Northland presenterar ackordsförslag

PAJALA: Under tisdagsförmiddagen meddelade gruvbolaget northland Resources att de kommer presentera ackordsförslag för sina borgenärer.

Målsättningen från bolagets sida är att ackordsförslaget ska antas före årets slut, och för att hålla de tidsfrister som finns angivna i lagen om företagsrekonstruktion presenterar Northland förslaget innan finansieringen har säkrats, skriver bolaget i ett pressmeddelande.

Vidare skriver bolaget att förslaget presenteras även i detta skede för att kunna fortsätta pågående diskussioner med investerare och andra nyckelintressenter.

Förslaget som offentliggjorts går ut på att alla med fordringar under en halv miljon kronor ska få full betalning senast en vecka efter att ackordsbeslutet vunnit laga kraft.

De fordringsägare med mer än 500.000 kronor kommer att få 25 procent av sin fordran över det beloppet. Alternativet är att dessa fordringsägare får vänta till år 2022 och då få full betalning.

Parallellt jobbar bolaget med att säkra finansieringen, något som är en förutsättning för att förslaget ska kunna genomföras.

Så småningom kommer förslaget att prövas vid Luleå tingsrätt där borgenärerna får rösta.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
3 kommentarer om “Northland presenterar ackordsförslag
  1. meän skriver:

    Parodi, tragedi eller rent bonfångeri. Detta kan inte vara allvarligt menat eller försöker de idiot förklara alla inblandade parter? Det spelar ingen roll om så alla skulle efterskänka hela skulden, bolaget kommer aldrig att kunna gå plus. Kom ihåg, de har ännu inte börjat att betala på lånen på ungefär 8-9 miljarder…

  2. us skriver:

    Borgenärerna kan känna sig blåsta , hur de än blir.

  3. klurifix skriver:

    Blir bara värre och värre……detta är ju rena lekstugan med borgenärerna!