

 19. Faktum skriver:

  Ang Centern så läs i media vilken ståndpunkt partiet har ang flyktingar. De är positiva och vill ha öppna gränser och öka subventionerna för dessa via AF. Sedan tidigare har även Lööf infört förmånliga villkor via AF för dessa. Dessa åtgärder har riktats främst mot småföretag. Att V ensam är postiv är en myt.

 20. Osenka skriver:

  Svar till Faktum:Ang. Centern, jag behöver inte läsa om partiets ståndpunkt gällande massinvandring, har lyssnat otaliga gånger på debatter i livesändningar från riksdagen. Förklara för mig varifrån AF får sina pengar? Inte höjer det BNP:n eller bidrar till statskassan, det är ju skattepengar från de som ”arbetar” som används! Det samma med jobb som tillkommit, det är ju bara tärande jobb skapade av invandringen. Tittade på agenda igår, 80.000 kommer att skickas hem dom får inte asyl till att börja med.Nä partier som håller sig som starköl, 5,2-7,2%, skramlar mest har obegränsat med pengar.

 21. Eva Esberg skriver:

  Blir ledsen när jag läser dessa inlägg. Varför har det blivit så här? En sak som kom upp för mig för nåt år sedan var: ”Vi i Sverige måste passa oss för att inte bli ”dumsnälla” i vår iver att hjälpa människor som flyr för sina liv. Tyvärr så verkar det slå in nu. Att tex personer oftast män som är över 20 år behandlas som ensamkommande ”barn” är inte bra för någon. Att samla en massa människor på en liten yta utan att ha någonting vettigt att göra tror jag inte heller på. Bara att gå till sig själv. Hur skulle jag bete mig? Vågar inte ens tänka tanken

 22. Från holmen skriver:

  Bara att läsa i pressen varje dag om incidenter som det rapporteras om och med tanke på att pressen mer än gärna censurerar negativa nyheter om dom hitrestas fasoner så kan man ju bara inse att det är illa ställt. Vad som skall göras för att få fason på det hela är ju inte riktigt klart än.Men dyrt blir det väldigt dyrt. Nu är snart nya stora skaror på väg Norrut genom €uropa mot Sverige av någon underlig anledning. Det som framkom om olika badsedvänjor i badhuset har ju visat sig förekomma söderut också samt ute i €uropa med. Det som nu sker förvandlar hela landet.

 23. BNP skriver:

  Enligt Riksbanskschefens uttalande i medier får några månader tillbaka ansåg även han att flyktingar är en tillgång och ökar sveriges BNP. När även Riksbanken nämner flyktingar som en tillgång för sverige måste man tro på detta. Precis som även marknadsliberala partier som centern gör med starka ägare inom anrika företag, tror marknaden detta måste det vara en tillgång.

 24. Sixten Johansson skriver:

  BNP; En riksbankschef, finansminister, VD säger inte sånt som orsakar oro, höjda låneräntor, säljpanik. De tar fram siffror som ser bra ut, men mycket är bara luft, halvsanning / halv lögn. Flera nationalekonomer har visat att invandring av nuvarande typ aldrig kan bli lönsam. Ändå har de då räknat som om alla migranter vore norrmän. Hundratusentals analfabeter eller lågutbildade män från Mellanöstern och Afrika + islam är omöjliga att integrera. Det här blir en ren katastrof både för dem och för Sverige. Vi går mot kaos och anarki. Centern och många liberaler är lika tokiga som mp, v och Fi.

 25. Realist 2 skriver:

  Nu om nån gång får det väl vara nog! Inte för att det rör mig i ryggen att dom slåss emellan men att vi Pajalabor måste betala för skiten som uppkommer. Söderhamn, Vallentuna, Pajala, Boden, osv..är bara en del var dom bråkar, Frågan är när blir nån av oss nedslagen, trakkasserierna finns ju där redan i Pajala, Vart tog föresten sd-valsedlar vägen vid förra valet? Ta fram dom igen…

 26. Dänkare skriver:

  Som vanligt har Pajalaborna en cool lösning! De som inte sköter sig i Pajala skickas till Erkheikki!

