Ministrar knöt band på gränsen

 

TORNEÅ/HAPARANDA: De nordiska samarbetsministrarna Alexander Stubb, Finland, och Ewa Björling, Sverige knöt under tisdagen ihop två band som symbol av gränssamarbete.

Se video här

För underhållningen vid gränsbågen på Victoriatorget svarade Språkskolans elever för med sånger på både svenska och finska.

– Alla gränshinder måste elimineras. Först måste alla praktiska hinder för jobb och socialförsäkringar bort, säger Stubb och uppger att han som före detta tjänsteman tycker orättvisa byråkratiska hinder är upprörande.

Detta var i samband med att gränsrådgivningstjänsten i Torneå invigdes. Tanken är att privatpersoner och företagare ska få hjälp och rådgivning om bland annat jobb i grannlandet.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , , ,
4 kommentarer om “Ministrar knöt band på gränsen
 1. Trippel J skriver:

  Kanske skall börja med att ta bort dubbelbeskattningen på finländare som jobbat i Sverige och vill flytta hem då de blir pensionärer. Finsk tjurighet och dumhet… Eller ”trams” som någon sa.

 2. Happisbo skriver:

  Vi skall lära oss att samarbeta när vi bor så nära varandra, med helst samma regler i båda länderna, och både finska och svenska buttiker borde ha upplysningar på båda språken mm. Vi får ju ett bättre liv, ju mer vi kan samarbeta.

 3. Nej till utförsäkring! skriver:

  Finska samlingspartiet och svenska moderaterna samarbetar ju hela tiden för fullt med att bygga ett neoliberalistiskt klassamhälle där bara dom som har pengar får vård, omsorg och service.

  ”Först måste alla praktiska hinder för jobb och socialförsäkringar bort”

  Han menar ju att lön och socialförsäkringar ska bort.

 4. Mad Max skriver:

  Även Finlands statsminister är samlingspartist, nu även presidenten. ”Arbetarpartierna” börjar ta över på båda sidor gränsen.