Många sökande till polisutbildning

SVERIGE: Under november har ansökan till polisutbildningen som startar i augusti 2018 varit öppen och totalt inkom 9.594 ansökningar. Det är 241 personer fler än vid förra ansökningstillfället som var i maj.

Nästa steg i antagningsprocessen är att de som sökt ska fylla i en webbenkät med frågor om bland annat hälsa, skolgång och personlig information.

Därefter hanterar Rekryteringsmyndigheten på uppdrag av Polismyndigheten ansökningarna och genomför de obligatoriska testerna som innefattar kontroll av medborgarskap, betyg, ålder med mera. De sökande som efter den kontrollen går vidare får då genomgå en medicinsk och psykologisk prövning.

Novemberansökningarna kommer att prövas till våren och Rekryteringsmyndigheten har utökat personalstyrkan vilket innebär att 3.200 personer kan prövas, förutsatt att så många sökande går vidare.

Prövning för de personer som sökte till polisutbildningen i maj har genomförts under hösten och de som får påbörja sin polisutbildning i januari 2018 kommer att få antagningsbesked innan jul.

 

ANNONS

Publicerad i Svenska Taggar: ,
3 kommentarer om “Många sökande till polisutbildning
  1. Pänktti skriver:

    Har dom slutat med svenskaprovet?

  2. från holmen skriver:

    har också läst om att Proven förenklats kan det stämma

  3. Språk är överkurs skriver:

    Det sägs inte läggas någon vikt vid språket. Det går lika bra med eget språk.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.