Narkotika i bagaget

HAPARANDA: Under lördagen påträffade tulltjänstemän narkotika på en man i 20-årsåldern som vistades på resecentrum i Haparanda. 

Mannen uppgav att han hade för avsikt att resa med buss söderut i Sverige, och därmed blev händelsen ett polisärende.

En patrull förhörde mannen som efter det blev släppt på fri fot. Han är dock misstänkt för ringa narkotikabrott eget bruk samt innehav.

 

Publicerad i Haparanda Taggar:
10 kommentarer om “Narkotika i bagaget
 1. happisman skriver:

  Nu igen? Varför släppa på fri fot? Risken är ju att han fortsätter sina brott. Nej, dessa personer ska frihetsberövas.

 2. Hårda fakta skriver:

  Jaha, då var det dags igen då! Bra jobbat tullen! Stöket och krimnaliteten i Haparanda har bara en orsak; narkotika och misslyckade föräldrar!

 3. "Håll Sverige rent" skriver:

  Det är inte alltid ”misslyckade”
  föräldrars fel att eget barn börjar missbruka.
  Många orsaker finns..
  Och det är väldigt bra att tullens ”ögon” och ”öron” är öppna.
  Mer resurser önskas emellertid.
  Sedan det här ”sjuka” med att tillåta cannabis för eget bruk.
  Hoppas Sverige och EU inte går med i modet.
  Här krävs läkarkontroll och strängare Apotekskontroller så det inte skrivs ut för mycket av det goda.

 4. Anhörig skriver:

  HUR menar du nu ”Hårda fakta”? Menar du att det är föräldrarnas fel att det finns kriminalitet och narkotika i Hapda? Då vet du ABSOLUT inte vad du talar om. Dina barn är säkert Guds bästa, eller hur!
  Det är ALDRIG någon annans fel om ngn börjar med droger, det är ett val som man gör. GLÖM ALDRIG DET!
  Du lever nog i en fin bubbla- utåt i allafall- och skyller på föräldrarna. Du borde vara med på olika möten som tar upp dessa saker.
  Till Tullen; Superbra jobbat!!! Både polisen och tullen i Hapda tar fler och fler, och kraschar knarkarnas planer, och finner nya konstelationer. Bra jobbat!

 5. Teuvo skriver:

  Hårda fakt/ håller med dej. haparanda är bedrövlig. undåmar röker hasch helt öppet även på dagen. jag går ofta med promenad med min barnvagn i parken på strandpromenaden och undomar /tjeijer och killar) sitter ofta på scennen i parken och knarkar. polisen måsta ta tag i detta.

 6. Hårda Fakta skriver:

  Kära ”anhörig”… det är självklart att föräldrar till ett barn som knarkar är en misslyckad förälder! Vederbörande har ju misslyckats att uppfostra sitt barn till en god samhälls medboragre. Ett väluppfostrat barn som fått lära sig vad som är rätt och fel får inte ens tanken på att börja knarka eller begå brott. Ett väluppfostrat barn finner ej heller något intressant i att umgås med knarkare eller brottslingar. Inse fakta och sluta ljug för dig själv, då har du kanske möjligheten att ”ta tag i skiten” för en gångs skull.

 7. Ola skriver:

  Anhörig du skriver att du är på möten och pratar med andra föräldrar om situationen i Haparanda, men varför pratar ni bara? När skall ni börja göra saker handgripligen? Var är ni föräldrar på kvällar och nätter då knarkandet i centrala Haparanda är som värst? Epa-traktorer och bilar fulla av påtända ungdomar kör som galningar runt i stan fulla. Skytteltrafiken till ”grusplan” på kväll och nattetid där det knarkas och säljs narkotika. Nerskräpningen och öronbedövande oväsendet ska vi inte tala om! Ja… var någonstans är DU ”anhörig” och alla andra föräldrar som svamlar på pratmötena??

 8. Happisbo skriver:

  Allmänhetens ögon är viktiga, ser eller vet ni något så för guds skull, tipsa polisen!! Ingen kan göra allt, men alla kan göra något!

 9. Erfarenhet skriver:

  ”Hårda Fakta” o ”anhörig”
  Bara för att du är en misslyckad förälder så innebär det inte att barnet börjar att knarka och det finns fler faktorer. Det föräldrar inte tycks förstå är att du kan inte kompensera barns behov av din uppmärksamhet med en femhundring här, nytt Playstation där eller en EPA-traktor för att man själv inte har tid. Närvaro i vardagen, normala konversationer om vad som hänt idag, intresse för deras fritid. Så många som från tidig ålder bara dumpar ungarna på aktiviteter utan intresse att närvara för att man är så självupptagen. Prioriteringar från vuxna och engagemang!

 10. vänster-partist-nu f.d. skriver:

  visst är de åt fanders och allt är högerns fel med lillemannen i spetsen med deras politik med stöd av kd och sd…de är fakta…