Ny chans bli husbilsvänligaste orten

Campingen i Haparanda. Foto: Eva Spiik

Campingen i Haparanda. Foto: Eva Spiik

HAPARANDA: I år har Haparanda åter chans att ta hem titeln Sveriges husbilsvänligaste kommun 2018.

Förra året var Haparanda en av fem kommuner som nominerades till titeln Sveriges husbilsvänligaste kommun 2017. Den gången blev det dock Kalmar som vann.

I år är Haparanda en av fyra nominerade kommuner. De övriga är Arvika, Gävle och Karlskoga.

Vinnaren röstas fram av Husbilsklubbens medlemmar.
– Våra medlemmar nominerar den kommun i Sverige som man anser vara husbilsvänligast. Här har man sett till helheten med allt från ställplatser, till hur husbilsturister blir bemötta i kommunen, vilka möjligheter till service som finns till exempel tömning av grå-/svartvatten. Även hur bra kommunen är på att informera om vad som finns för husbilar samt hur väl det är skyltat till de olika platserna/faciliteterna påverkar nomineringarna och resultatet, säger ordförande Leif Edström.

Omröstningen pågår till den 15 april och vinnaren kommer att presenteras på klubbens årsmöte den 12 maj.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar:
3 kommentarer om “Ny chans bli husbilsvänligaste orten
  1. Nasuabo skriver:

    Jaha, synd att inte denna nyhet publicerades även förra året, kul att Asplöven hjälpt till att lyfta kommunens rykte hos husbilsfolket om inte annat, ännu ett bra exempel på vad klubben bidrar till!

  2. Eva Spiik skriver:

    Haparandabladet skrev om detta även förra året. Dels en artikeln om att kommunen är nominerad, och varför (publicerad den 7 mars 2017). Plus en notis om hur det gick. Mvh/Eva Spiik, hb

  3. Nasuabo skriver:

    Ajdå, tack för det Eva. Då får jag formulera om mig, ”synd att jag inte läste den trevliga artikeln också förra året…” 🙂