Nestor lämnar Haparanda

HAPARANDA: Efter åtta månader som vd på Haparanda teknik och fastighets ab avslutar Fredrik Nestor plötsligt sin tjänst.

Kommunchefen Patrik Oja kommer tillfälligt att även ha Nestors tjänst. Oja menar att avhoppet beror på att Fredrik Nestor tagit ett annat uppdrag i Stockholm.

Både Patrik Oja och Fredrik Nestor förnekar att avhoppet skulle ha något att göra med kritiken som riktats mot det bristande upphandlande gällande Lunden.

– Däremot har ifrågasättandet av mitt avtal legat i vågskålen när jag fick erbjudande om ett nytt jobb, säger Fredrik Nestor till Haparandabladet.

Han syftar då på sina tjänster som teknisk chef/vd på 85 procent med en lön på 34.850 kronor och som exploateringschef på 15 procent med en lön på 6.150 kronor i månaden, som vardera har gett honom sex veckor semester.

Publicerad i Haparanda, Svenska
2 kommentarer om “Nestor lämnar Haparanda
 1. Kalle Kula skriver:

  Jo tjena!
  Som högste ansvarige chef är Nestor ansvarig för upphandlingen i fråga, det är väl därför han har lön och förmåner därefter? Att gömma sig bakom någon annan känns futtigt.
  Självklart har han fått kicken.
  Beklagligt också att kommunen av ren och skär inkompetens trampar på dom lokala företagarna och slarvar bort jobben från orten.

 2. kalle skriver:

  Dags att fundera över den höga personalomsättningen i kommunhuset?!!