Northlands hamnanläggning i Narvik har sålts

KAUNISVAARA/NARVIK: Det kostade Northland resources 328 miljoner att bygga hamnen i Narvik, nu har den sålts för en bråkdel av den summan.
Enligt den norska nätupplagan fremover.no har köparen, som är Narvik hamn, fått Northlands anläggning i sin ägo för 5,7 miljoner.
Hamndirektören Rune Arnöy uppger till den norska nätupplagan att han ser att det återigen blir transport av malm från gruvan i Kaunisvaara.
– Vi får se vad som händer. Vid ett eller annat tillfälle tas det i drift igen. Det råder ingen tvekan om det, uppger Rune Arnöy till fremover.no.

Publicerad i Pajala, Svenska Taggar: , ,
3 kommentarer om “Northlands hamnanläggning i Narvik har sålts
  1. Euton skriver:

    Så en investering har tappat 98 procent av sitt värde på bara ett par år? Hur är detta möjligt? Hamnanläggningen borde ju rimligtvis kunna användas till annat än bara malmlastning och borde därför kunna ge ett betydligt högre pris än 5,7 miljoner. Man kan med goda grunder ifrågasätta konkursförvaltarens sätt att sköta sitt uppdrag när man läser om sådant här.

  2. snickare skriver:

    Det är ju självklart man börjar längst bort det syns mindre så det är inga konstigheter med den här försäljningen. Enkelt och gå förbi ortsbefolkningen som inte är tillräckligt insatt i det här. Kom ihåg att han har en bra lön för det här alltså. Jag menar konkursförvaltaren.

  3. Kalle skriver:

    Hela affären har gjort att gruvan om den startar igen kommer att kunna hyra hamnen utav Norrmännen. Gruvan har dessutom fått pengar för driften ett tecken på att det dagliga tjatet till regeringen ger resultat. Vem annars kan det vara som skjuter till pengar knappast en privat aktör för skojs skull nog vill de ha vinst på satsat kapital ?