Fastighetsköp sätter igång dubbel flytt av företag

KALIX: Nu är det klart att Norrkust Caravan köper EM-fastigheten i Kalix. Ytterligare ett företag flyttar som en följd av affären.

Det har varit många turer kring den 3.500 kvadratmeter stora hallen sedan möbelvaruhuset EM slog igen för ett antal år sedan.

Fastigheten köptes då av Kalix kommun. Syftet med köpet var oklart och lokalen kom att stå tom under en rad år och belastade kommunens resultat.

Norrkust Caravan köper nu fastigheten med sikte på att bli Norrlands ledande återförsäljare nya och begagnade husvagnar och husbilar.

– Målet är att bli Norrlands ledande återförsäljare av husbilar och husvagnar, säger vd Marko Korkala.

Korkala konstaterar i ett pressmeddelande att den tidigare möbelhallen är strategiskt placerad invid E4 och erbjuder en stor parkering.

– Lokalerna ger möjlighet att utöka fordonshall, butik och verkstad. Att vi nu kan kan ge våra kunder möjligheten att besöka oss året runt i en lokal där vi har alla fordon inomhus är inget vi hade kunnat drömma om när vi startade bolaget 2010, känslan är obeskrivlig.

Korkala räknar på sikt med att kunna anställa mer personal inom försäljning och verkstad.

Affären för Korkala blev möjlig sedan företaget Däckplus köpt det bussgarage vid E4 som Korkala idag huserar i.

Planen för Däckplus är att flytta sin verksamhet från korsningen vid Nyborgsvägen till bussgaraget. En flytt som betyder att även Däckplus satsar på expansion. Detta enligt Däckplus egen Facebook-sida.

Publicerad i Kalix/Överkalix, Svenska Taggar: , ,