Tung kvalförlust för Asplöven

HAPARANDA: Asplöven föll i fredagskvällens hemmamatch mot Karlskrona med 1-4 (0-2, 0-1, 1-1). Detta efter en hemsk start och gäster med mycket bra försvarsspel.

Hockeyns allsvenska kvaltabell är just nu ingen uppmuntrande läsning om man gillar gränslaget.

FÖRSTA PERIODEN: Hemmaisen glänser åter.

Intensiv öppning. Bägge lagen skapar chanser, men hemmalaget har inte lyckats kapitalisera. Det har däremot Karlskrona.

0-1 kommer efter 3.22 – ett handledsskott letar sig in från vänstersidan. Det pigga spelet fortsätter, men i ett liknande scenario trycker bortalaget in 0-2 efter drygt åtta minuter. Detta efter en ganska grov markeringsmiss i hemmaförsvaret.

Asplöven byter målman. Ut glider Dan Mogemark och in kommer Markus Ottosson. Gränsriddarna dödar en utvisning utan problem efter nio och tar åter tag i taktpinnen.

Hårt tryck mot bortakassen då Karlskrona drar på sig tre utvisningar i rad. Men man kommer liksom inte ända fram.

8-6 i skott i hemmafavör. Hopp om livet ändå.

ANDRA PERIODEN: Ett litet mål skulle betyda så mycket…

Mål blir det, men i fel bur. 0-3 kommer i en snabb spelvändning och ett diagonalpass ställer Ottosson efter 2.31. Asplöven försöker, men det känns som om ”fel” spelare hela tiden får pucken.

Karlskrona förefaller lite bättre organiserade och hamnar inte i tidsnöd på samma sätt som hemmagubbarna. En eloge dock till Jonte Hedström för ett oerhört slit över hela banan och en härlig attityd.

Timo Leinonen mellan Karlskronas stolpar har gjort en fin match. Helkört är det inte för Asplöven, men man måste få ett tidigt mål i tredje.

TREDJE PERIODEN: Börjar fantastiskt bra! Stanislav Kall nätar efter blott 14 sekunder, på pass från Jonte Hedström och Juha Silvander.

Nerv! Knappt sju minuter och matchen inne i en avgörande fas.

Men mönstret kvarstår. Hemmalaget kommer inte riktigt ända fram. Efter sjutton tar coach Kenttä ut målvakten och satsar på spel sex mot fem. Man skapar några halvchanser, men Karlskrona kan sätta 1-4 i tom kasse.

Ridå.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , , ,
23 kommentarer om “Tung kvalförlust för Asplöven
 1. Mad Max skriver:

  Det gäller att vinna ikväll för att ha en chans att avancera i serien, Lycka till!!

 2. Domare skriver:

  Kolla på webbsändningen men gissar på att herr Schilken dömer ikväll? Isåfall finns de inte en chans vi kan vinna…

 3. Domherren skriver:

  Verkar ju vara Karlskrona som drabbas av utvisningar. Hemmadomare?

 4. Medborgare skriver:

  Jag hade hoppas på 6 poäng vid dubbel möten mot Karlskrona och topp känning! Nej, nu är det kört, tyvärr!!!!

 5. stinsen skriver:

  Vad är det här för något,de tar poäng där de inte förväntas göra det men där de verkligen behöver göra det kammar de noll ?
  Dålig coachning till de spelmaterial man ändå har är mitt svar !

 6. Kråkan skriver:

  Som sagt, luftslott spricker alltid förr eller senare. Och i detta fall blev det det förstnämnda..

 7. Knapsu skriver:

  Kråkor är väl asätare, va?

 8. Fredrik Nilsson skriver:

  Att analysera Asplövens resultat släpper jag därhän till de som begriper sig på hockey… jag vill ändå påpeka att det är dags att granska Asplöven. Inte bara idrottsligt utan även ekonomiskt. I ungefär femton års tid har några få människor drivit en förening med tron att spel i högre division ska lösa deras egna tillkortakommanden i rinken och i båset. Asplöven är idag ett värdefullt kristallglas som splittrats. Det är dags att Asplöven granskas av Haparandabladet!

 9. Fredrik Nilsson skriver:

  Örjan! Kanske det är Eva Spiik som är rätt person (hon har gjort det bra med skolorna)att gräva i idrottens verksamhet i staden? Övriga idrottsskribenter verkar definitivt jäviga…

 10. Fredrik Nilsson skriver:

  Lasse Stenman begriper sig säkert på hockey. Själva liret alltså. Dessvärre är hans objektivitet och kritiska förhållningssätt som bortblåst. I detta fall går det inte att vara ”looser” och skylla på domaren eller att isen var dålig eller för den delen att spelarna har betalt utan att behöva betala skatt som vi andra…och därför inte gjorde sitt bästa…

 11. Lasse Stenman skriver:

  Hej Fredrik,
  Jag finns i hallen för att levandegöra matchen, inte för att granska räkenskaperna. Vi håller förstås på vårt lag och tillåter oss att vara partiska i den delen. Vill man vara kritisk och djupgranska finns andra forum än sportsidorna. En annan sak: varför stormar det alltid efter en förlust? När laget vinner verkar alla glada och nöjda. Vem/vilka som i slutändan är ”losers” kan man också diskutera.

