Muskos föreslår sex för personalen under arbetstid

Per-Erik Muskos (S) vill att kommunens personal ska uppmuntras att nyttja friskvårdstimmen till sex. Foto: Marianne Berglund

Per-Erik Muskos (S) vill att kommunens personal ska uppmuntras att nyttja friskvårdstimmen till sex. Foto: Marianne Berglund

ÖVERTORNEÅ: Socialdemokraten Per-Erik Muskos lämnade in en uppseendeväckande motion under måndagens sammanträde i kommunfullmäktige. Motionen är tänkt att bidra till att öka den allt mer glesnande befolkningen.

Motionen har rubriken ”Erbjud personalen möjlighet till sex på arbetstid”. Inte undra på att motionen ledde till skratt.

Så här lyder motionen: Övertorneå kommun har sedan ett antal år tillbaka erbjudit personalen att ta ut så kallad friskvårdstimme, en timme i veckan på betald arbetstid. Kommunen lider också av minskad befolkning och ett födelseunderskott. Detta gör att barnafödande bör uppmuntras. Då sex dessutom är en ypperlig motionsform med dokumenterade positiva effekter för välbefinnandet bör kommunen ”slå två flugor i en smäll” och uppmuntra personalen till att nyttja sin friskvårdstimme till att gå hem och ha sex med sin partner.
Detta borde också ge ökade möjligheter för småbarnsföräldrar att få mer tid till sex om de önskar skaffa fler barn. Givetvis skall även ensamstående erbjudas möjlighet till att ta ut sin friskvårdstimme för sex.”

Publicerad i Övertorneå, Svenska Taggar: , , ,
56 kommentarer om “Muskos föreslår sex för personalen under arbetstid
 1. Fundersam skriver:

  Men nu har det väl ändå gått förlångt eller???

 2. Peni Masturbani skriver:

  Hur ska det lösas praktiskt? Ska ett särskilt rum iordningsställas och lämplig media inköpas. Ska det vara ett kösystem eller ska befintliga toaletter utnyttjas.

 3. Fy faan skriver:

  Det är ju skrämmande! Socialdemokraterna kommer hela tiden med en massa tokigheter! Ett litet axplock; egentillverkade och olagliga trafikskyltar, laddstation för elbilar (gratis el) och nu ska det alltså vara sex på arbetstid(!)??

  Vad håller ni Socialdemokrater på med? Räcker det inte med det gigantiska vanstyre som föreligger i Sverige med Stefan Lögnén vid rodret?

 4. Observant skriver:

  Bra förslag av Muskos!! Nog för att friskvårdstimmen redan använts flitigt.men det räcker nog inte att kommunanställda ska höja invånar antalet.. Förresten var i kommunhuset ska mysrummet byggas??

 5. Futurum Casus skriver:

  Han skojar?

 6. Einstein skriver:

  Han skojar ej. Han får som han bestämmer gäller det ALLA kvinnor och män i högre position. Vanliga knegar män får inte göka på jobbet

 7. Einstein skriver:

  Även med kondom förbud löser man inte problemet om var fjärde vill ha sex med samma kön 😀

 8. knapsu skriver:

  Och plötsligt sjönk bostadspriserna med 50 procent, Övertorneå tappade tresiffrigt med invånare och männen vid makten förstod ingenting.
  ”Det verkade ju som ett så bra förslag när vi satt i herrbastun?”

 9. lantis skriver:

  Sluta med allt detta jävla svammel!! Ordna istället nya jobb och arbetsplatser!!

 10. Det blir bara bättre och bättre... skriver:

  Ha ha ha…. tokstolle!

 11. Realist2 skriver:

  Klart han skojar, Han skrattar säkert så gott, tanken var nog att övertorneå håller på att sommna, nu är alla vakna ! Du har nåt gott i sinnet. Nu är det vår 🙂

 12. Sture Bäver skriver:

  Per-Erik, sex, och som resultat av det ett ökat barnafödande i all ära, men det löser inte det minskande befolkningstalet i Övertorneå Kommun, lösningen till det stavas ARBETE.
  Som du säkert vet så måste 9 av 10 ungdomar flytta härifrån för att skaffa sig jobb.
  En motion med rubriken ”uppmana personalen att arbeta under arbetstiden” skulle kanske vara bättre för Kommunen.
  Det där med sex och annan trevlig motion det klarar nog folk av på fritiden.

 13. Voi, voi.. skriver:

  Alliansens kommunalråd kom på den lysande idén med Mygg VM för att locka turister och inflyttning . nu kontrar S-Muskos med sextimme. Övertårneå fortsätter att göra bort sig…

 14. krille skriver:

  Jo men är sosse de har ju alltid spelat under täcket. Har de inget annat viktigare att göra avgå för helvete

 15. Ante skriver:

  Korpelanerna kan slänga sig i väggen!

