Nordea stänger kontor i Kalix

NORRBOTTEN: Nordea stängde sitt kontor i centrala Haparanda den sista januari 2017. Därmed blev de kunder som ville utföra personliga besök på ett bankkontor hänvisade till Kalix eller Torneå, eller alternativt till Nordeas digitala tjänster på internet.

Nu har Nordea beslutat att även stänga bankkontoret i Kalix och kunderna hänvisas till Nordeas kontor i Luleå. Den 17 december inträffar flytten.

”De som vill träffa oss fysiskt kan enkelt boka ett möte med flera rådgivare i Luleå. Vi kommer givetvis försöka hjälpa kunderna på bästa möjliga sätt”, skriver Nordeas pressekreterare Jenny Wickman i ett mejl till HB.

Även Nordeas bankkontor i Boden kommer att avvecklas och verksamheten flyttar till Luleå den 17 december. Nordea har även kontor i Kiruna och i Piteå, i dagsläget finns inte några planer på att stänga eller flytta de kontoren, meddelar Nordeas pressekreterare.

Publicerad i Kalix/Överkalix Taggar: , ,
24 kommentarer om “Nordea stänger kontor i Kalix
 1. Blåljus skriver:

  Byt bank

 2. Enok Nitti skriver:

  Sist jag besökte Nordea i Kalix fick jag vänta 2 veckor på att få komma in
  Man måste boka tid kontoret är låst.

 3. bank skriver:

  Nästa gång stänger de i Luleå och då blir Stockholm närmast.

 4. ll skriver:

  Ja, fast byta till vilken bank? En del bankkontor har t. o. m. slutat med kontanter och sådana banker vägrar jag befatta mig med.

 5. Holmeros skriver:

  Jag tycker att det är dags att lägga ned kontoret i Luleå också. Det tar ju bare en timme med flyg till Stockholm

 6. lillemannen-ej stor skriver:

  men de är s-k storbankernas strategi att ett lokalkontor i ett för dom ett mindre samhälle så räcker inte en vinst på säg 10 miljoner som att man kan ha kvar lokalkontoret och skyller på framtida bla IT-kostnader som framgent gör ett lokalkontor olönsam och olönsam främst för aktieägarna. och de är beklämmande av bankernas vinster tot på ca över 100 miljarder per år så ger dom utdelning till aktieägarna på över 60 % av vinsten. räcker de inte med säg 30 eller max 40 %?

 7. lillemannen-ej stor skriver:

  vinnare i detta är främst sparbanken nord med rätta och handelsbanken som hittills har strategin att fortsatt vara verksam även på mindre orter.

 8. lillemannen-ej stor skriver:

  och sen ska dom begära av oss skattebetalare vid en börskrasch eller annan vikande marknassituation att dom behöver statens hjälp, de är de jag menar varför dela ut viånsten med utdelning till aktieägarna med upptill 60 % av vinsten? låt vinsten miljader stanna inom bolaget i stället. vad säger lillemannen om de? för alla bankers framtida existens är deras buffert för framtiden men de verkar att aktieägarna går i förtid för deras ekonomiska stabilitet. ägarna går före deras kunders behov av en högre tex ränta. visst är de fakta i varje fall åt oss inom arb rörelsen. lillemannen har säkert en

 9. Joakim von Anka skriver:

  Rekommenderar Handelsbanken. Enda bank som inte vi skattebetalare inta finansierade vid senast bankkraschen.

  Trevlig personal och bra bemötande.

 10. Mimmi skriver:

  Håller med Joakim von Anka. Handelsbanken är bra, trevlig personal som hjälper och svara på frågor.

 11. Resultaten skriver:

  Vilken bank?

  Ja åtminstone en som har ett kontor på orten.

  Lägg ner Nordea i Luleå också, som sagt bara 1h flyg till Stockholm.

  Tar ju längre tid för oss Happisbor ta till Luleå (om man kör laglydigt).

  Bor man i Haparanda är ju ett tips Handelsbanken.
  Trevlig personal + du slipper onödiga avgifter på bla internetbank osv.

