Massflykt till Sverige planeras

HAPARANDA: Hundratals flyktingar planerar att promenera över gränsen från Torneå till Haparanda i hopp om att få asyl i Sverige, enligt Norrbottens Kuriren. 

Enligt en tidning i Åbo, Turun Sanomat ska en grupp asylsökande samlas vid gränsen och korsa den, majoriteten ska vara från Irak, Afghanistan och Somalia.

Enligt en flyktingaktivist som tidningen har talat med kan det röra sig om tusentals flyktingar.

Aktionen är planerad att ske i början på september. Orsaken ska vara ett missnöje över att finsk polis ska ha inlett en offensiv av deporteringar av flyktingar.

Publicerad i Svenska
60 kommentarer om “Massflykt till Sverige planeras
 1. Gordon skriver:

  Finnarna agerar direkt när det kommer terrorister. Flata svenska politiker blundar och gör ingenting istället.

 2. Nu räker de skriver:

  Inte ska vi ha dom till Sverige heller när Finland deporterar.

 3. Alf skriver:

  Terrorister? Vad har terrorister med saken att göra?

 4. AnnBritth skriver:

  Nu måste vi väl ändå protestera. Inte sjutton vill vi ha dessa flyktingar över gränsen. Det finns tillräckligt med papperslösa människor här.

 5. Janne skriver:

  Öppna era hjärtan 🙂 välkomna dem till era egna hem i Haparanda. Ni som röstat fram denna regering…..

 6. Gordon skriver:

  Dublinförordningen gör ju att de som sökt asyl måste deporteras tillbaka till det landet de först sökt i. Om de inte åkt reguljärflyg från Bagdad eller var de nu kommer ifrån. Hoppas polisen stoppar dessa vid gränsen innan det är försent.

 7. Mad Max skriver:

  Utan en fungerande gränskontroll kommer dessa människor bara att knalla över gränsen. De är svårstoppade.

 8. Sture Bäver skriver:

  Nu när den här planen är tillkännagiven på TV, I-net, och slutligen här i HB, blir det intressant att följa Polisen och Tullens åtgärder för att skydda Svenskt territorium från invasion av sådana som redan har fått avslag på sina asylansökningar i Finland. Mitt tips är, sorgligt nog, att Svenska myndigheter kommer att stå handfallna, som vanligt, och det öppnar upp för en ny karriär hos asylsökande som får avslag, dom rullar bara runt i EU, land efter land, säg två år i varje land så har dom försörjning hela livet utan att lyfta ett finger. Vad gör Regeringen? Hallå, Hallå, tyvärr inget svar.

 9. Keke skriver:

  Polisen, Tullen till gränsen!
  Och stopp för dem där!

 10. Less skriver:

  Man måste ju undra vart gränsen går. När ska detta ta slut? Sverige och Haparanda har redan nog mycket med alla knarkare och kriminella människor. Vi har inte råd. Våra äldre lider utav detta. Varför måste vi ta hand om och jobba våra rövar av oss så andra har det bra när man själv knappt har något. Nu är det nog! Tycker Sverige borde bli hårdare med sina straff och regler. Är ju förfan lekskolenivå på det här.

 11. Realist skriver:

  Lyckosökare hela bunten, säger sig fly från krig, är det krig i finland? Nej, skicka till irak eller var de nu kommer ifrån. De är inte ute efter annat än bättre bidrag, för den sk. Orsaken varför de kom har de redan glömt.

 12. från holmen skriver:

  Polisen Tjaaa vi får ju läsa om vad dom gör med dom demonstrerande barnen på Medborgarplatsen i Stockholm…Ett flertal politiker är där och visar upp sig med dom utvisningsdömda ”Barnen”..andra Politiker springer runt och Gör HandHjärta symboler…ja jäklar

 13. Misse skriver:

  Dags att flytta från Haparanda tyvärr…..

 14. Mad Max skriver:

  Det kan bli svårt för dessa att ens hitta Tullen i Haparanda, inte ens alla Haparandabor känner nog till dess nya placering. Det kan bli en lång vandring.

