Misshandlades av personer de aldrig sett tidigare

HAPARANDA: Bröderna Tord och Lars Jonsson, som under fredags kvällen blev misshandlade i sin husvagn i Haparanda, säger att de aldrig tidigare sett personerna som trängde sig in.

De berättar för Haparandabladet att det knackade på dörren och när de öppnade störtade fyra för dem främmande personer in. Det var en kvinna i 45-årsåldern, en man mellan 40-50 år, en yngre man kring 20-23 år och en flicka kring 16-17 år.

– Vi frågade vad det var frågan om, men de bara skrek på finska, säger Tord Jonsson som försökte värja sig, men fick liksom brodern ta emot ett par knytnävsslag i ansiktet.

Innan sällskapet lämnade platsen krossades rutorna till husvagnen, som stod parkerad nere vid stranden.

Polisen hoppas nu få in tips och vädjar till de som har sett något som kan kopplas samman med händelsen att ringa 114 14.

 

 

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
12 kommentarer om “Misshandlades av personer de aldrig sett tidigare
 1. ... skriver:

  Usch vad hemskt, pinsamt att vara en Haparandabo…

 2. Stig Aspholme skriver:

  Det finns så många avarter i dagens samhälle, som inte borde få gå lösa. Förr så kunde polisen lukta sig till sådana figurer. Undrar om vi har den rätta sortens poliser i dagens Sverige?

 3. Lövare. skriver:

  På vilket sätt är det pinsamt att vara Haparandabo?

 4. Strandenbo skriver:

  Något måste göras! Stranden har blivit en så stökig plats, speciellt om sommaren. Kvällstid är det bara fylla, nedskräpning, urinering och buskörning där för hela slanten. Det värsta är att lekplatsen som är till för våra barn blir så nersmutsad med bland annat fimpar och tomma flaskor/burkar att man inte vågar låta sina barn leka där! Tråkigt!

 5. birger skriver:

  Dom kunde ej prata svenska bara grannlandsspråket.

 6. CP skriver:

  Dom kanske bara gick in i fel bostad

 7. Allvarliga konsekvenser på stranden skriver:

  En av följderna för utebliven camping/ställplats i strandområdet är att vår vackra älvstrand fylls med busliv, fylla och bråk. Detta har vi redan sett tidigare somrar. Vem vill vistas i denna miljö? Vi skattebetalare kommer att få betala den vandalisering som alltid blir följden av liknande tillhål. Strandområdet behöver mer vuxennärvaro inte mindre. En camping/ställplats hade varit ett steg i rätt riktning. Värnar de boende på Strandgatan om vår vackra älvstrand med sitt agerande???

 8. Hoppfull skriver:

  Det verkar bli värre och värre i vår fina stad.
  Haparanda är en liten stad med storstads problem. Som det är nu är det svårt att vara ambassadör och ”sälja” det attraktiva som dock finns i vår kommun men skam den som ger sig!

 9. ... skriver:

  *lövare* läste du vad artikeln handlade om? självklart är det pinsamt när folk beter sig så mot folk som kommer hit till Haparanda……jag skäms iaf!

 10. 0922 skriver:

  Haparanda sämsta kommun i Sverige att bo i…
  Jaja . Vad säger kummunledningen (Gunnel o Patrik) om denna nyhet måntro ???

 11. Sigge Haapasaari skriver:

  Håller med Stig A. Hade vi haft den rätta sortens poliser så hade detta aldrig inträffat. Dom hade naturligtvis gömt sej i buskarna och slagit till innan det varit för sent. Kanske det behövs patrullerande poliser längs stranden?

 12. Heja polisen skriver:

  Så det är polisens fel att människor blir misshandlade??? Hade gärningsmännen inte begått brotten så hade det naturligtvis inte inträffat. Brott som begås handlar inte om avsaknad av den ”rätta sortens” poliser utan givetvis om knallkorkarna som utför dom. Vilket trams!