Misstänkte rånaren häktad – erkänner brott

HAPARANDA: Den man som misstänks för det väpnade rånet mot Tornedalens ur och guld, häktades i fredags. Han erkänner brott.

Mannen som är i 20-årsåldern, häktades på sannolika skäl misstänkt för det rån som skedde i onsdags. Haparanda tingsrätt gick därmed på chefsåklagare Mikael Lundqvists linje. Han anförde att mannen på fri fot kan fortsätta med brottslighet samt undanröja bevis. Mannen belades också med restriktioner.

Via sin försvarsadvokat Magnus Söderlind erkände mannen brott innan häktningsförhandlingen var över.

Den här butiken i Ikanohuset i Haparanda, har under den senaste månaden utsatts för två rån och personalen mår självfallet inte psykiskt bra. Bytet från de nu aktuella rånet beräknas till mellan 30.000 och 50.000 kronor. Butiksinnehavaren Sara Alderman konstaterar också att de båda rånen slår ekonomiskt hårt. Hon förhandlar fortfarande med försäkringsbolaget om förlusterna vid det första rånet.

Hon har också för HB berättat att övervakningsfilmen i butiken visar hur rånaren kommer in i butiken och riktar ett vapen mot huvudet på en av de anställda – och ger order att hon ska tömma kassan. Han stoppar sedan pengarna i jackfickan och tar fram en batong. Den anställda gömmer sig på toaletten och rånaren krossar då två montrar och tar ett antal klockor.

 

 

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,