 15. AnnBritth skriver:

  De flesta av de asyl sökanden som ertappas av polisen kollas upp. Är dessa papperslösa ska dom skjutsas till förvar för utvisning. Var ligger närmsta förvar???? Ja, i Gävle. Det är för långt att åka dit med dessa människor. Vad händer då med dom? Ja, dessa släpps in i landet….vind för våg. Vi har en väldigt massa papperslösa i vårt län.

 16. Observer skriver:

  Återigen ett tecken på vår misslyckade invandrings/flyktingpolitik sedan årtioenden tillbaks i tiden.
  Vad har fått våra politiker att tro på att om vi hjälper några tusen människor som flyr från krig,politiskt förtryck eller kanske fattigdom så gör vi en behjärtansvärd och stor insats i världen. Samtidigt som behovet av hjälp på många sätt behövs för 100-tals miljoner människor idag. Jag förstår inte den tragiska inställningen både för vår egen del och de som kommer hit lockade av vår naiva politik.
  Störande är också att de enda parti som flaggat för problemet är SD, vilket vi får tacka för!

 17. happisbo skriver:

  Det är det här alla andra länder snackar om. Fegisar. sluta sitta bakom era skärmar och var förbannade. UT och gör något åt saken ist. Pga oss själva som inte vågar stå upp för vårat eget land. Dags att komma ut o visa sig o våga stå upp ist för och se det förfalla

 18. A skriver:

  Haparanda är min hemstad, här är jag uppvuxen men tvivlar starkt på att mina barn kommer få göra det. Sverige är ett skämt, hela systemet har redan havererat men jag garanterar det finns seriösare kommuner än Haparanda.

 19. Svensson skriver:

  Stackars människor som flyr från granaterna i Finland! Givetvis ska Sverige ställa upp för dessa stackars individer som tagit sig genom hela Europa för att nå det första trygga landet undan bomber och granater, nämligen Sverige!

 20. Makkara skriver:

  Jaså, krig i Finland…hmm

 21. Majlis skriver:

  Tror nog tyvärr att Happis tar emot alla och inkvarterar dem till folkets hus. All aktivitet där kommer att strykas, som det var en gång förut. Happis har ju inga poliser så det är bara att marschera in och ta för sig. Sorgligt men sant.

 22. kjell g skriver:

  Re:Janne

  Öppna era hjärtan var en M ledd regering.

 23. oroliga medborgare skriver:

  Hej ni ‘granskare’ tråkigt att ni ej tog in min insändare, det är så många tycker om invandringspolitiken. Hade tänkt börja beställa Haparandabladet men efter det här så får det vara.

 24. Tasku skriver:

  Försökte ringa polisen, i dag, i en hel timme, gällande vad de planerar som respons mot detta i början av september. Fick inte tala med någon om vilka åtgärder de (förhoppningsvis) planerar, gällande detta. En hel timme, utan någon att tala med? FINNS det ens poliser i Norrbotten som kommer försöka att hantera detta?! Är vi helt utlämnade till oss själva ifall kriminalitet från ”tusentals” drabbar oss…? Kommer gränskontroller iakttas från början av september eller är vi ensamma att hantera denna situation?! KRÄVER SVAR.

 25. Kotten skriver:

  Instämmer med oroliga medborgare.Det finns fakta på det folk skriver om . Varför vill ni inte ta in fakta?Bara detta lull-lull. Det är ju bara att slå på radion eller tv:n. Folk kanske är mer medvetna än ni tror. 2 av terroristerna i Åbo var från Sverige (marocko)

 26. Verkkosurfaren skriver:

  ”Det är synd om människan” sa Strindberg, och ”land ska med lag byggas” sa en tidigare kung (inklusive asyllagstiftningen antar jag), vilka det sen är synd om, och vilka lagar som avses kan man diskutera men enligt kommentarerna i HB och väljaropinionen börjar nog många skattebetalare och andra vara trötta på vad många kallar asylkaoset. Tråkigt för den enskilde som lurats hit, eller chansat och sökt lyckan, men det lär inte gå lätt att få asyl i Sverige efter att Finland bedömt att asylskäl saknas.

 27. Tjohoo skriver:

  Polisen har ju inga resurser så de kommer in i Sverige och sen går de upp i rök !!!!

