Ny aktör ger sig in på snusmarknaden

 

Snart öppnar ytterligare en snusbutik i Haparanda. Foto: Lisette Olsson

Snart öppnar ytterligare en snusbutik i Haparanda.
Foto: Lisette Olsson

HAPARANDA: I företagshuset på Västra esplanaden öppnar det inom kort ett café som även planerar att saluföra snus.

Pablos snusbar, som verksamheten heter, ska hålla till i lokalen som ligger på gaveln i företagshuset.
– Till en början är det ett vanligt café, men det är inte öppet än så det tar en stund att hitta en ”kombo”, säger ägaren Hasse Johansson.

Nu pågår förberedelser inför öppningen som eventuellt kan bli under denna vecka, enligt ägaren.
Till en början serveras traditionellt kaffe i caféet, vid ett senare skede är tanken att servera olika varianter av kaffe, samt även bedriva försäljning av en produkt som verkar vara omättligt populär att satsa på för entreprenörer i området.
– Så småningom med snus när vi fyller på lagret, säger Hasse Johansson.

I närområdet finns redan två etablerade snusbutiker plus att matvarubutiker och mackar. Snus är en stor handelsvara i Haparanda och kunderna kommer främst från den finska sidan. Redan 2011 kunde HB rapportera att snusförsäljningen i Haparanda omsätter 120 miljoner kronor, varav Kari Lanttos Snusgrossen svarade för ungefär hälften.
– Läget ska vara en konkurrenstrumf. Det råkade finnas en tom lokal, en av få i närheten, säger Hasse Johansson.

Hasse Johansson tror att det finns tillräckligt med efterfrågan för ytterligare en snusbutik i området, då man kan se ständig trafik till de redan befintliga snusbutikerna. Idén föddes ur en redan färdig kundkrets, berättar han.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: ,
4 kommentarer om “Ny aktör ger sig in på snusmarknaden
 1. Arja skriver:

  Alltid roligt med nya butiker, välkommen bara, tyvärr vägar dit har gjorts dumt till oss som promenerar,cyklar eller rullstolsburna….sommaren går det hyfsad, men på vinter är det nästan omöjligt…

 2. Joel skriver:

  Inte behöver stan nån mer snus affär

 3. Pänktti skriver:

  Snus, rondeller och pizzerior
  .

 4. Marco skriver:

  Efterfrågan 🙂 lycka till med att sälja kaffe & snus, hoppas du har gratis hyra, inte ens det kommer hjälpa då lön & sociala avgifter skall täckas, hur många kaffe måste du sälja samt volymerna för att köpa in snus för marknaden är oproportionerligt med vad du tjänar. Minimal avkastning då enorma volymer måste inhandlas då priserna är så sänkta ner i botten. Hahahahahaha pratar ofta med snuskungen. Ge dig in på annan marknad om du vill lyckas.