Nordiska ministrar möts i Tornedalen

HAPARANDA: Den 26-27 juni hålls två nordiska ministerrådsmöten i Haparanda.

Eftersom Sverige är ordförande i Nordiska ministerrådet i år så ordnas också en rad ministerrådsmöten. Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht står värd för två av dessa: ministerrådet för hållbar tillväxt, samt ministerrådet för fiske, jordbruk, livsmedel och skog.

De två råden kommer att mötas i en politisk diskussion om digitaliseringens möjligheter och utmaningar på landsbygden.

Ministrar från de fem nordiska länderna är inbjudna inklusive Grönland, Färöarna och Åland. Dessutom deltar tjänstemän från de nordiska ländernas ämbetsmannakommittéer.

Förutom formella mötessejourer uppges det bland annat bli besök vid Kukkolaforsen, en utflykt till Haparanda Sandskär och fiske vid Matakoski.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.