Nu slipper Hagamannen övervakare

TORNEDALEN: Det har gått ett år sedan Hagamannen blev frigiven. Nu har också övervakningstiden gått ut, skriver Folkbladet.

Han kom ut från fängelset den 28 juli 2015. Under det första året har haft en övervakare med regelbunden kontakt med Frivården. Dessutom tog Övervakningsnämnden beslut att Hagamannen skulle delta i olika behandlingsprogram.

SVT Nyheter Västerbotten kontaktade Kriminalvården som meddelade att övervakningstiden inte skulle förlängas. Det innebär alltså att han inte längre har några skyldigheter gentemot Kriminalvården.

Folkbladet skriver också att Hagamannen under året i frihet fått genomgå en alkoholbehandling och programmet ROS, Relations- och samlevnadsprogrammet.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,
4 kommentarer om “Nu slipper Hagamannen övervakare
 1. rädd skriver:

  Vad var det han heter? Var finns han? Kan man hitta bild på mannen någonstans???? Låter inte tryggt att han är fri.

 2. skeptikern skriver:

  Han har inte genomgått föreskriven behandlings program elle haft någon kontakt med frivården/övervakare, sedan den omskrivna misshandeln.
  Dom har nämlign inte vetat var han befunnit sig , då han beviljades att få ha skyddade uppgifter sedan dess.

 3. i skriver:

  Jag försöker leva med grundtanken att alla människor har något gott i sig, alla människor får en andra chans, alla människor har förmågan att ändra sig.

  Tyvärr kan jag inte tillämpa min filosofi på denne figur. Jag skulle inte vara trygg med att gå hem från jobbet en kväll om jag visste att ovannämnde man vistas i samma kommun som mig. Det spelar ingen roll hur mycket vård och terapi som han har tragglat igenom. Hur vet man om han inte enbart fejkat det hela? Allt för att komma ut tidigare…

  Näe, jag sätter mig hellre i den kalla jordkällaren bland spindlarna. De biter inte av mina öron!!

 4. tireb68 skriver:

  håller med i, att genomgå en behandling och att tillämpa senare den är två skilda saker