Asplöven vann julslaget mot Malmö

HAPARANDA: Asplöven ångar på. Malmö nedlades med 3-1 (0-1, 0-0, 3-0) i Hockeyallsvenskan under torsdagskvällen. Detta efter en fantastisk sistaperiod i en stenhård match.

FÖRSTA PERIODEN: Hockey förbrödrar och kostar tänder.

Asplöven börjar matchen lite vilset, med flera felpass i den första minuten. Malmö ligger på och Puurula har fått känna på pucken flera gånger under fyra första.

Malmö tar sin första tvåa efter ett långt hemmaanfall. Tid: 4.59. AHC rör sig bra, men någon utdelning i form av mål blir det inte. Dock hysterisk kubbning framför gästernas kasse efter 7.30, något som så när resulterar.

Asplöven bättre nu.

Dion Knelsen framme efter tio blankt. Hemmalaget har samlat ihop till ett ledningsmål under de senaste minuterna. Fet chans för Malmö efter elva, dito för Asplöven minuten senare.

Hemmalaget drar på sig sin första tvåa efter 13.27. Man städar undan den första minuten, trots ett högt pucktempo från gästerna. Och fixar´t.

Konstigt att en så intensiv match fortfarande är mållös med tre kvar av första. Ytterligare en het möjlighet för vardera laget med minuten kvar. Tyvärr får Malmö tryck i slutminuten och fixar 0-1 på en styrning på nära mål efter 19.24 – med typisk omvänd hockeylogik.

Med sju sekunder kvar blir en bortaspelare utvisad och AHC får inleda andra i fem mot fyra.

I allt en helt jämn period, där Asplöven bränt flera öppna lägen. Men det har i ärlighetens namn Malmö också.

10-11 skott och Asplövens galne ryss Slava Trukhno på gott spelhumör.

ANDRA PERIODEN: Mer het hockey.

Ett lite slängigt hemmalag förspiller chansen i pp. Tempot högt, vilket resulterar i många felpass. En till skåning på botbänken efter 3.07. Skapligt lir, men Asplöven kommer inte riktigt in på kassen i pp:et.

Dubbelutvisning efter 6.30. 8.05: hemmalaget i fyra mot tre, men det sista lilla saknas. Ska man kunna vända på detta, krävs lite mer skärpa.

Nå. En halv match återstår att spela. Hemmalaget på efterkälken med en strafftvåa som resultat efter 11.42. Oerhört viktigt skede i matchen. Lilla krisen: Malmö i fem mot tre under 46 sekunder.

Gästerna tar time-out och formerar sig. Heroisk insats av hemmaförsvararna håller dock Asplöven kvar i matchen. Malmös tur att vara statiska med fem minuter kvar av perioden.

17.34: Asplöven i pp. Asplöven i fem mot tre med halvminuten kvar, men man spelar med för små marginaler. Får inleda tredje i fem mot fyra.

Mellanakten lite ryckigare än första, med 12-7 i skott och sjukt spännande. Två mycket bra målvakter på isen: Puurula i hemmakassen och Pontus Sjögren mellan MIF:s stolpar.

TREDJE PERIODEN: Helig treenighet: fadern, sonen och den sista perioden.

Asplöven fortsatt tandlösa i power play, mäktar bara med ett farligt skott. Men man måste träffa mål om det ska rassla i nätet.

Spelet mycket chans och svårt att säga vem det gynnar. Asplöven har ett halvt friläge efter knappt åtta minuter. Men efter 8.01 arbetar sig Peter Wennerström mot mål och hittar hete kedjekamraten Emil Bejmo, som trycker in 1-1. Ganska rättvist, faktiskt. Är förtrollningen bruten nu?

Asplöven åter i pp efter 9.58. 2+2, dessutom. Men det tar till 13.18 innan hemmalaget får hål på gästerna igen. Lucas Sandström pangar in 2-1 framspelad av matchens främste aktör Slava Trukhno. Även Alexander Deilert belönas med en assistpoäng.

Olidligt spännande när Malmö satsar framåt utan minsta tanke på morgondag. Asplöven på rätt sida om pucken. För det mesta.

