Markägare får rätt till ersättning

NORRBOTTEN. Markägare som nekas avverkning på grund av artskyddsförordningen har rätt till ersättning från staten. Det slår för första gången mark- och miljödomstolen fast i en dom.

Det var under 2017 som Skogsstyrelsen med hänvisning till artskyddsförordningen beslutade säga nej till en avverkning på drygt 17 hektar i Roslagen. Efter att ha fått sin överklagan avslagen stämde markägaren 2018 staten på intrångsersättning och mark – och miljödomstolen har nu beslutat ge markägaren rätt till en ersättning på 3,3 miljoner kronor. Skogsstyrelsen har ännu inte fattat beslut om eventuell överklagan.

Publicerad i Svenska Taggar: ,
En kommentar om “Markägare får rätt till ersättning
  1. Lennart skriver:

    Äntligen får staten sluta roffa åt sig enskild egendom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.