MSB uppmanar till utökat eldningsförbud

TORNEDALEN: MSB (Myndigheten för samhällsskydd och beredskap) ska idag ha haft ett möte där kommunerna och länsstyrelserna uppmanas till att utöka sina eldningsförbud. Nu vill MSB att eldningsförbudet ska råda på alla platser, inklusive egen tomt.

MSB rekommenderar att eldningsförbudet ska hållas så skärpta som möjligt tills att värmeböljan avtar. De vill att förbudet ska gälla alla typer av grillar, campingkök samt andra former av öppna lågor utomhus.

– Brandrisken i Sverige kommer i slutet av veckan att nå extrema nivåer, eldningsförbuden behöver skärpas för att undvika att nya bränder uppstår, säger Anneli Bergholm Söder chef för MSB:s operativa avdelning.

Länsstyrelsen Norrbotten har dock inga planer på att skärpa rådande eldningsförbudet i länet.
– Som det ser ut nu kommer vi inte skärpa eldningsförbudet. Däremot kan ju kommunerna själva skärpa till det i sina kommunområden, säger Robert Svanberg, beredskapshandläggare på Länsstyrelsen Norrbotten.

 

Publicerad i Svenska Taggar: ,
2 kommentarer om “MSB uppmanar till utökat eldningsförbud
  1. från holmen skriver:

    Undrar när MSB skall hålla nästa Genuskurs, dom börjar ju bli på alerten nu…

  2. A skriver:

    All eldning just nu är som ett slag i ansiktet på alla som på något sätt hjälper till att släcka det brinnande Sverige. Av ren respekt och princip ska vi inte tända någon grill öht sålänge elden rasar i Sverige.