 27. Realist 2 skriver:

  Som Pajalabo menar jag ju kommunen i all helhet, förlåt (Dänkare), Hoppas att ni inte har det för jobbigt i Erkheikki+ andra byar i kommunen… Jag tror ett stormöte mellan 80 byar borde säga nått…

 28. Cementiblandari skriver:

  Svar till Dänkare: Som vanligt har Kirunaborna en cooligare lösning! De som inte sköter sig i Riksgränsen skickas till Pajala som sedan vidarebefordrar dessa till Erkheikki. Vem sitter med Svaret Petter i sista omgången?

 29. Dänkare skriver:

  Känner inte till Erkheikki ifall han bor där, men rent pedagogiskt är det en resa i uppförande att hamna där som borde nå fram oavsett varifrån man är borta. De som spritar bort sina bidragspengar har som gissning inte heller skäl i förlängningen att få uppehållstillstånd.

 30. Mr G skriver:

  Sixten Johansson tolkar situationen rätt om vad som väntar dom nyligen anlända invandrarna. Men ser på tex Facebook att invandrar kritiken har stigit till allvarliga nivåer, det bådar inte gott för framtiden. Vi svenskar är ju redan kända för att vara dom mest invandrarkritiska i Europa ! Du Sixten, skriver sanning utan gå till angrepp mot den i allmänhet oskyldiga invandrarna, det hedrar dig !

 31. Sixten Johansson skriver:

  Vänligt skrivet, Mr G! Du har rätt i att jag aldrig vänder mig mot invandrarna som individer, utan mot den vanvettiga, ansvarslösa politik som vår politiska och mediala översittarklass bedrivit. Sedan är jag djupt orolig pga islam, likt alla som vet mer om islams kärna och praktik.
  Men svenskarna är inte de mest invandringskritiska i Europa, tvärtom de tolerantaste i världen. Jag läser hundratusentals kommentarer i alternativmedia. Folk har konkreta erfarenheter. Att högerextremismen får stöd beror på verkligheten i dag och på mörkläggningen och hetsjakten mot oliktänkande de senaste 20 åren.

 32. Futurum casus skriver:

  @Fel: Det går bra så länge det finns pengar. Problemet med vänsterpolitik är att ni tror att det går att skotta ut pengar från statskassan med spade utan kontroll. Allt åt alla-inga begränsningar. Vänstern har Sveriges mest kramgoa politik av alla politiska partier i det här landet. Det är märkligt att inte fler röstar på vänstern. Kan det ha med trovärdighet att göra?

 33. Mr G skriver:

  För att överleva måste partierna med ”vänsteråsikter” tex sossarna vända sig till mittenväljarna, det finns inte den massfattigdom kvar som fanns ”förritiden”. Dom gamla socialdemokratiska väljarna från minnen hur det var i fordom tider lever inte längre eller sitter i ett eländigt tillstånd på ett sk ålderdomshem

 34. Sixten Johansson skriver:

  Nästan alla sitter fast i invanda föreställningar om vad vänster, höger, feminism, nazism osv innebär. De ser inte att allting genomgår mutationer och drivs i nya riktningar, fast fraseologin är sig lik. Vänsterutopismen finns nu i hela det politiska fältet. Feminismen har blivit statsideologi och -religion. Islams kärna är det som idag mest liknar nazismen.

  Om (s) och (m) sprängs kan gråsossar och idékonservativa hitta varann, för ekonomistrukturerna är nu inte viktigast, utan det sociala. Själv vill jag sparka ut sjuklövern. Har försökt stötta fram komplement till SD, men det ser mörkt ut.

 35. Casus skriver:

  Vänsterpolitik är gäller det inte överallt inom Pajala? De lever ju efter principen att staten ständigt skall skjuta till pengar till AMS projekt som tex gruvan mm ?
  Vänsterpolitik är ju och inte tänka affärsmässigt utan främst på att sysselsätta folk i olönsamma åtgärder. Vilket gruvan verkar vara när tex Ranta slår undan öronen trots att det finns kalkyler på hur olönsamma gruvan är. Vad är då inte vänsterpolitik för en lycklig unnad skara om inte gruvan och Pajala kommun i ett nötskal ?

 36. Futurum casus skriver:

  @Sixten: Jag gillar väl inte heller SD:s politik men tyvärr är alternativen begränsade. Det tror jag många väljare håller med om.

 37. väljare skriver:

  Det som våra självgoda riksdagspartier inte vill eller kan inse att islam inte enbart är en religion. Det är ett politiskt system som strävar efter makten.