 28. Alibaba skriver:

  Har nog med eko.”flyktingar” i sverige.vi kan skicka några tusen till finland. behöver ej fler här. vet iaf vilket parti jag röstar på i valet

 29. Majlis skriver:

  Re: Alibaba
  Varför ska vi skicka flyktingar till Finland. Är det inte bättre att dom skickas hem.

 30. E skriver:

  Vadå ”dom flyr inte från krig utan söker efter bättre bidrag”. Ni själva vet att man behöver pengar för att kunna bo och leva som en normal människa. Dom flyr från förtryck och otrygghet och krig. Jag har aldrig sett Haparanda så livlig som den var efter att det kom flyktingar till Cape East. Ni Haparanda bor gör ingenting för den här staden. Ni sitter inne och petar er i naveln och är feta vidriga rasister. Det behövs mer kultur i den här staden. För mycket rasism och knark i den här. Blir bara glad att det kommer mer människor hit så att Haparanda får växa och utvecklas.

 31. E skriver:

  Sedan är Happisbor dom mest tråkiga människor jag träffat på. Dom vågar inte ens vända blicken mot en människa dom inte känner. Ja visst borde man ha bättre koll på alla som kommer hit men att dra alla över en kant är bara förjävligt. Vidrigt med vita människor som fortfarande tror att dom är så jävla heliga. Antar att ingen av er som är rasister inte har sett något annat utanför Skandinavien.

 32. Gordon skriver:

  Till E! Bara se på de ekonomiska migranterna som flyr..efter våra surt förvärvade skattekronor som rinner ut som våra pensionärer skulle bättre behöva då många av dem byggt detta land.. inte våra påtvingade migranter. Cape East var betydligt trevligare med världens största bastu som var öppen för allmänheten istället för stängd som nu. Nä stanna och slåss för era rättigheter i Afghanistan istället för att tvinga er land och rike runt i jakt på bästa bidragslandet. Men E det är u bara att inhysa migranterna hemma hos dig själv och skriv om ett år hur det gått. Ingen omvänd rasism fr dig tack!

 33. Majlis skriver:

  Re: E
  Oj vad man är präktig nu då. Du har ingen aning om vad som sker i samhället. Tråkigt att du tycker att happisbor är feta rasister som petar sig i naven. Du är väl också från Happis. Grattis

 34. Knytte skriver:

  Till ”E”.
  Kvalificerat skitsnack! Dom är inga flyktingar som flyr från nöd och armod, utan de flyr undan lag och rättvisa. De är illegala! De har fått avslag eftersom asylskäl ej föreligger. De skall därför utvisas då de uppehåller sig här illegalt. En flykting kommer inte till Europa i dyra märkeskläder, dyra mobiltelefoner, dyra skor, är vältränade, har välfriserade frisyrer osv. Om du nu hatar vita människor och den västerländska kulturen så mycket, varför flyttar du inte till Saudiarabien eller Nordkorea?

 35. Sture Bäver skriver:

  Ja, ”E”, du visar då verkligen här hur rasism i sin renaste form ser ut, enligt dig är dom som bor i Haparanda ”vidriga vita människor”, dessutom ”feta vidriga rasister”, och en massa andra nedlåtande tillmälen över människorna som bor i Haparanda. Snacka om att dra alla över en kam.
  Men på ett sätt är det positivt att allmänheten här får ett praktexempel på vad PK-rörelsen tycker och tänker om oss som har en mera realistisk syn på samhällsutvecklingen, och det skall vi lägga på minnet.

 36. Kn skriver:

  E,,jag tror att du är en av dom ej vita:)

 37. 4chambers skriver:

  E är utan tvekan bara en vidrig vänsterrasist, nothing to see here, move on people. Mata inte trollet.

