MR-kameror klubbades

NORRBOTTEN: Regionfullmäktige klubbade att MR-kameror ska finnas på sjukhusen i Kalix och Kiruna, samt att det ska satsas mer på sjuksköterskornas löner.

Enligt tisdagens beslut ska magnetkamerorna införas under den närmaste treårsperioden 2019-2021.

Sjukvårdspartiet och alliansen fick igenom detta efter votering med röstsiffrorna 36-35.

De rödgröna, som varit emot investeringen, ändrade sig veckan innan valet vad gäller en magnetkamera till Kalix sjukhus. ”Kalix sjukhus har en viktig roll att spela nu och i framtiden för att säkra en nära och tillgänglig vård i hela länet, inte minst i Östra Norrbotten”, skrev regionrådet Anders Öberg (S) på socialdemokraternas hemsida.

I tisdags beslutade regionfullmäktige även att satsa ytterligare 50 miljoner kronor på sjuksköterskelöner. P4 Norrbotten uppger att blivande regionrådet Kenneth Backgård (NS) tror att lönesatsningen kan börja gälla om ungefär ett år.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
3 kommentarer om “MR-kameror klubbades
  1. partipol. bunden skriver:

    man nästan skrattar åt backgårds vallöften som han säger sig redan har infriat, i genom kamerorna och ytterligare 50 milj. till personalen. han verkar vara helt inkompetent inom ekonomi ok han är ju utbildad psykolog och de säger ju allt som man slapp själv och säga. och kamraten centern säger inget om att länstrafikens budget kommer nästan och halveras och kulturer går till sin död i länet. för inte kommer väl ett högerstyre och höja skatten igen?

  2. partipol. bunden skriver:

    och på Haparanda busstation kommer länstrafikens bussar och bli mycket sällsynta om inte vår landsfader får fortsatt förtroende och utveckla landsbygden efter centern politik för ett Sverige bakåt i tiden under 8 år.

  3. partipol. bunden skriver:

    och leende annie säger att vi behöver ett nytt ledarskap i Sverige??? för vem? jo lantbruket som s har upprättat efter högerstyre i 8 år. om mer? landsbygden som under centern styre blev helt avkopplad från stockholm nu håller vi på och rättar till Reinfeldts skadliga politik för Sveriges bönder och för gledsbyggs kommunerna. för centern var med och besluta att af, fk, skogsstyrelsen och polisen bla avvecklades från mindre kommuner. de är fakta..om inte se på verkligheten.