Misstänkt stulen finsk bil stoppades i Sverige

HAPARANDA: En personbil stoppades under lördag kväll med hjälp av spikmatta.

Den svenska polisen kontaktades under lördag kväll av den finska polisen för att få hjälp med att stoppa en bil som sökt sig över gränsen.

Bilen var misstänkt stulen och hade inte stannat då den finska polisen försökt att få stopp på den innan den tog sig över gränsen. Den svenska polisen, tre patruller, och finsk patrull tog upp jakten och lyckades få stopp på bilen utefter riksväg 99 i Nedre Vojakkala.

För att få stopp på ekipaget tog man hjälp av en spikmatta.

Två personer greps, en finsk 35-åring hemmahörande i trakterna kring Stockholm och en svensk 27-åring från Norrbotten. De är misstänkta för brott mot knivlagen och för förberedelse till grovt rån.

Enligt polisen återfanns rånarluvor och andra tillbehör i bilen. De två personerna är enligt uppgift välkända av polisen.

Mannen som körde, 35-åringen, misstänks också för drograttfylleri samt vårdslöshet i trafik och för att inte ha stannat på polisens uppmaning.

Publicerad i Haparanda, Svenska
3 kommentarer om “Misstänkt stulen finsk bil stoppades i Sverige
  1. rex skriver:

    Bra jobbat av gränspolisen, samarbete är alltid bra. Hoppas nu att svenska jurister också vaknar till o ger straff så det känns för dessa lata individer!

  2. från holmen skriver:

    Hur F*n kunde Polisen få ihop tre patruller i Tornedalen en lördag kväll…. men ok än finns det hopp vill jag påstå eftersom det verkar finnas poliser i yttre tjänst med tillgång till bilar nu i dessa spar och omorganisationstider…

  3. Ove skriver:

    Dags för alla ynkryggar att öppna ögonen och kolla vad som sker i kommunen och agera. Massa lallare som tror sig vara maffia. Är små poliserna och medborgarna rädda. Stoppa drogerna. Tur inget barn blev ihjälkörd.