Nu vet kommunledningen var campingen ska placeras

HAPARANDA: Kommunstyrelsen är nu enig om att mark för centrumnära camping ska erbjudas på norra Strandenområdet samt på två kvarter mellan E4 och Haparandabladet.

– Det var total enighet kring de föreslagna områdena. Nu trycker vi på play-knappen och kör. Sen får man väl ta processen med överklagningar och annat som ska in till Rosendahls pastorat, säger kommunalrådet Peter Waara (S) till Haparandabladet.

Marken kommer nu att erbjudas till exploatören Mikael Fahlander, men också andra intresserade ska erbjudas marken.

– Det handlar om likabehandlingsprincipen och samma förutsättningar för alla, men vi var helt överens. Ärendet tog två minuter i ksau och tre minuter i ks, säger Waara.

20

Områdena 6b samt 6a avser norra stranden från tingshuset och fram till gc-vägen mot På gränsen området. Område 4 avser kvarteren Nätet och Åran söder om E4. Illustration: Haparanda stad

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
23 kommentarer om “Nu vet kommunledningen var campingen ska placeras
 1. Mad Max skriver:

  Snabba beslut igen, men med kanske oanade följder? Fahlander verkar vara en populär person i Haparanda.

 2. Kjell Mäki skriver:

  Klokt beslut om denna strategiska placering, utan att det stör boende eller andra intressenter. Nu gäller det att fundera ut vilka intressanta och lockade tjänster, varor och upplevelser vi i Haparanda kan erbjuda för att få husvagns- och husbilsfolket att stanna till i nå’t eller några dygn. Läget erbjudet ju promenadavstånd överallt vilket är en jättebonus. Nu, Haparanda gäller det att vi visar vad vi duger till! /Kjell Mäki

 3. Betraktare skriver:

  Bra beslut om campingen, då kanske gatorna rustas så att de går att köra på. En liten fundering ! Kan inte M.F satsa lite på våra usla gator när han snart äger hela stan, kanske vi kan hyra dem i 25-50 år eller betala någon form av trängselskatt.

 4. Kalle skriver:

  Vem parkerar där när man kan parkera gratis på Ikea parkeringen??

 5. Lars Janzon skriver:

  Tyvärr ikea ”gratisparkering” innehåller inga service toa, dushar…latrintömmning..o kanske.en sommapub vid stranden + andra aktiviteter:-):-):-)

 6. Kalle skriver:

  Det är bara att gå över vägen och utnyttja servicen på campingen.

 7. Hundpromenerare skriver:

  Kanske Vägverket bygger gångbron nu och isåfall var med tanke på en campingen Dags för nytt medborgarförslag ! Någon som kan fixa?

 8. Gnirko skriver:

  Blir inget glöm allt bara fantasier

 9. Nya tider skriver:

  Ytterst märkligt att kommunalrådet Waara nämner likabehandlingsprincipen. Har det inte varit så tidigare, ex när upphandlingen av skola och multiarena gjordes? Jag hoppas att detta är ett nytänkande från dom styrande i Haparanda.

 10. rex skriver:

  Mycket bra denna satsning ger sommarjobb till ungdomen. Skylta väl och lägg ut dessa på rikscampingen.
  Det är inte alltid hur flott det är för gäster, det är mottagandet av Haparandaborna som turisterna lägger på minnet!
  Lycka till PS Håll gärna en kurs nåm timme om mottagande av gästernaDS

 11. Mats Berg skriver:

  Utmärkt!
  Det nya kommunalrådet visar styrka. Bra Waara!

 12. Kurt Y. skriver:

  Äntligen! det bästa enligt mig vore om ett familjeföretag fick ta hand om campingen, jag tror att det viktiga är att det alltid finns ansvariga personer närvarande, som gästerna kan kontakta.
  Det som är viktigt är att det finns ett utebad för barnen. för att om barnen har sysselsättning och trivs så trivs föräldrarna också.

 13. Nya tider skriver:

  Kurt Y, kanske du skulle förverkliga ditt förslag. Någon skall betala kalaset, kanske Fahlander.Definitivt inte kommunen. Så om ingen betalar så blir det nada.

 14. Gnirko skriver:

  Nu när barents center är stoppat av storfräsaren själv så finns det nog inget större behov av en camping dom närmaste åren skulle jag tro

 15. skeptikern skriver:

  Stoppat?
  Gräver inte Lehto i gropen?

 16. Åkarn skriver:

  Åkte förbi där igår. En hyfsat stor Cat-grävare o några lastbilar igång i gropen. Verkar ha kommit upp några fler pålar också.

 17. Gnirko skriver:

  Ingen som gör nåt i gropen på flera dagar. Alla maskiner borttagna. Det går bra allt, enligt tidsplanen. Vi ligger bra till, jovisst…

 18. Enok Nitti skriver:

  Markarbetena är slutförda har det meddelats, nu söker Lehto folk.

 19. Gnirko skriver:

  Markarbetena kan omöjligt vara färdiga om man jämför med ikeas markarbete som gjordes. Detta måste vara svammel.

 20. Enok Nitti skriver:

  Det står att läsa på Facebook,Barents Center.

 21. Enok Fyrttiofem skriver:

  ”…tog två minuter i ksau och tre minuter i ks, säger Waara” Sakta i backarna, och inte den där Fahlander igen. Finns det inte en annan camping inom Haparanda stad? Å vad dum jag är, den campingen som är etablerad och drivs som ett företag ligger inte framför butiksdörrarna men likafullt ett företag inom kommunen som behöver mer uppvaktning än detta gör gällande.

 22. Gnirko skriver:

  Dölja den rätta orsaken är dom säkert bra på det är ju bara titta ner i lergropen så ser man ju att det inte är sant

 23. Kukkolabo skriver:

  Nog behövs camping i Haparanda, men frågan är. Varför inte satsa på Sundholmens och cape east? Varför bör allt vara vid gränsen?? Nog skulle det vara finare camping vid Cape east. Med både spa anläggning och fina bastun. Och en fin vy att beskåda.
  Tänk efter noga vart ni satsar våra skattemedel.