Minskar på bevakning vid gränsen

Tullen återgår till vanlig tullövervakning. Foto: Pirita Jaako

Tullen återgår till vanlig tullövervakning. Foto: Pirita Jaako

TORNEÅ/AAVASAKSA: Tullbevakningen vid gränsen i Torneå och Aavasaksa återgår till den tidigare nivån.

Minskade flyktingströmmar gör att bevakningen kan minskas. Man kommer att fortsätta med tullbevakning av den EU-interna trafiken vid gränsen i Torneå och Aavasaksa med hjälp av rörliga tullpatruller. Alltså kommer det att återgå till nivån innan skärpningen av bevakningen i höstas.

Det blir alltså slut på de särskilda trafik­arrangemang som infördes i september i fjol och dygnet­runtbemanningen vid gränsövergångarna.

– Det här har krävt mycket resurser. Folk från varje tullenhet i Finland har varit här. Tullens ledningsgrupp har beslutat att sänka bevakningen till den tidigare nivån av bevakning av de interna gränserna, säger Juha Heikkilä, tullchef i Torneå.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
5 kommentarer om “Minskar på bevakning vid gränsen
 1. Mad Max skriver:

  Kampen mot snussmugglingen lär gå vidare. Idag får en person föra in tre stockar för eget behov. Från den första april ändras den till endast en. Kampen lär fortsätta!

 2. väljare skriver:

  Nu har de tillgjort goda i Haparanda bara kvar att demonstrera mot den Svenska statens gränskontroller.

 3. rex skriver:

  EU= egoismens union.

 4. Leif Bergdahl skriver:

  Passerade gränsen till Finland vid Övertorneå för en dryg vecka sedan.Kontrollerades av 2 kvinnliga tullpoliser. Varifrån kommer ni blev den första frågan.Från Juokengi blev svaret.Var ligger Juoksengi? Således folk fjärran från.Jag tackade de 2 kvinnorna och sa att de utförde ett mycket viktigt arbete.
  Gränskontroller borde ha inflörts även i Sverige för länge sedan! Under 2015 kom 37000 unga män i vapenför ålder till Sverige.
  Gud bevare Konungen och Fäderneslandet

 5. väljare skriver:

  Med Sveriges nuvarande försvarsberedskap räcker det med 15.000-20.000 beslutsamma jihadister att genomföra en statskupp och ta makten.