 12. Knapsu skriver:

  Var i artikeln skyller Stenman förlusten på domaren, dålig is eller att spelarna inte betalar skatt (!!)?
  Förlusten kan inte skyllas på domarna, men faktum är ändå att domartrion hade en mycket dålig kväll.

 13. Fredrik Nilsson skriver:

  Lasse,jag uppskattar att du svarar på/kommenterar mitt inlägg. Om Asplöven vinner eller förlorar är för mig ointressant.Jag håller mig till ston. Att tro eller antyda att jag är en loser får stå för dig och andra.Min uppfattning och andemeningen i mitt inlägg är att det är en loserattityd att komma till skattebetalarna i Haparanda kommun och begära pengar för ett framtida kval med den delvisa motiveringen att vår barn-och ungdomsverksamhet är viktig.

 14. Fredrik Nilsson skriver:

  För mig som av egen erfarenhet vet vad som gränsar till och eller tangerar bederägeri är detta på gränsen till ett juridiskt praktexempel på bedrägeri från Asplövens sida. Att människor i Asplövens styrelse,bla din chef (om jag inte är felinformerad) sjunker så lågt att de står bakom detta ”bondfångeri” är för mig svårbegripligt. Egentligen,som sann idrottsvän,blir jag oerhört besviken att pengar används i Asplöven till att betala spelare som ingen annan vill ha.

 15. Besviken åskådare skriver:

  Även om det svider att säga detta så är ett deltagande i Allsvenskan för Asplöven helt orealistiskt med tanke på de ekonomiska muskler som krävs för att klara resekostnaderna till lag från Malmö i söder och till närmaste ”lokalderby” Sundvall i norr. Hockeyexperten i TV Wikegård har fört fram tanken att enda sättet att rädda många lag i Allsvenskan från ekonomisk katastrof är att dela Allsvenskan i två grupper, Norr och Söder.

 16. Fredrik Nilsson skriver:

  Om Asplöven nu har sponsorer som vill betala ur egen ficka får dem väl göra det.Dock ska inte Haparandas barn och gamla betala en endaste krona mer till detta utsiktslösa projekt om att nå eliten i svensk hockey! Det är befängt och på gränsen till stållighet att tro att det lyckas. Så mycket kan jag om idrott att jag VET detta. Satsa pengar,humankapital i form av ledare och goda människor som vill utbilda barn och ungdomar i Haparanda,på framtiden och inte på människors egon.

 17. Fredrik Nilsson skriver:

  Att du som journalist, Lasse (för mig är du journalist och du skriver ett språk som är en dröm att läsa – vilket många jag talat med vidhåller) ska vara objektiv, allsidig och ha en hög integritet betyder att du också ska kunna granska verkligheten.Att endast skriva om Asplövens matcher räcker inte. Våga ta tag i det jobbiga processerna i ditt jobb. Granska Asplövens verksamhet! Gör det nu! Är det inte en rimlig begäran av Haparandaborna och av oss som gillar idrott?

 18. Mad Max skriver:

  Vilken reaktion ”bara” för en förlorad match. Kanske det finns något annat forum att ta upp detta med ekonomi osv. Men nu har vi läsare fått ”lära” oss något ”nytt” i ämnet.Vid vinst hade nog tongångarna varit lite annorlunda? Idrotten är härlig! Den engagerar många.

 19. Lasse skriver:

  Hej igen, Fredrik!
  Oj, det var mycket på en gång. För det första: jag menade inte att du är en loser. Tycker bara att det är orättvist att kalla ett lag som gjort sin bästa säsong någonsin för losers. I förlängningen blir vi väl alla förlorare om vi inte får se någon elitidrott i Haparanda, särskilt nu när HT Bandy fallit ur elitserien. Den större frågan om idrotten som du tar upp är intressant, men det är en debatt som inte ryms här. Allmänt är dock idealismens tid förbi i elitidrotten.

 20. Grabben skriver:

  Pengar hit och dit vi behöver få fram rätt spelartyper nu har vi bara lirare men en back av allsvensk klass är det inte så att man bygger från grunden ett lag….eller kör vi med takplåt ..direkt sedan hur är det med fysiken det känns som om dom andra är lite starkare muskler behövs ..inte ekonomiska muskler… osv..ny match på måndag……!!!

 21. stinsen skriver:

  Spelartyperna är av normal allsvensk klass men coachningen brister ordentligt,därför blir det 1 steg framår och 2 steg bakåt hela tiden.

 22. Experten skriver:

  Tränaren, som dessutom arbetar heltid vid sidan av hockeyn har gjort ett storartat jobb! Ahc har spelat den bästa hockeyn någnsin den här säsongen. Knappast hans fel att målvaktsspelet sviktat vissa matcher under kvalet och att spelarna gått på knäna för att det inte finns 4 femmor att tillgå i truppen. Asplöven har gjort det bra, Från 57 lag i ettan är bara 4 kvar plus två från allsvenskan. Att gå upp är oerhört tufft!

 23. Boorken skriver:

  Div.1 = tredjeserien = korpidrott