 16. Mörkrädd skriver:

  Alltså våra gubbar i politiken kan iallafall det där med att skämma ut oss. Det är fan sorgligt. Släpp fram vettiga människor som kan och gör något för Ötå. Som förälder till små barn måste jag säga att allt försämrats sen alliansen tog över.familje centralen tappade helt fokus och uppskattade aktiviteter försvann. Säg inte att S ochså ska börja lalla runt med idéer som tagna ur det blå?? Vi ligger när vi vill!! Så länge ni politiker skiter i oss barn familjer så känns det inte så lockande att skaffa fler. Ta hand om de ni har och ge oss möjlighet att leva och bo här ist!!!!

 17. Verkkosurfaren skriver:

  Kul ploj från Muskos, misstänker dock tyvärr att han (eller hen heter det väl numera-även om skägget kraftigt indikerar att hen är en han) inte återfinns på (s) lista om valbara politiker nästa gång? Detta kan ej ha HBQT-certifierats, eftersom sex och reproduktion endast av bokstavstrogna troende är synomnymt, kopplingen funkar alltså inte automatiskt för ”icke -straighta”. Det har nog ej samverkats med facken eller miljö- och hälsoombuden heller, för hur går det då med hälso- och miljöpolicyn, för det sägs ju att ”det bästa med sex är cigarretten efteråt”…

 18. Futurum Casus skriver:

  Redaktionen: Jag gillar inte när man missbrukar efternamnet på en av världen bästa forskare genom tiderna i enkla trådar som detta. Jag har läst kvantfysik och relativitetteorin på universitetsnivå vilket jag tvivlar på att många på denna tråd gjort. Kan man inte använda sitt eget namn då finns det andra namn man använda, dock inte en känd persons namn.

 19. Masturbo skriver:

  Futurum/ Du hänger upp dig på att någon skrivit ett ord som du kopplar samman med en känd forskare. Allt handlar inte om det du tror så fort du ser ordet/efternamnet ”Einstein”, det borde du begripa – eller? Det finns för närvarande 6 personer i Sverige som har det efternamnet, och sedan; det behöver det inte vara frågan om ett efternamn då det endast är ett ord som betyder ”En sten” på tyska. Väx upp och sluta gnäll!

 20. Futurum casus skriver:

  Jag har haft problem med ett vänsterextremt nätverk och ledaren för nätverket har använt sig av den världsberömda forskarens efternamn. Nätverket har bland annat sysslat med falsk tillvitelse, olaga hot, brott mot seketesslagstiftningen, brottsprovokation, kartläggning osv osv osv. Därför reagerar jag starkt när jag ser detta missbruk.

 21. Avledning igen skriver:

  Vad har Muskos gjort politiskt rent konkret för att förbättra förutsättningarna för Ö’bor att stanna kvar.Än en gång visar media en avledande bild om den bittra verkligheten som sossar styr över i sin kommun?
  förmodligen hade någons medborgarförslag aldrig ha publicerats offentligt i media, nu är det sosses försök att roa sig på skattebetalarnas bekostnad.

 22. Observant skriver:

  Håller med att det måste skapas arbete men då måste man sluta med svågerpolitik och tänka på egen vinning.man anställer obehöriga och okunniga släktingar o kompisat erbjuder dessa jobb.sen lejer man in konsulter utanför kommunen för råd.Sluta upp med detta och lägg ut alla jobb som ni ska göra enl. Lag. Detta gäller även ötå energi och ötå värmeverk. Vi har duktigt folk som går arbetslösa. Behöver ej locka med friskvårdstimme på kommunhuset.Dags att kommun medborgare vågar börja höja sina röster och sätter stopp för detta vansinne!! Vart tog alla jobb vägen som migrationen hade på kommunen??

 23. Observant skriver:

  Hur kan wedestig gå ut i media och kalla det för svammel? Sista rykten på samhället är att man lägger ner kommunens egen fastighet Atlas för ensamkommande och bygger om det till friskvårdscenter.man har redan anställt en hälsoinspiratör… Var det för detta ändamål? Fyra personer skall jobba med detta och kontoret placeras i Atlashuset. Hmmm Muskos är nog rätt ute och den enda som vågar ta upp detta.Det goda livet som kommunen stoltserar med innebär väl att våga tala om för kommun medborgare vad som händer i kommunen. Eller ska ni hålla mer dolt inom kommunhusets väggar?

