Northland senarelägger delårsrapporten

PAJALA: Northland Resources meddelade på onsdagen att de skjuter upp publiceringen av sin delårsrapport.

På torsdag den 14 november var det tänkt att gruvbolaget skulle publicera rapporten för det tredje kvartalet 2013, men nu skjuts redovisningen upp fram till den 28 november istället.

När bolagets koncern omstrukturerades i somras fick man obligationslån på 335 miljoner dollar. Villkoren i det gamla obligationslånet förändrades och skulder till leverantörer omvandlades till lån med fyra procents ränta.

Det är dessa faktorer som bolaget nu kommer att titta på tillsammans med sina revisorer.

Dock kommer andra uppgifter att släppas. Bland annat driftsrapporten och produktionssiffrorna är på gång.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: ,
6 kommentarer om “Northland senarelägger delårsrapporten
 1. Moominpappa skriver:

  Undrar om de även redovisar externa (miljö)kostnader som övriga samhället får bära? Sannolikt inte. 2012 genererade svenska gruvor 1,1 miljon SEK till staten genom mineralavgiften på en halv promille (!!). Saneringskostnader som staten/samhället fick bära uppgick till 16 miljoner SEK. Framtida saneringskostnader uppskattas till minst 100 miljoner SEK (källa: Bergsstaten, Naturvårdsverket). Och detta är bara den ekonomiska aspekten som tunnelseende gruvkramare ofta stolt raljerar om.

 2. Kom in i matchen skriver:

  Du glömmer en sak: De som jobbar i företagen betalar skatter för stora pengar, både direkt och indirekt till staten. Hade de inte haft dessa gruvjobb så hade många gått arbetslösa och kostat staten pengar.

 3. Moominpappa skriver:

  Man behöver inte vara en raketforskare för inse att det är en total förlustaffär, ink ”stora pengar” som Svensson genererar i jobbskatt (som förövrigt systematiskt decimerats i åratal av nuvarande regering). Storleksordningen kan inte vara i närheten av den kostnad samhället får bära när kalaset ska saneras.

 4. axel skriver:

  Moominpappa kan ju alltid hoppas på s-styre så han får lite komvux -som andra får betala- och lära sig matte och ekonomi. Bidragssamhället är nog slut – se på alla länder som sysslat med detta = Ebberöds bank. Din matematik går nog inte ihop hur du än räknar. Lägg ner gruvan, så dör Pajala….men du vill väl att alla ska flytta söderut.

 5. RoR skriver:

  En olönsam gruva läggs ner. Marknaden skiter i Pajala.

 6. Moominpappa skriver:

  Moominpappa är hyfsat obrydd om vänster eller högerideologi. Att analysera nutid genom ett perspektiv som hade relevans fram till kalla krigets slut är ganska ointressant numer. Tyvärr har nyheten inte riktigt nått Tornedalen än, som fortfarande trampar i ett irrelevant stenåldersparadigm.