Ny förlust för Asplöven

AHC på rygg efter tredje raka förlusten. Foto: Lasse Stenman

VISBY: Kräftgången fortsätter för AHC i hockeyns Alletta. Under den sena lördagseftermiddagen får Visby en ganska lätt resa till 6-3 (2-1, 3-1, 1-1) och gränslagets play-offplats är hotad.

Gästerna får en kanonstart med ledningsmål av centern Jesse Rohtla efter bara 48 sekunder. Men Visby vänder till 2-1 innan första paus.

Asplöven kvitterar tidigt i andra genom anfallaren Antti Kangasniemi. Men sedan drar laget på sig utvisningar och hemmalaget tar ånyo ledningen i spel fem mot tre mitt i perioden. Varpå Visby punkterar matchen med två mål inom en halvminut i mellanaktens slutskede.

– Vi har 2-2 efter halva matchen och gör det bra. Sedan tar vi en vansinnig snackutvisning och Visby kan ta ledningen igen, suckar Asplövens tränare Urban Lahti.

Gästerna gör tappra försök att komma igen, men hemmalaget kontrar in både fyran och femman.

– Vi får ingenting gratis och ger bort något i varje match. Vi sätter oss själva i de här situationerna, konstaterar ledare Lahti.

Kalix förlorade med uddamålet mot Huddinge, så Asplöven befinner sig ännu på säker mark i tabellen.

– Vi kan inte snegla på vad de andra lagen gör. Vi måste fokusera på vår egen uppgift, avslutar Lahti.

I morgon möter AHC svårspelade Huddinge.

 

Publicerad i Haparanda, Svenska
4 kommentarer om “Ny förlust för Asplöven
 1. Robin Hood. skriver:

  Det blir kanske derbymatcher 2018?

 2. Erik skriver:

  Dags att börja skriva några rader om Haparanda Hockey.Dom vann för övrigt med 6-3 igår.Ett lag med lokala produkter och hjärta för klubben.Men som vanligt,inte en rad i HB.

 3. Verkkourfaren skriver:

  Dags för Ubbe att ta fram hårtorken och skälla ut ”hemmasonen” som ställde till det, igen. Ännu en dum utvisning i ett läge där AHC hade oavgjort och hade dominerat från start. Det håller inte med divafasoner, skitsnack och teater, jag och andra supportrar lägger tid och pengar på ett lag som ska prestera, inte fjanta! Nåväl, nya tag i morgon, och playoff lär det bli, men alla spelare ska göra sitt för det förväntar sig fansen, även södra klacken!

 4. Örjan Pekka skriver:

  Hej Erik,
  HB har varit på plats vid matchen. Det kommer.
  Mvh
  Örjan Pekka
  Haparandabladet/HBwebben.se