 38. Jens skriver:

  @Sture Bäver: Hysteriskt rolig tragikomik att du i denna tråd beklagar dig över att Happisbor blir dragna över en kam…

 39. UNDRANDE skriver:

  Har funderat lite över alla flyktingar från Afghanistan. såg en dokumentär på netflix om Afghanistans arme (den legitima) inte isis och talibaner. som tränas av bla Amerikas arme, En officerare där sa en sak som fick mig att fundera, (vi har inga soldater att tillgå dom marscherar ute i Europa. Om det blir krig i Sverige och jag sticker till tex Tyskland vad är jag då. Jo DESERTÖR straffbart med döden i krig

 40. FriedrichHegel skriver:

  Åsikterna här inte några nyheter, inget som stora tänkare formulerat utan samma enfaldiga och enkla lösningar på samhällsproblem som hörts förut. Skyldiga till problemen är också alltid en mer eller mindre homogen grupp människor utifrån etnisk ursprung, kultur, religion, hudfärg eller andra dagsaktuella kriterier.
  Gemensamt för åsikterna är okunskap, oförmåga till förståelse, empatilöshet, xenofobi och anammande av påståenden utan minsta källkritik.
  Tankegångarna, formuleringarna och människosynen känns igen, för drygt 70 år se utmynnade det i historiens värsta genocidium !

 41. Bengt skriver:

  E skriver att hen blir glad om det kommer mer invandrare till Happis vi som bor söderut i Sverige har gott om dem så hur många vill ni ha 100.000 st ?? Inte ska ni behöva importera dem från Finland

 42. Grävande skriver:

  Bästa Friedrich Hegel/ Det du skriver är ju rena lögner och desinformation! Du får faktiskt ta och läsa på bättre! Jag förstår att du syftar på nazismen då du skriver att historiens värsta folkmord ägde rum för drygt 70 år sedan. Detta är ju helt inkorrekt! Faktum är att KOMMUNISM och ISLAM ligger bakom de värsta folkmorden i mänsklighetens historia.
  Nazism: 6-11 miljoner mördade.
  Kommunism: 94 miljoner mördade.
  Islam: 287 miljoner mördade (under 1400 år)

 43. Futurum Casus skriver:

  E: De här människorna har inte asylskäl i Finland enligt FN-konventionen. Därför kommer de inte få asyl i Sverige heller, deras ansökan är prövad i Finland. Faktum är att endast 3% har flyktingstatus, resten är ekonomiska migranter. Fattigdom är inte asylskäl oavsett hur fattig man än är. Jag sa allt detta utan att gå till personangrepp. Det är ytterst få som är rasister i Sverige.

 44. Mille skriver:

  Bara att happisborna öppnar sina ?

 45. Futurum Casus skriver:

  FriedrichHegel: Omfattas kommunismens förföljelse och förintelse av människor i dina tankegångar kring ”genocidium”. Jag tycker att den debatten saknas i samhället. Hur diskuterar vi den sjätte stora djurutrotningen i världen som pågår just nu. Sist det skedde var för 65 miljoner år sedan vilket ledde till att dinosaurierna försvann som i sin tur banade väg för däggdjurens uppkomst. Faktum är att även Sverige bidrar till överbefolkning av planeten i nutid. Om det är bra eller dåligt låter andra avgöra. Helt klart är att djurlivet får mindre markyta.

 46. FriedrichHegel skriver:

  Jaha grävaren, det där var ju ett typexempel på vad jag skrev om okunskap och brist på källkritik. Det kommer nog som en fullständig överraskning och chock för dej, men allt som skrivs på Avpixlat, Flashback och diverse övriga skumma forum och slutna facebook-grupper är faktiskt inte sant! Dina jämförelser är dessutom lite knepiga, nazism och kommunism är politiska ideologier, islam är en religion. Siffrorna är dels inte riktigt korrekta (du får nog googla lite mer) och dels jämför du 100 milj under ett sekel med 287 miljoner under 1400 år !

 47. FriedrichHegel skriver:

  Så gräv på, som läxa kan du få att redovisa hur du kom fram till summan 287 miljoner vad gäller islams mord under 1400 år (med alla källor tack).
  Dessutom kan du sätta igång och räkna ut hur många mord som gjorts i kristendomens namn under samma period.
  Som kurslitteratur kan du lämpligtvis börja med ”Utrota varenda jävel” av Sven Lundkvist (det är en bok alltså).
  Skriftlig redovisning senast onsdag 🙂

 48. Futurum Casus skriver:

  FriedrichHegel: Om man bara läser morgon-,dags- och kvällstidningar samt tittar på tv-nyheter så missar man mycket som dessa medier vill utelämna. Jag tycker inte att man ska underskatta t.ex. avpixlat. Förvisso mycket är ren drapa men det finns mycket information som är skrivet av forskare som media utelämnar. Vi kan mycket väl diskutera källkritik men men media är inte mer trovärdig. Sanningen är en medelpunkt av allt det jag räknat upp. Islam är både religion och politiskt och har en agenda. Läs koranen, då förstår du vad jag menar.

