Ny ordförande i LRF

NORRBOTTEN: LRF Norrbotten har ny regionordförande. Jenny Karlsson, trädgårdsföretagare som driver Granån blev idag på LRF Norrbottens regionstämma vald att efterträda Herbert Nyman. 

Jenny Karlsson visar tydligt vad hon kommer att fokusera på i sin nya roll.

– Äganderätten är viktig för alla näringar som jord, skog och fiske. Äganderätten är grundläggande. De intrång som nu sker i form av konfiskering av skog och den påverkan som äger rum från bland andra små intresseorganisationer visar att jord- och skogsägare måste sätta ner foten. Det är också viktigt med ersättningskravet där skogsägare måste få skälig ersättning från staten när deras skog skyddas av staten, säger hon enligt ett pressmeddelande.

På länsstämman talade även landsbygdsminister Sven-Erik Bucht (S), som just nu befinner sig i Norrbotten. Han berättade att de 100 extra miljonerna i det så kallade Norrlandsstödet ska betalas ut i maj. Han berättade om att uttagen i skogarna ska öka samt att de markägare som får sin skog formellt skyddad ska få ersättning från staten.

Andra punkter i regionstämmans program var att pris till Årets gröna företagare i Norrbotten delades ut till Kalix ost, som drivs av Jaana Alamäki Enström och Knut Enström.

 
ANNONS

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.