Mycket djur på vägarna

TORNEDALEN: Under måndagseftermiddagen och kvällen var det ett antal renflockar i rörelse på länets vägar. På E4 strax utanför Haparanda körde en personbil på en ren vid tjugo i fyra tiden på eftermiddagen. Inga personskador uppstod men status på renen är oklar eftersom att den sprang iväg efter kollisionen. 

En timma senare men på riksväg 98 i Korva, Övertorneå kommun kolliderade en personbil med en ren som skadades så pass allvarligt att den fick avlivas på platsen.

Längs länsväg 795 i höjd med Armasjärvi sprang tre rådjur över vägen samtidigt som en bil passerade, varav ett av dem blev då påkört. Det påkörda rådjuret sprang dock vidare och det är oklart om det skadats. En eftersöksjägare kallades ut för att spåra och kontrollera det.

 Senaste rapporten om en olycka med horndjur inblandat inträffade strax före klockan fem på tisdagsmorgonen. Längs med riksväg 99 i höjd med Kihlangi i Pajala kommun blev en ren påkörd och dog. I likhet med de övriga olyckorna uppstod inte några personskador.

Publicerad i Svenska