MC-förare agerar mot mobbning

Tiina Patokoski tog initiativet till lokala upplagan av mc-besök på skola. Foto: Pirita Jaako

Tiina Patokoski tog initiativet till lokala upplagan av mc-besök på skola. Foto: Pirita Jaako

TORNEÅ: Ett gäng MC-förare gör ett besök vid grundskolan i Kaakamo, Torneå.

Detta som en del av en kampanj där man vill motverka mobbning i skolan.

Kampanjen MKKV, alltså Motoristit koulukiusaamista vastaan (mc-förare mot mobbning i skolan) startade hösten 2013 i Tammerfors efter att mc-förare började diskutera om möjligheten att kalla alla intresserade mc-förare till ett evenemang, där de som grupp kör till en skola för att prata om konsekvenserna av mobbning.

Nu står skolan i Kaakamo på tur efter att Tina Patokoski, sekreterare för den riksomfattande föreningen Custom Bikers Finland, tog initiativet på lokal nivå.

Besöket kommer att ske den 15:e maj och enligt Patokoski är det en viktig fråga som behandlas på ett annorlunda sätt.

– Det här är ett nytt grepp mot mobbning i skolan. Barn tycker det är häftigt när det brummar och det kommer mycket folk. Med finns många olika typer av motorcyklar och personer – och det är någonting som de kommer att minnas, säger hon.

– Vi försöker erbjuda perspektiv som skiljer sig från det vanliga och som väcker tankar hos elever. Mobbning handlar inte om brist på information utan om attityd och fördomar. Men tanken är inte att bara prata, utan vi har med till exempel trollkarlar och annat för att skapa en upplevelse som påverkar dessa attityder och fördomar, säger Ari Santaharju, från MKKV, och uppger att reaktionerna varit enbart positiva.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
En kommentar om “MC-förare agerar mot mobbning
  1. 4X=2Y skriver:

    Alla metoder för att motverka mobbing är bra metoder. Vi kan inte ha mobbing i samhället, i skolan eller på våra arbetsplatser där vissa anser sig stå över andra människor.