Två kokheta kvar nu. Malmö tar ut målmannen och finurlige backen Alexander Deilert kan peta in 3-1 med femton sekunder kvar.

Vilket slut på en fantastiskt tät tillställning!

– Bortsett från de första minuterna av matchen tycker jag att vi vinner rättvist, säger Asplövens tränare Per Kenttä.

Kollegan Ulf Taavola i Malmö håller inte med.

– I spelet fem mot fem tycker jag vi är bättre, men vi tar åt %€#%&( för många utvisningar.

Förlustens kalk är bitter. Och segerns nektar ljuvlig: Asplöven herre på täppan över välförtjänt julledighet.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala Taggar: , , , ,
16 kommentarer om “Asplöven vann julslaget mot Malmö
 1. Arbetare skriver:

  Onödigt att häda!
  Grattis Haparanda!

 2. Stig R skriver:

  Grattis återigen, vilken prestation !

 3. kukkolaforsens brus skriver:

  Storartat, Otroligt – oliiidligt! Varför plågar dom oss alltid in i det sista. Det går väl att sätta några redan i första perioden!

 4. Fd.Back skriver:

  Men, pöjkar, pöjkar… Hur kan Ni vara sååååå här respektlösa mot stora och stöddiga Malmö?
  Stort grattis och God Jul till alla!

 5. Anders Bäckström skriver:

  känns precis som att jag själv spelat match. fullkomligt slut av nervpressen. En riktig klass insats. Det här bådar gott…

 6. Nasuabo skriver:

  Sjukt spännande, så jäk-a kul! Karlskrona verkar också ha hjälpt till neråt ikväll. Om Asplöven är David och storlagen är Goliat, så tycker jag nog David växer markant vecka för vecka!! Tack Löven och dom som stöttar, och tack Lasse för kvällens underhållning på nätet!

 7. Anders Bäckström skriver:

  Återigen en klassinsats av skribenten Lasse S:)

 8. Örebroare skriver:

  Efter att först förnedrat Örebro, därefter lite sömnigt mot Karlskrona, åter en förnedring av ett topplag från södern. Ett stort grattis.

 9. Ice skriver:

  En otroligt viktig seger efter magplasket i Malmö. Ett stort grattis och God Jul till hela hela laget.

 10. Domare skriver:

  Mycket bra jobbat av Asplöven, nu kan man fira jul i lugn och ro 🙂 ett stort plus till klacken som har jobbat bra hela säsongen men speciellt i denna match, jag hoppas att det håller i sig, god jul alla och speciellt till hemmaklacken för ett bra jobb

 11. Knapsu skriver:

  Bara att beklaga de stackare som inte var på plats och fick se denna fantastiska match! Tackar killarna i laget för denna sköna julklapp.

 12. AHC skriver:

  Mycket imponerande av Asplöven. Grym insats av laget som ikväll visar på stor lagmoral och hjärta för klubbmärket på tröjan. Det gillar i allmänhet hela Norrbotten och i synnerhet vi åskådare på plats, som dock kunde bli fler. Det kommer vi också att bli, med tanke på den underhållning och det resultat som Ni levererar ikväll. Riktigt bra och Ni är så välförtjänta lite julledigt men håll Er i trim för den 29:e vill Vi ha tre nya fräscha pinnar när Almtuna kommer på besök. God Jul till Er alla

 13. Nalletass skriver:

  Grattis Asplöven. Fast läste i NK att Kenttä fick besöka läkare och får då säga:
  Pappa (Ingemar) upp i dagen, ger 200% utan att tänka på sig själv och sin hälsa.

 14. Sixten Lautakoski skriver:

  Det är fina fisken det här, jag följer Asplöven ihärdigt, fast jag bor i Uppsala län men Tornedalsblodet är tjockare, och att ni är bättre än Uppsalas egen lag. God Jul på er alla.

 15. Seved Nylund skriver:

  Nej Du Sixten, Almtuna är bättre!!

 16. Sixten Lautakoski skriver:

  Almtuna har inte den rätta viljan i sitt spel utan titta på Asplöven där finns viljan. Ha en bra Jul.