 24. Stig Aspholme skriver:

  Som jag förstår detta så omfattar det även ungkarlar och ungmöer och då måste ju arbetsgivaren i rättvisans namn hålla med lämpliga objekt och samtidigt bli en kommunal hallick.

 25. Brainstein skriver:

  Herregud. Kan inte vara sant.

 26. Pruttkudde skriver:

  Vårkänslor antar jag?

 27. Norrskenet skriver:

  Övertorneå politiker är rena lekstugan, avgå snälla ni

 28. läs på skriver:

  Mer sosseflum i lekstugan!!!

 29. Futurum Casus skriver:

  Brainstein: Det är sant. Falsk tillvitelse glömmer man aldrig.

 30. Vakna! skriver:

  ”Observant”, håller med dig till 100%. Det är så mycket som är sjukt och det pågår ett maktmissbruk med rena maffia metoder i toppen. Varför är det så få som reagerar i Ötå? Snälla – öppna ögonen! Eller vill ni bara ha nickedockor utan kompetens?

 31. Mirre skriver:

  Ger ju fler jobbtilfällen… behövs nog en drös med casanovor för att tillfredsställa ötå tanterna….

 32. Robin Hood. skriver:

  Kan inte Haparanda göra en pökhållplats på torget? det räcker med en Friggeboda med bokning på receptionen i kommunhuset.?☺

 33. Mr NN skriver:

  All publicitet är bra publicitet har det sagts, kommer dock ej ihåg vilken potentat som sa det. Övertorneå har otvivelaktigt i och med denna motion fått ett stort genomslag i media.

 34. Perämies skriver:

  Siitä puhutan mistä puute

 35. Offerkoftan föreslog en smarting skriver:

  Så de ska ha sex mot betalning, också?- Hellegottan också, som någon sa så synd om oss vi kan inte språket och har blivit hämmade. Nu måste offerkoftan på att skylda sig i bastun med för vitfläsket, somliga anser är äckligt. Det finns inget ord i eget språk, heller?
  Dessa automatisk talande som stoppar i en peng bara gapar som maskiner mot betalning? Dem är det så synd om som skattebetalarna har försörjt och hoppats på även roar sig med danslekar, mot betalning. Voj taihvan tekiä?

 36. Utflyttad reklamare skriver:

  ”Mr NN” Jag kan tyvärr inte hålla med dig. All reklam är inte bra reklam. Mygg-VM är nog bland de sämsta som kunnat hända Ötå. Ja, media skriver men ni blir tyvärr utmålade som mindre vetande. Ingen vill besöka eller flytta till Ötå för att det finns så mycket mygg så ni anordnar VM. Mygg är inte positivt. Samtidigt görs inget åt saken. Nu detta… Säger inte så gärna att jag kommer från Ötå längre. Det verkar ju ha blivit helgalet därhemma!

 37. Irro skriver:

  Nå niin.nu har Vedestig börjat spela teater läste jag. tänk om han skulle börja spela kommunalråd istället. hela politiken är en enda revy och nu ska han plocka poäng på att han är så folklig och kan driva med sig själv. säkert finns de dom som går på hans sluga plan. äh byt ut rasket.

 38. Observant skriver:

  Var det inte redan under förra S kommunalrådets tid man började tolka friskvårdstimmen för inne aktivitet.Han var före sin tid!! Nu har han kanske inte samma möjlighet på sin nya tjänst utanför kommunen.. Men Visst kan politiker fortfarande styra anställningar på kommunen och ha ögon och öron på alla platser. Friskvårdstimmen ska väl även innefatta politiker? Men hoppas dom inte tar ut Ob om det sker kvällar o helger…

 39. det goda livet skriver:

  Socialdemokraterna Övertorneå: 6 timmars arbetsdag varav en timme betald sex hemma. Lön för 8 timmar. Nu stiger Övertorneå till höga höjder!!!!

 40. Insider skriver:

  Herr Muskos verkar lägga mycket tid på oseriösa motioner. Kanske det är bättre att se till att få ordning på HSB: s lägenhetsuthyrning som inte alls fungerar. Se till att lägga tid på att människor får lägenheter istället för svammel!

 41. Peni Masturbani skriver:

  Det blir nog till att döpa Kommunhuset till Gökboet.

 42. Bo Stad skriver:

  ”Insider” Du har helt rätt – stora problem på flera ställen.

