Mark för nytt särskilt boende är nu klubbad i fullmäktige

HAPARANDA: Frågan om placeringen på ett nytt särskilt boende har avhandlats skyndsamt av politiken.

Utredningar och tjänsteskrivelser med förslag på mark för placeringen av ett nytt särskilt boende har presenterats, det ena i anslutning till Lunden och det andra på en yta intill Haparandabladets redaktion på Storgatan, det sistnämnda var ett tjänstemannaförslag från Jimmy Henriksson, teknisk chef och Göran Wigren, samhällsbyggnadsförvaltningens chef.
Koalitionen i kommunstyrelsen föreslog via ordförande Tornberg (C) att ett nytt särskilt boende placeras på kvarteret Lunden, under ett extrainsatt sammanträde förra veckan.
Förslaget presenterades och beslutades även av ett enigt kommunfullmäktige under måndagen den 15 april, och ett nytt särskilt boende med 80 platser kommer alltså att uppföras i kvarteret Lunden.

Publicerad i Haparanda Taggar: , , ,
6 kommentarer om “Mark för nytt särskilt boende är nu klubbad i fullmäktige
 1. Affe skriver:

  Hoppas dom samtidigt planerar för en helt svenskspråkig avdelning med svensktalande personal m.m.
  Seskarö har kämpat för detta i åratal och en sådan avdelning skulle gynna Haparanda eftersom många av kommunens personal är helt svensktalande.
  Det finns en mobbingkultur på bl.a klippan där dom finsktalande medvetet bara pratar finska gentemot övrig personal som endast talar svenska, många har slutat och flyttat från staden p.g.a detta.
  Många nyanlända har kämpat sig in i samhället genom att gå SFI-kurser för att lära sig svenska och vid praktik eller jobb så möts dom av bara finska språket.

 2. Finnen skriver:

  Affe –
  Fast detta sker ju även mot den personalgrupp som kommer in som finsk-talande att man blir utstött FÖR att man inte pratar svenska.

 3. Svennen skriver:

  Finnen –
  Kanske man då ska fundera på att söka sig till finska sidan och jobba om man inte behärskar svenska språket? Är precis likadant med alla andra språk att man måste läsa svenska och dom från Finland borde inte vara något undantag? Finland är ju faktiskt ett tvåspråkigt land också. Menar absolut inte att det är dåligt att vi har finsktalande inom vården då det givetvis behövs, istället är det toppen att dem finns men då bör man också behärska svenska språket.

 4. Heja Ruotsi! skriver:

  Svenska är väl arbetsspråket på Haparanda Stad?

 5. Resultaten skriver:

  Precis Svennen

  Finland är tvåspråkigt.
  Men det märks ej på gränsen här.

  Sedan är ju Haparanda ett förvaltningsområde för finska det märks inte heller. Fina ord på papper men resten är bara rasism som finnen skriver.

  Förstår inte detta språkbråk som pågår är det så svårt lära sig finska eller svenska?

 6. ELO skriver:

  Affe / Du skriver att Seskarö har kämpat för detta i årtal och skriver om mobbning. Ja, du som Seskaröbo borde väl veta vad mobbning är? Vet många som bor och har bott på Seskarö, som flyttade till ön utifrån och de berättar samstämmigt om: utfrysning, mobbning, trakasserier, skvaller, skitsnack, hotelser, förföljelser osv. Flera av dem har tvingats flytta bort från ön pga seskarö mobbningen av folk som flyttat dit utifrån. Vem tror ni att ni seskaröbor är egentligen? Tror ni att ni är förmer än oss andra människor?