Northland i informell rekonstruktion

PAJALA: På grund av den senaste tidens fallande järnmalmspriser ska gruvbolaget Northland Resources påbörja en informell rekonstruktion. Det betyder att bolaget ställer in betalningarna.

Det var på måndagen som gruvbolaget meddelade att bolaget kommer genomgå förändringar i sin strategi samt påbörja en informell rekonstruktion.

Den nya strategin uppges fokusera på att maximera gruvbolagets operationella flexibilitet.

Som en konsekvens av detta meddelar gruvbolaget att ”betydande förändringar i Northlands organisation kommer att behöva genomföras”.

– Den nya strategin innebär att Northland måste gå igenom smärtsamma men nödvändiga förändringar. Det kommer att påverka vår organisation och hur vi genomför vår dagliga verksamhet. Vår uppgift framåt är att säkerställa att Northland har en framtid även vid utmanande marknadsförhållanden, säger vd:n Johan Balck i ett pressmeddelande.

I samband med detta uppger bolaget att det är osäkert hur Northlands anställda kommer att påverkas och att företaget har inlett en dialog med relevanta fackförbund.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
4 kommentarer om “Northland i informell rekonstruktion
 1. Stig Aspholme skriver:

  Aj,aj!

 2. Kurt Jakobsson korpilombolo skriver:

  Det finns en överproduktion av järnmalm. Då faller priset.Gruvan måste stängas tills priset har stigit så det är lönsamt att producera malm. När går priset upp.Enligt analytikerna faller priset till 2018, därefter börjar priserna stiga.

 3. fritz laestadius skriver:

  Vad blir nu konsekvenserna för Sahavaaragruvans öppnande.
  För bara några dagar sedan var det bråttomt att lösa in fastigheterna .
  Jag bara undrar……….Vad gäller nu…??

 4. Rädda gruvan skriver:

  Kanske dags att Statens Gruvsamordnare agerar. Som alla vet så är hon tornedaling och ansedd som mycket kompetent.