  Spelar nog inte annars så stor roll. Men varför ha dom i en bank som har höga avgifter på tjänster och inte ens nån kontor??

  Byta bank kan man göra så enkelt att man går bara till sin nya blicävande bank och allt fixas där av personalen!

 12. Resultaten skriver:

  Varför ska man envisas med Nordea?

  Samtidigt borde alla göra det för att även skicka en signal till de andra bankerna som också vill spara att det lönar sig inte lägga ner kontor.

  En privatperson kan inte göra mycket men om fler skulle göra det så känns det för Nordea!!!

  Bra i alla fall att Haparanda kommun slutade samarbetet med Nordea!

  Det kändes nog lite i alla fall.

 13. Vilse i pannkakan skriver:

  Nordeas huvudägare forcerar fram deras plan för att bli en internet bank. Detta trots att majoriteten av de ansvariga sagt ”stopp” pga av enorma tekniska och säkerhets problem (ni kanske bl.a. har tagit del av att IT-chef, projektchef, it-säkerhetschef, m.fl på stående fot sagt upp sig det senaste året). Lägg därtill att Nordea är den bank som drabbats av flest externa intrång, dvs inte pga av att en obehörig använt annans bank-id, bankkort, osv, utan direkta hackningar. På vissa ”mörka platser” av internet finns t.o.m. utförliga dokument med koder tillhörande Nordea. Krasch krasch…..

 14. Rönnen skriver:

  Jag bytte till ica- banken, dom tycker både om kunder o kontanter. Kan gå in på Ica kl 9 på kvällen o ta ut 5000 om jag vill, kanon

 15. Skolkritan skriver:

  Handelsbanken är den enda bank som inte monterat ner kontanter. Det är med andra ord den enda bank jag vill vara kund i.

 16. Viktigpetter skriver:

  Nordea har väl kontor i Torneå eller är det för lång mental väg dit?

 17. Enok Nitti skriver:

  Nordea i Torneå har en disk för svensktalande med en svensk personal.

 18. Resultaten skriver:

  Dom i Torneå kan svenska?

  Dom i Torneå vet och kan sköta svenska banksystemet?

 19. Ekonomen skriver:

  Nordeas motivering till flytten av huvudkontoret till Finland fick mig att tappa förtroendet av den yttersta ledningen,VD och Styrelseordförande.
  Övriga satt still runt bordet och höll hårt i brödfatet!

 20. Viktigpetter skriver:

  När man läser de två senaste positiva artiklarna undrar man vad som är problemet.

 21. Betraerq skriver:

  Ca 2 procent av befolkningen har mer pengar än resten så förstår varför man ej satsar på lokalkontor.

 22. SBkund skriver:

  Handelsbanken är då inte mån om att få nya kunder iaf. När vi skulle teckna bolån så ringde vi till HB för att boka möte och prata om lånet, fick till svar att man kunde räkna på nätet. Lånet tecknades då hos Swedbank istället som ville ha ett möte om saken.

 23. Resultaten skriver:

  SB kund:

  Nu vet jag ej om Swedbank.

  Men om jag jämför Nordea och Handelsbanken var det enorm skillnad.

  Mitt byte blev när Nordea vägrade ge lån, dom började kräva av mig att sälja bil och annan egendom som var UTAN lån.

  Dom skulle dessutom ha en uppläggningsavgift på 1500kr, helt bortkastade pengar när man på Handels slapp det och fick dessutom internetbanken fritt.

  Dom på hb bara ungefär skakade på huvudet när jag sade om min egendom utan lån och vad nordea gjort. Dom tyckte det bara positivt (då har jag pengar), hade dessutom kontantinsatsen plus lite mer.

 24. Expectus Titicus skriver:

  Swedbank har bra service och trevlig personal. Bytte bank från Nordea till Swedbank nu under sommaren och började fundera varför man inte gjort det tidigare! Väldigt professionella, bra bemötande och konstruktiva samtal. Hoppas nu att Swedbank stannar i Haparanda! Nordea kan man bara glömma!