Mopeder trimmas och stjäls

NORRBOTTEN: Polisen i region Nord uppger att många av de mopeder som polisen stoppar är trimmade.
Om en förare av en trimmad moppe stoppas av polisen rapporteras denne för olovlig körning. Kan polisen i utredningen även visa på att vårdnadshavare känt till trimningen kan även denne rapporteras för tillåtande av olovlig körning.

Polisen uppger vidare att en del mopedförare ser mopeden som ett fordon att leka med, de kör på bakhjulet ute på vägar, kör på gång- eller cykelbanor, kör om andra fordon på fel sida, sneddar över gräsytor, kör eller skjutsar utan hjälm eller struntar i att knäppa hakremmen.

En del tar också loss registreringsskylten och backspeglar samt kör med dåliga bromsar/trasiga lampor.

Nämnda problem innebär enligt polisen att risker för trafikolyckor, personskador och dödsfall ökar.

Vidare uppges att stölder av mopeder ökar i Region Nord samt att de flesta mopedstölderna sker under sommarmånaderna.

Publicerad i Haparanda, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar:
5 kommentarer om “Mopeder trimmas och stjäls
 1. Pänktti skriver:

  En allvarlig olycka väntar bara på att hända. Har föräldrarna ingen koll? Kolla och provkör ungarnas grejer. Blev omkörd av mopeder innan en rondell och de körde om i motsatt riktning i rondellen. Dom gick lätt 80-90km/h

 2. Gert-Olof Persson skriver:

  Detta problemet finns i hela landet och man borde beslagta trimmade mopeder och skrota dessa så att ägarna känner av straffen påtagliga.
  De flesta mopeder är trimmade på något sätt och det är ok i ägarnas ögon och de kör oftast långt över 50-60km inne i samhällen där det är 30km och även på cykelbana där de utsätter cyklisterna för uppenbar fara.
  Tyvärr så har inte Polisen resurser att sätta stopp för detta men borde ta det på alvar!!

 3. Polizen skriver:

  Min mopo gör 100+km/h den e orginal

 4. rex skriver:

  Orsaken till de flesta sakstölder beror på att de flesta inte låser sina prylar ordentligt samt att försäkringsbolagen inte bryr sig längre på att utreda anmälda stölder dom bara betalar, vilket sänker noggrannheten hos moppeanvändare o dylikt. Det betyder att alla vi som har försäkringar är med o betalar dessa stölder av slarv från vissa!

 5. Laitahyökkääjä skriver:

  Smågrabbarnas leksaker är farligt ute i trafiken där alla ska samsas och hjälpas åt. Moppen ska tydligen låta högt och gå för fort, i alla fall tills det åt h-e bär. Dessa omogna spolingar borde sättas på tvångsutbildning i trafikvett och annan kunskap som skulle hjälpa till att rädda deras och andras framtid…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.