 43. Observant skriver:

  Blir nog många som söker till kommande tjänster.lockar med betald friskvårdstimme kan även bli en bonus på 5000 (babypaket) om man varit flitig. Vilken turism ökning denna motion kommer ge. Dags att köpa tillbaka hotellet? Kommunalrådet T.mörtberg vill lägga ner kommunala fastigheter och inrymma på folkhögskolan istället.Är detta p.g.a egen vinning? Kanske han planerar karriär i Pajala? Väldigt tyst om Övertorneå men desto mer om hans aktiviter i samarbete med Pajala. Ska Pajala också börja med friskvårdstimme?

 44. K Kyösti skriver:

  Jag funderar på hur man rent praktiskt skall gå tillväga om man vill vara flera samtidigt? Jag skulle gärna vilja vara med på en kant, men det verkar svårt att få till stånd eftersom jag gillar män. Det blir lite bökigt att arrangera.

 45. Såjäklaroligt. skriver:

  Hahaha, det här var en jäkligt rolig idé.
  Jag har länge varit avundsjuk på alla rörmokare som får både kröka och gänga på betald tid. Äntligen kan vi vanliga dödliga också få känna på livets goda.

  Sluta suras nu alla tyckare och se det roliga i det här(mycket bättre än att folk facebookar på arbetstid).

  Måste bara fråga arbetsgivaren om han kan ringa och meddela partnern så att hon är redo kl.15 nästa tisdag?

 46. Mamma Mu. skriver:

  Enl dagens HB så blev 5 personer tillfrågade om motionen. Tre kvinnor och två män. Positiva till motionen var kvinnorna, och de två männen var negativa.
  Själv tycker jag att idén är rolig och lagts fram med glimten i ögat. Se det positiva och roliga som händer i kommunen och kom inte direkt fram med pekpinnar och moralpredikningar. Alla får väl välja fritt sina aktiviteter på sin friskvårdstimme. Så Muskos, tack för en rolig, varm och innovativ motion!

 47. Donald skriver:

  Turkarna har slagit upp detta i media. Snart kommer Trumpen att referera tilll det här – se där, så blev de när de släppte in Tornedalingarna i landet!

 48. "Politikerförakt?" skriver:

  Är han verkl fortf.soc.demokraternas representant i Landstinget? I så fall, inte undra på att vi snart är utan nämnvärd sjukvård i Tornedalen.Instämmer helt i ”Insiders” åsikter. Man kan också fundera om detta förslag i kommunfullmäktige till och med diskuterats på övertid med extra timpenning? Finns det någon som helst seriositet kvar i de som har ” makten” eller är det som man misstänkt en längre tid – bara svammel med det mesta? Se vad som hänt i Pajala, nu kommer ÖTÅ. Waara i H-p-a (högt utbildad person) håller än så länge ordning i lederna. Är det så konstigt med växande politikerförakt?

 49. Einstein skriver:

  Undrar ju om alla som jobbar i kommun är äkta par eller skulle det vara tillåtet vara otrogen på arbetstid? 😀

 50. F.d kommunbo. skriver:

  Skogstokig motion…

 51. Fertl skriver:

  Man skall ju egentligen vara gift.
  Men, även läromästaren var mänsklig.
  Fjorton ytterligare blev det med sin äkta hälft.
  Har ni tappat fertiliteten i Övertorneå?
  Apoteket saluför numera piller åt båda könen.

 52. A skriver:

  I Haparanda byggs det pusshållplatser…I Övertorneå går man ett steg längre….

 53. Stolt Ötå Bo ! skriver:

  Håller fullständigt med Såjäklaroligt och Mamma Mu !
  Så himla kul 🙂
  Tummen upp för dig Muskos !

 54. Hulda skriver:

  Heja helt rätt
  Bra förslag. Tummen upp Muskos

 55. Observant skriver:

  När kommunen begärde anbud för extra ljudisolerade dörrar på förvaltning vad var sytftet med det? Det finns redan dörrar som är bra isolerade.dessa dörrar går på hundratusentals kronor!! Är det för att man vill införa friskvårdstimme eller för att det tisslas mycket där uppe som medborgarna ej ska få reda på? Först inför man babypaket sedan friskvårdstimme vad kommer här näst?? Dags att göra som i Pajala bilda ett nytt parti? Vem ska folket rösta på i nästa val? Det verkar finnas för många koalitioner som styr kommunen idag inget parti har egen majoritet! Bilda ett parti för Övertorneå

 56. Hansi skriver:

  Kanske inte något man ska ta upp i KF ett tabubelagt ämne som arbetsgivaren inte har något att göra med. Men eftersom det verkar helt ok att använda sin friskvårdstimme till frissabesök & shopping m.m så varför inte till lite kvalitetstid med sin partner oxå. Man brukar säga att all marknadsföring är bra, även de dåliga. Se det från den ljusa sidan hela världen vet var Övertorneå ”ligger” Here we make Love not war.