Fjärde raka förlusten för Asplöven

Ny tung torsk för Asplöven. Foto: Lasse Stenman

SÖDERTÄLJE: Kräftgång för AHC i Hockeyallsvenskan just nu. Bottenlaget Södertälje vinner under torsdagskvällen med 3-1 (1-1, 0-0, 2-0) efter ett ryck i tredje.
Allsvenskan i hockey tar aldrig ledigt.

FÖRSTA PERIODEN: Pucken i spinn!

Sebastian Idoff har räddat sitt första skott i Asplövens tröja i den första minuten. Lite trevande inledningsvis. 2.13: en första chans i femfyra för Asplöven. Första straffminuten far ut i rymden, likaså den andra.

Men gästerna har startat starkt, med stort puckinnehav. Asplöven har dock svårt att komma till de riktigt vassa chanserna. SSK vaknar i minut sju, med ett par skott på Idoff. Gästerna återtar initiativet – efter 8.06 får Asplöven belöning för sitt stora puckinnehav. Men 0-1 kommer efter försvarsslarv, Sebastian Dyk nätar snyggt efter rusch på vänsterkanten.

Tyvärr kan SSK replikera halvminuten senare. Ett backskott letar sig in mellan benen på Idoff efter 8.31. Men mönstret kvarstår – gästerna har fortsatt mycket av spelet mitt i perioden. 5-8 i skott efter elva minuter.

Hemmalaget slarvar mycket och bjuder bland annat på ett friläge, som AHC dock bränner. 12.51: pp för SSK. Första minuten puts väck. En fin box kan hålla ifrån sig Södertälje, som inte får på ett enda skott på mål under utvisningstiden. Men hemmalaget har fått lite fart av att hålla i pucken för en stund.

SSK har käkat sig in i matchen och har tagit över i periodens sista fjärdedel. Men totalt sett, en väldigt jämn match. Inte minst siffermässigt. 11-11 i skott.

ANDRA PERIODEN: Ny giv.

Idoff motar periodens första skott, halvhett – lagen har var sin puck på mål i den första minuten. Fortsatt jämnt, kan nog bli en svettig kväll.

Lite av ställningskrig knappt sex minuter in på mellanronden. Två försiktiga lag på isen nu. Men Asplöven håller genomgående ett högre tempo än SSK. Väldigt tätt dock, med 4-3 i skott efter elva minuter.

Offensivt, har matchen gått i stå Lagen läser varandra väl med sju kvar av andra. 13.16: tvåa för hemmalaget  och hopp om öppning för gästerna. Men första minuten försvinner. Också den andra – gästerna lite statiska i sitt överläge. Ett par rykande skott finns på pluskontot.

Väldigt jämnt och kontrollerat med tre kvar av mellanakten. 19.32: pp för SSK, som hinner få iväg en fräsande projektil innan signalen för periodvila ljuder. 8-8 i skott och ett hemmalag som kommer i periodens sista fjärdedel.

TREDJE PERIODEN: 1.32 kvar att döda för gästerna, en ond rest från andra.

Bra box, hemmalaget har svårt att hitta fram till Idoffs kasse. AHC kurrar krisen, men SSK har fått upp tempot och har mycket puck under de tre första minuterna. Ett scenario som söndras av en utvisning för hemmalaget efter 3.10. Fet chans direkt, öppet mål för ett slag, men inget godis. Än.

Ja, för SSK. För viken gång i ordningen Asplöven släpper in mål i numerärt överläge vet HBwebben inte, men leder den tveksamma ligan överlägset. 2-1 stenhårt i krysset från en friställd gubbe efter 4.21. Smått otroligt, faktiskt.

Nu får gästerna jaga igen, de har mycket puck men har svårt att skapa riktigt heta chanser. Ny chans i pp för Asplöven efter 6.54. Men hemmalaget stör gästerna framgångsrikt och man får fortsätta brunka fem mot fem. Dubbeltvåa som kvittas efter 9.36.

