Misstänkt åldringsrånare har gripits i Sundsvall

NORRBOTTEN: Den man som är misstänkt för att ha bedragit och rånat äldre personer runt om i landet har gripits i Sundsvall.

Polisen stoppade den 44-årige mannen vid 15.50-tiden under tisdagen. Mannen var anhållen i sin frånvaro för grov stöld och är misstänkt för flera brott. Bland annat  är han misstänkt för att ha rånat en 95-årig kvinna i Övertorneå under måndagen. Han lurade till sig kvinnans bankomatkort med kod och en del smycken.

En 60-årig man som färdades tillsammans med 44-åringen har också hämtats till förhör.

De båda männen är även misstänkta för att ha bott på hotell i Kalix, utan att göra rätt för sig, samt för stöld av sprit från hotellet.

I bilen har polisen funnit en ”hel del” gods, bland annat väskor.

44-åringen uppges vara känd sedan flera år för att ha begått liknande brott. Och metoden lär ha skett på liknande sätt, nämligen att han först tar telefonkontakt med sina offer, utger sig för att vara polis och sedan åker hem till dem.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , , ,
4 kommentarer om “Misstänkt åldringsrånare har gripits i Sundsvall
 1. Staffan skriver:

  Han kommer nog att släppas i det fria av åklagaren på polisen, ganska omgående.
  Det är tacken för polisens insats i de flesta fall.
  Så är det i vårt land idag trots politikernas snack om lag och ordning. Folket måste börja med egen straffordning ”Tyvärr”

 2. 0922 skriver:

  Håller med dig Staffan,risken med ditt förslag är nog något som ingen vill ta…men tyvärr kanske nödvändigt.

 3. Maja skriver:

  Mor har nu bott på Lunden ett år och första sex månaderna gick allting bra. Nattpersonal, läkare, sjuksköterska, matsal. Sedan togs matsalen, läkaren, sjuksköterskan, nattpersonalen och matsalen bort. Efter tio dagar och efter protester fick matsalen vara kvar. Nu har man tagit bort matsalen igen och gamla får inte bestämma själv varifrån de tar maten utan att det blir konsekvenser, nämligen avdrag på omsorgstiden!
  Vad är det här? Finns det ingen vettig politiker i kommunen som kan ingripa?

 4. Svammelstaffan skriver:

  Släppt? Han är häktad. Sluta svammla.