Mikael Niemi satsar på ett nytt manus


PAJALA: Knappt har ridåerna för föreställningen 105 kurvor gått ner, förrän författaren Mikael Niemi har något nytt på gång.

Också nu blir det ett manus till Tornedalsteatern som den här gången tar upp ett ökänt fenomen, nämligen den utflyttning som präglat Pajala kommun i över 50 år.

– Tanken är att det ska börja med det och sluta med gruvan, helt enkelt hela historien. Vi har ju som kommun hållit på att dö i 50 år och nu plötsligt händer något. Egentligen är det konstigt att vi lever än, men det är nog kärleken till hembygden som gjort att vi bitit oss fast, säger Niemi till Haparandabladet.

Tanken är att manuset ska vara färdigt till våren för att resultera i en premiär i Pajala till sommaren. Exakt datum är däremot inte spikat.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , , ,
4 kommentarer om “Mikael Niemi satsar på ett nytt manus
 1. Lars Segerlund skriver:

  Det låter trevligt att, Mikael Niemi har något nytt på gång.

 2. Flashback skriver:

  Oj ska det startas en gruva i Pajala?….När då?

 3. Muuttolintu skriver:

  Kan man göra teater av Korpelarörelsen så kan man nog göra det av gruvhysterin också. Inget fel med det. 😛

 4. f.d pajalbo skriver:

  Då bör den pjäsen börja för 50 år sedan när en familj på 10 personer vräktes från den bostad som familjefadern byggt för att en finare familj med ett barn skulle få fem rum för ett öre. Den vräkta familjen fick 20 kvadratmeter. Månntro de barnen fick samma möjligheter som finfolket? Tornedalsteatern var tänkt för meänkieli, nu är den också ett ettöreshus.