Tio minuter kvar att jobba med för bortalaget. Fortsatt väldigt tajt, där Asplövens just nu lite skakiga självbild inte hjälper laget. Minuterna ramlar undan och AHC tar förödande tvåa efter 14.13. Det tar hemmalaget mindre än en halvminut att fixa 3-1 i femfyra och  förmodad ridå för Asplöven.

AHC mobiliserar till slutoffensiv, men drabbas av ytterligare en tvåa på grund av för många gubbar på banan efter 16.42. Det klarar sig och gästerna tar time-out efter 18.43. Tar ut målmannen, men kammar noll. Igen.

Efter fyra raka förluster kan man fundera över vad som hänt med laget efter den fina öppningen av säsongen. Åter faller man på eget grepp med insläppt short handed-mål när matchen står och väger.

– Vi tappar matchen där, konstaterar coach Kenttä. Det är för jävla dåligt. Men vi spelar inte illa, så vi får försöka ta med oss det positiva till Umeå på lördagen.

Nye målvakten Sebastian Idoff stabil matchen igenom.

– Han var stabil och kan inte klandras för förlusten, avslutar Kenttä.

 

 

 

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå Taggar: , , , , ,
13 kommentarer om “Fjärde raka förlusten för Asplöven
 1. Mackan skriver:

  Kom igen Idoff visa fingret för hela hockeysverige och södertälje 🙂

 2. Rättvikare skriver:

  Ser bra ut med klart spelövertag. Men, SSK är farliga de få gånger de är i Asplövens zon.

 3. Rättvikare skriver:

  Saknar bortaklack i kväll. Måste finnas många fler asplöv i 08-regionen.

 4. Rättvikare skriver:

  Har aldrig förstått när målvakten går ned på knä vid friläge???

 5. Rättvikare skriver:

  SSK mycket bättre på Hawaii-hockey! Varför tappar Asplöven sitt välorganiserade spel som SSK hade så svårt med?

 6. Rättvikare skriver:

  Haparanda är väldigt långt från Hawaii! Vad ska vi där och göra?

 7. Jim skriver:

  2-1 (SH1) SSK Edblom, Pär. 10 baklänges i spel 5-4, stora starka asplöven

 8. Kalle skriver:

  Coachmiss att plocka in Idoff, var ju han som sänkte laget med utvisningen.

 9. Knapsu skriver:

  ”Bottenlaget Södertälje” är väl en sanning med modifikation? SSK med 3 ggr större spelarbudget än AHC, förväntas ju vara ett av de lagen som gör upp om en plats i SHL nästa år.

  Värvningen av Sebastian Idoff kan väl ingen ifrågasätta? Bevisligen en mycket stabil målvakt i hockeyallsvenskan.

  Nu gäller det att ta 3 poäng i T3 Center i Umeå på lördag! Bussresa för supporters anordnas. kom och hjälp till att heja fram våra krigare till seger!

 10. Conrad skriver:

  Hur är det möjligt att släppa in så många mål i nummerärt överläge????
  Det måste vara nytt svenskt rekord i klantighet.
  Kommer att kosta mycket i slutändan.
  Vad är det som är fel????????

 11. Ole Dole Idoff skriver:

  Såg matchen, så bra spelat av Asplöven, tyvärr lite oflyt och några enstaka, men avgörande tabbar, med detta spel blir det minst playoff!! Bit ihop, imorgon piskar vi upp dom så kallade ”riktiga löven” i Teg på väg hemåt. En pisspaus på bussresan norrut bara så är det klart med tre poäng 🙂

 12. Ole Dole Idoff skriver:

  Tillägg, spelare som glimtade till lite extra; Sebastian Dyk, snabb och ettrig (ett fynd), Henri Snäll, växer hela tiden (hoppas du bli kvar i moderlaget), Porsberger, Hellgren, Lagace (well done as always), Dahlroth och Bryggman, kämpar som aldrig kan överskattas, och så Sebastian Idoff: du är tuff du som tog pucken, bortamatch på hemmaplan rakt upp och ner, helt okej insats av dig, välkommen till Haparanda, där finns mycket värme trots mörkret och kylan!

 13. renne skriver:

  nu måste ni börja spela, o inte leva med dom poängen ni skapat, serien är lång, minst 15 vinster till