Niska och Lantto tar privatiseringar i försvar

PAJALA: Planerna på att sälja ut Pajalas bestånd av lägenheter och andra fastigheter väcker känslor. Nu tar socialdemokraterna Bengt Niska och Johny Lantto privatiseringarna i försvar.

– Vi måste sluta se företagare som rufflare och profitörer. Se bara på Northland, de har levererat allt de lovat – just in time, säger Bengt Niska till Haparandabladet.

Johny Lantto, gruppledare för Socialdemokraterna i Pajala är på samma linje.

– Moderna börsnoterade företag inser att de måste jobba med samhället om de själva ska bli framgångsrika. De aktuella aktörerna vill ha kommunen med sig både som ägare och samarbetspartner.

Avsikten med försäljningen är att kommunen ska få in pengar för att kunna göra investeringar i det som ska bli ett växande gruvsamhälle.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
10 kommentarer om “Niska och Lantto tar privatiseringar i försvar
 1. Occupy kommunhuset skriver:

  Vad bubblar dessa gubbar om? Problemet är främst inte synen på företagande, problemet är att säljer man ut allmännyttan så får alla boende där betala en tusenlapp minst mer i månaden. Inget privat företag gör något utan sikte på vinster! Varför sätta skattemedel i storbolagens fickor? Varför ta bort insynen när det gäller fastigheterna? Frågan kommunmedborgarna måste ställa sig är vad tjänar Niska och Lantto privat på detta? Där kommer svaret att finnas till deras iver att sälja ut kommunen!

 2. Occupy Kommunhuset skriver:

  Förresten, Niska är tjänsteman och ska alltså inte uttala sig i denna fråga!

 3. Micke skriver:

  Där ser man vem som styr kommunen…..

 4. Stig Aspholme skriver:

  Hela politikervärlden är uppbyggd så att man belönar dem som belönar en tillbaka. Och inte är det väljarna jag tänker på! Hur ofta ser man politiker ute bland vanligt folk, då drar sig för att höra sanningen från väljarna.Nä, vi är bara deras verktyg vid valet, sedan så existerar inte vi!

 5. teknikern skriver:

  Men kära bengt niska som sitter så fint på silverpottan på PUAB (eller var den gjord i guld?). I alla fall, läser man Pajalas budget, så kostade kommunstyrelsenämnden 97miljoner kr år 2009 och ökade till 100 miljoner vid 2011. Skolans besparingar innefattar fem miljoner under perioden 2009-2011. Lösningen på problemet, sälj ut kommunhuset! Prostituera dem på riktigt och ge tillbaka skolan dess pengar!

 6. Trippel J skriver:

  Så klart kommunen skall sälja. Plånbocken är tom och så många som ger inkomst via skattepengar finns inte i kommunen. Fakta och bara inse att kommunen måste få in pengar.
  Ok gör om till bostadsrätter och köp ut era hyreslägenhet, bilda brf så har ni först till kvarn och kommunen måste sälja till er först…
  Nej det kommer bara bli gnäll som vanligt. Skall kommunen låna pengar till hög ränta? Vem får betala den, jo de som bor i kommunen.

 7. Trippel J skriver:

  Brf, bostadsrättsförening, behöver man bara bilda en så måste ägaren kontakta den inan de kan sälja.

 8. herregud! skriver:

  Ska kommunen sälja sin inkomst? Finns väl andra sätt att få in pengar, skaffa mer bostäder och få folk att flytta in i kommunen som betalar skatt till Pajala kommun. De som jobbar här för närvarande bor i baracker och husvagnar och betalar inte ett öre till kommunen. Tänk lite efter före och hoppa inte i galen tunna!

 9. Trippel J skriver:

  Säkerligen kommer det att forsätta så, jobba i Pajala men bo och betala skatt i hemkommunen där familjen finns. Så fler baracker och husvagnar kommer det att bli.

 10. Iikka skriver:

  Är inte en av bolagen som Niska och Lantto överlåta kommunens alla fastigheter denna?

  http://www.dt.se/nyheter/falun/1.3792629-peab-betalade-konferensresa

  ”Vi måste sluta se företagare som rufflare och profitörer.” och ”Moderna börsnoterade företag inser att de måste jobba med samhället om de själva ska bli framgångsrika. De aktuella aktörerna vill ha kommunen med sig både som ägare och samarbetspartner. ”. Trovärdigt?