Nya resecentrumet invigdes


HAPARANDA: Det nya resecentrumer invigs idag, onsdag.

Invigningen av Haparandas och Torneås resecentrum började med ett framträdande av spelmännen Fredrik Isaksson och Janne Johansson varefter det var dags för talen.

– Detta är en lösning på transportfrågan, nästa mål gäller järnvägstrafik, sa Norrbottens landshövding Sven-Erik Österberg i samband med sitt tal.

Lapplands landsbygdsdirektör Mika Riipi höll med och sa att resecentrumet är ett konkret exempel på gränsöverskridande samarbete.

– Detta är ett sätt att minska på gränsen, sa han. Enligt Gunnel Simu, kommunalråd, är resecentrumet en viktig pusselbit i att göra gränsområdet attraktivare.

– Det gäller även hela Norrbotten, finska Lappland och Barents-regionen. Detta är ett steg närmare EU-tänket om att människor och varor ska kunna förflytta sig fritt över gränserna. Det här knyter ihop regionen, sa hon.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar: , ,
5 kommentarer om “Nya resecentrumet invigdes
 1. Gemensam hållplats skriver:

  Har vi inte kunnat förflytta oss fritt över gränsen innan Resecentrum byggdes?
  Det kommer att vara samma bussar som trafikerar samma linjer som förut. Kan någon beskriva vilka fördelar detta bygge ger och varför persontrafiken kommer att öka?

 2. Tack för ordet! skriver:

  Tack sign ”Gemensam hållplats” för din kommentar.
  Kommentaren andas både kunskap och sunt förnuft som många gånger saknas i den kommunala processen.
  Hoppas att du och vi andra som undrar får svar av kommunledningen.

 3. Iaktagare skriver:

  Länstyrelsen, Lapin Liito, EU, Matkahuolto, Länstrafiken, Bussgods, Trafikverket, de nya hyresgästerna och samtliga partierna över partigränserna i Haparanda och Torneå förstår varför det är viktigt med ett nytt modernt resecentrum här på gränsen. Negativa kverulanter brukar alltid hitta något att klaga över. Tur att de inte har någonting att säga till om.

 4. Gemensam hållplats skriver:

  Kära Iakttagare: Det räcker inte med att säja att det är viktigt med ett resecentrum på gränsen. Nej, man måste förklara varför, på vilket sätt och vad som blir bättre. Inte bemöta den som ifrågasätter med klyschor som negativ kverulant, gnällspik, bakåtsträvare mm. Att agera på detta sätt tyder på brist av hållbara argument. Kanske du ” Iaktagare” kan förklara för kverulanterna hur bra det blir eller nöjer du dej med att kverulera på ditt sätt?.

 5. Tack för ordet! skriver:

  Signaturen ”Iakttagaren” citat:”Tur att de inte har någonting att säga till om”. Det var hårda ord. Vilken källa har du? Varför är du så negativ till ortsborna? Man ser att attyden har hårdnat oroväckande bland vissa beslutande. Du får absolut inte komma och ställa frågor varken före eller efter tagna beslut. Politiken är förbehållet för en viss grupp och väljarna räknas inte längre.
  Vart tog demokratin vägen? Vart är vi på väg??
  Ta chansen kära ”Iakttagare” och svara för valet närmar sig.