Nobbar bud på gruvan i Pajala

PAJALA: Bolaget Abecede som trycker på länsstyrelsen för att få besked om miljötillstånden för gruvan i Kaunisvaara har fått nobben – i fråga om att köpa gruvan från konkursboet.

Nobben gäller budet som lagts av Abecede och det är oklart varför det fått nej.

– Vi har lämnat ett bud men har inte kommit i hamn, säger Abecedes styrelseordförande Mats Leifland till P4 Norrbotten som inte kommenterar om budet varit för lågt eller om andra villkor i budet ligger bakom beskedet.

För närvarande sker inga förhandlingar mellan konkursförvaltaren och Abecede men de lär komma upp på bordet om positiva besked i fråga om miljötillstånden kommer.

Publicerad i Pajala, Svenska
11 kommentarer om “Nobbar bud på gruvan i Pajala
 1. Loppet är inte kört ! skriver:

  Loppet mer ett spel för pressen är inte kört nu väntas en långmangling i Bastun under några dagar med landshövdingen sedan kommer pengarna och det övriga är bortglömt sedan länge. Pengarna samt de 29miljonerna som var avsatta till städning hamnar i ABCDE var så säker. Sedan blir det förmodligen sålt till annan aktör och 29miljonerna följer med boet.

 2. Osmos bror skriver:

  Konkursförvaltaren suger ut det sista. Skrämmande hantering och ingen bryr sig…fy f.n

 3. -""- skriver:

  Öh suger ut och suger ut, konkursförvaltarens uppdragsgivare är ju de som lånat ut pengar till Northland projektet dvs fodringsägarna. De ger nog inte bort den biten bara sådär, de vill med säkerhet ha en del av ägandet i det nya projektet. Får de inte tillräckligt vill de med säkerhet likvidera så mycket som möjligt av de som finns kvar.

 4. Vill man verkligen säkra ??? skriver:

  -””- !
  Skall dom rädda något av värde över huvud taget till fordringsägarna skall man sluta upp med detta ABCDE svammel, och inte heller ge ut de 29 miljoner som är avsatta till städningen.
  En sak är säker ger man bort rubbet till ABCDE + belopper som de vill ha gratis. Räkna med att allting försvinner och skattebetalarna får stå för städningen oxå.
  Luktar ruttet det här med ABCDE namnet verkar ???

 5. från holmen skriver:

  Sossar och övriga röda som styr i Norrbotten

 6. Google skriver:

  Till er som inte vet vad Abecede betyder och syftar på så är det ett ”hastigt omhändertagande”. Så kallat abcde som kommer från akutsjukvården. Sök lite så hittar ni mer information om detta.

 7. Artsi skriver:

  Ei oo ensimmäinen kerta

 8. undrande skriver:

  nobbar, det är väl advokaten som nobbar för och suga ut allt som han kan .fy för advokater som försöker få allt

 9. Sagor ! skriver:

  Abecede kalla dem för vad ni vill om ni verkligen tror att frälsaren anlänt till Pajala. Man får se när de börjar och annonsera ut aktier med häftiga prospekts.
  Malmpriset är rekordlågt 53$ likaså dollar kursen ekvationen är ohållbar. Måste till någon större händelse i världen för att få upp priset. Annars bara sagor någon topp då och då räcker inte!

 10. Leif Bergdahl fd riksdagsledamot skriver:

  Skrivit till LKAB:s nye ordförande de Göran Persson om att man inte skall gräva ned sig ännu djupare under Kiruna.Utan att i stället bör LKAB trygga sin framtida järnförsörjning via gruvor i omgivningen såsom Kaunisvaara och de i Kirunas närhet!!! .Uppmanar s politiker att bearbeta denne kloke fd statsminister!Något för landsbygdsminister Bucht!!!Enligt min mening bör LKAB gå in i gruvverksamheten i Kaunisvaara!Först då blir det en räddning för övre Tornedalen!

 11. Kaunis mot LKAB skriver:

  Vilka sagor man hör malmen i Kaunis är oren till tusen 5ggr dyrare att anrika än LKAB:s. Sedan är volymerna alldeles för små att stora investeringar skulle bära sig. När inte ens LKAB Mertainen bär trots stora volymer och 0,5mil till järnväg är Kaunis bara sagor!