Mordåtalad ändrade sin berättelse – igen

KALIX/HAPARANDA: Den 63-årige man som åtalats för ett knivmord den 30 augusti i fjol, i en by strax väster om Haparanda, hävdar nu att han trodde att han dödade en annan person.

Åklagaren hävdar att mannen, efter att stuckit hustrun med kniv över 20 gånger, försökte bränna ned huset för att dölja sitt brott. Dådet skedde i parets hem strax väster om  Haparanda.

På rättegången sista dag i Kalix tingshus i fredags ändrade mannen för andra gången sin historia kring knivmordet. Han påstod nu att hans knivattack var ett rent nödvärn. Han sa sig ha fruktat att det var hustruns son som var efter honom.

– Jag fick panik, han har hotat att döda mig, sade han i rätten.

Åklagaren bortsåg helt från den åtalades nya version och hävdade att mannen ska dömas till livstids fängelse för mordet på sin 52-åriga hustru – samt för mordbrand.

Mannens advokat Marko Tuhkanen menade att det inte helt går att bortse från vad hans klient uppger och yrkade, om rätten finner 63-åringen  skyldig, på dråp.

Enligt den rättspsykiatriska utredningen led inte mannen av någon allvarlig störning, vare sig vid tiden för brottet eller nu.

Tingsrätten fann att 63-åringen ska stanna i häktet tills dom avkunnas den 22 februari.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,