Mikael Styrman backade inför häktningshot

HAPARANDA: Ekfors Krafts vd, Mikael Styrman, backade inför hotet att sitta häktad över julhelgen.

I samband med häktningsförhandlingen vid Haparanda tingsrätt överlämnade han de handlingar som konkursförvaltaren Hans Andersson hade begärt och som varit anledningen till begäran om häktning.

– Vi gick igenom handlingarna och eftersom det mesta av det jag hade begärt fanns med så beslöt jag att återkalla min häktningsansökan. Det finns inget egenvärde för mig att ha Styrman häktad, säger konkursförvaltaren Hans Andersson till Haparandabladet.

Andersson saknar fortfarande ”några smärre handlingar” men uppger att det finns en överenskommelse om att Mikael Styrman ska överlämna dem så snart som möjligt.

– En häktning underlättar inte mitt arbete, men det är ett påtryckningsmedel. Jag antar att det var detta som fick Styrman att överlämna de handlingar som jag hade begärt, säger Hans Andersson.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Svenska Taggar: , ,
2 kommentarer om “Mikael Styrman backade inför häktningshot
  1. Kes skriver:

    Hoppsan! Har Mikael äntligen förstått, att rättvisan går ej att dribbla med hur som helst! Jag tror i mitt stilla sinne,att ”Micke” trivs med detta (rävspel) så länge tills ”r-skinnet” är urdragen och såld! Huuvaligen vilket spektakel denna man har fått spela? Det goda i kråksången är, att det blir rubriker och många spalt-metrar skrivna. Och tala inte om den stora engagemanget som tal-skrivarna och rubrik-sättarna ställs in för. Tackar för det!

  2. Tjaa skriver:

    Det är detta som är avigsidan med demokrati, men vad är alternativet? Att alla gör som de själv behagar (ungefär som MS har gjort)?