 49. Petterniklas skriver:

  Till Hegel. Du verkar ju vara en typisk vänsterextremist eftersom du slingrar dig som en orm och talar med kluven tunga i debatten. Tala du om var du fått dina källor ifrån när du påstår att nazismen gjort det värsta i historien. Det är ju du som har fel för de flesta vet att kommunismen gjort sig skyldiga till betydligt värre och fler mord på människor än nazisterna. Sluta ljug!

 50. Grävande skriver:

  Bästa Friedrich Hegel/ Det finns många källor men vi börjar med en då du uppenbarligen har svårt att hantera den obekväma sanningen om kommunsismen. Som kvällslektyr där du kan fördjupa dig och förhoppningsvis lära dig någonting kan jag därför rekommendera ”Kommunismens svarta bok”, som skrevs av forskaren och historieprofessorn Stephanie Curtois tillsammans med Nicolas Werth (Lektor i historia specailiserad på sovjetunionen), Karel Bartošek (Historiker & forskare), Jean-Louis Margolin (forskare & historiker), Andrzej Paczkowski (Historiker och Professor), Jean-Luises Panne Panne (Historiker)

 51. Grävande skriver:

  Bästa Friedrich Hegel/ Nu kommer du säkert att på sedvanligt vänsterrvridet manér försöka idiotförklara dessa professorer, forskare och historiker som skrivit boken. Nåja, här är en källa än så länge och hör av dig om du vill ha källa till mer fakta i ämnet.

  Vad beträffar ISLAM så är det fullständigt irrelevant om det handlar om politisk ideolohgi eller religös ideologi när vi talar om ANTAL mördade människor i en debatt om ”de värsta folkmorden i mänsklighetens historia”. Islam och Kommunism ligger i topp på första och andra plats.

 52. från holmen skriver:

  googla på Religion of Peace så får ni uppdaterad statistik dag för dag hur många som gått åt…

 53. Gordon skriver:

  Nåväl.. vi får se den 5:e september om dessa ekonomiska migranter kommer över gränsen eller inte. Inför obligarorisk gränskontroll tycker jag så slipper vi dessa lycksökare.

 54. Enok Nitti skriver:

  från holmen:Religion of Peace vet säkert exakt hur många muslimerna tagit död på under 1400 år.

 55. Pelle skriver:

  Inte är det konstigt att M började tappa väljare

 56. från holmen skriver:

  Spännande värre …skall dom få gratis bussresa till Lule och gratis tågtransport söderut i landet, ungefär som när dom kom farande 2015, och dom hade fria transporter inom Sverige i alla fall…Eller skall dom bli kvar.

 57. M stor skuld att betala skriver:

  M har stor skuld till våra problem idag eftersom de lade grunden till problemen som finns idag i samhället när det gäller oro och utbredd kriminalitet. Vi får tack Ruinfeldt och avtalet han tvingade sossarna till efter valet. Syftet var att driva M politik i verkligheten med detta som verktyg, vem tror verkligen att en moderat gör något gratis? De känner lukten av pengar resten ett spel för galleriet.

 58. Knapsu skriver:

  Varför tillåts Finland ständigt dumpa sina problem på Sverige?
  Ansvarig minister borde ta kontakt med finska regeringen och förklara att detta inte är acceptabelt. Det är Finlands ansvar att sörja för dessa asylsökande tills de kan utvisas eller i förekommande fall, ges uppehållstillstånd.

 59. Kn skriver:

  Nu är du lite knapsu Knapsu. Tänk vad du skriver, skyll inte på Finland. Fy på dig:(

 60. Futurum Casus skriver:

  M stor skuld…: Hur kan man bli så hjärntvättad? Migrationspolitiken har pågått i över 30år med en lång rad av regeringar som kommit och gått.