Nu har isflotten gått förbi enslinjen

HAPARANDA: Det är runt tio dagar senare än de senaste åren, men nu har Lions flotte äntligen passerat enslinjen som definierar tidpunkten för islossningen i Torne älv i Haparanda.

Enslinjen passerades på söndagen när klockan stod i 15.53. På plats som bevakare av enslinjen fanns Sven Tornberg och Britt Lovén Esperi.

Isflotten började sin sakta färd under söndagens morgon, vilket HBwebben skrev om här

ANNONS

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
3 kommentarer om “Nu har isflotten gått förbi enslinjen
 1. Historik skriver:

  Serien av islossningsdatum från Haparanda sträcker sig mycket långt tillbaks i tiden. Den är ursprungligen baserad på noteringar i kyrkböcker och påbörjades 1701 (figur 6). Det finns en lång lucka i serien i slutet av 1700-talet. Tidsserien visar att islossningen kan ske i slutet av april men också i början på juni. Det är stor variation mellan åren både avseende datum och hur islossningen sker. Den tidigaste noterade islossningen skedde 26 april (1937 och 2011) och den senaste den 9 juni (1867).

 2. Alberto skriver:

  Växthuseffekten gör att det är kallt för årstiden

 3. lothar skriver:

  🙂 Växthuseffekten har inget med det att göra, läs: 9 juni 1867,
  man kunde knappt stava till växthus – än mindre växthuseffekt.
  växthuseffekt: ett ny funnet ord för att kunna höja avgifter och skatter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.