Nästan omöjligt att nå polisen efter inbrott

Tommy Westring försökte återkommande gånger komma i kontakt med polisen för att anmäla ett inbrott. Det blev till många timmar. Foto: Leif Svanberg

Tommy Westring försökte återkommande gånger komma i kontakt med polisen för att anmäla ett inbrott. Det blev till många timmar. Foto: Leif Svanberg

SESKARÖ: I tisdags uppmärksammade en av ägarna till Seskarö havsbad ett inbrott på campingområdet.  Efter många timmar och en rad samtal får Tommy Westring kontakt med polisen – som undrade var Seskarö låg.

Tommy Westring, en av ägarna till Seskarö havsbad noterade att låset till verktygsboden hade klippts av. Förrådet hade tömts på gräsklippare, röjsågar, industridammsugare och grästrimmers.

Westring ringde till polisen för att anmäla.

– Jag ringde 114 14, berättar Westring.

Vid första telefonsamtalet hamnade han på plats 47 i en telefonkö.

Han fick lämna sitt telefonnummer så att polisen senare kunde återkoppla, när det var hans tur. Det blev det dock aldrig hans tur, polisen ringde inte upp.

– Då ringde jag upp igen och hamnade på plats 60. Samma sak igen, de ringde inte upp. Då ringde jag en tredje gång och hamnade på åttionde plats, säger Westring.

I och med att han åkt in till Haparanda för att uträtta ärenden åkte han till polishuset i staden. Klockan var tre minuter över tre på eftermiddagen. Polishuset var stängt.

Några timmar senare ringer polisen till Tommy Westring och han fick lämna en anmälan.

– Jag fick berätta vad som hänt och vad som var stulet, säger han.

Personen som tog emot anmälan undrade var Seskarö låg någonstans. Operatören hittade inte adressen i datorn, åtminstone inte inledningsvis.

Polisens operatör sa att det inte skulle vara möjligt för någon patrull att åka ut till Seskarö.  Det fanns inte tid och resurserna saknades.

HB har under tors­dagen försökt att nå polisen för en kommentar om hur rutinerna ser ut i samband med brottsanmälan.

Detta utan resultat. Polisen har inte gått att nå.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
9 kommentarer om “Nästan omöjligt att nå polisen efter inbrott
 1. Peter skriver:

  Det finns resurser men poliser väljer att pyssla med annat – så Seskaröborna får nog vänja sig vid sådant här.

 2. Hervan skriver:

  Resurserna finns, men polisen väljer att lägga dem på toning och stanna epatraktorer.

 3. Futurum casus skriver:

  Hervan: Självklart, allt för medtrafikanternas väl och ve.

 4. maj-lis waara skriver:

  Seskaröborna skall absolut inte vänja sig vid sånt här eftersom det sägs att polisresurser finns.
  En som älskar denna kamping

 5. Verkkosurfaren skriver:

  Synd för Westring, men med tanke på polisresurser och prioriterningar i övrigt gjorde ”farbror Blå” kanske rätt val? Är det rimligt att kräva att en polispatrull ska tillbringa en halvdag för att åka till Seskarö för att besikta ett avklippt hänglås och en tömd ”puutarhavaja”? Lås in era grejer ordentligt och överväg riskerna och skyddet själva, staten kan inte skydda allt…

 6. Framtiden ser ljus ut. skriver:

  Löfven säger ju att Sverige aldrig har varit säkrare en nu.

 7. Erkki skriver:

  Det finns ju flera bofasta poliser på Seskarö, vad gör dessa kan man fråga sig? Jag har inte sett en polisbil på Seskarö på flera år, och inte kommer jag väl att få se en de närmsta 10 åren heller. Snart blir det väl så att folk får ta lagen i egna händer här ute.

 8. Alberto skriver:

  Det är ju ingen ide att anmäla ett begånget brott,envecka efter anmälan kommer ett brev ✉ från polisen förundersökningen nedlagd brist på bevis fast vittnen finns till det utförda brottet

 9. zacke skriver:

  Björn ringde polisen och frågade om dom kunde skicka en polisbil för han hade inbrott i garaget.
  Polisen sa nej,alla bilarna var upptagna och skickar så fort det blir någon ledig.
  OK sa Björn,la på telefonen
  Hej,jag ringde nyss om att jag hade tjuvar i mitt garage. Ni behöver inte komma för jag har skjutit dem.
  Sen la han på.Inom några minuter var 6 polisbilar, en helikopter, en brandbil och två ambulanser på plats.De tog tjuvarna på bar gärning.
  En av poliserna gick bort till Björn och sa:Jag tyckte du sa att du hade skjutit dem? Björn svarade och jag tyckte du sa att du inte hade några bilar