Ny talmansrunda under måndagen

POLITIK: Moderatledaren Ulf Kristersson meddelade under söndagen att försöken med att bilda en regering har misslyckats. Under gårdagen höll Ulf Kristersson och talmannen Anderas Norlén ett möte där Kristersson rapporterade om hur det har gått med regeringsbildningen. Efter mötet följde en presskonferens. 

– Jag är fortsatt beredd att bli statsminister och leda en regering som består av hela Alliansen, av enbart Moderaterna eller av de Allianspartier som kan och vill ingå i den Alliansregering som jag föreslagit, sade Ulf Kristersson, skriver Hufvudstadbladet.

Ulf Kristersson har presenterat tre regeringsalternativ vars nummer ett var en Alliansregering med stöd av Socialdemokraterna. Men Stefan Löfven har dock uteslutit att vara ”stödparti” åt en sådan regering.

Det andra alternativet var en Alliansregering utan stöd från S och det tredje en regering med bara M eller med M och något annat Alliansparti, i praktiken Kristdemokraterna. Vardera förslag nobbades av Centerpartiet och Liberalerna under gårdagen.

Under måndagen kommer talmannen att bjuda in övriga sju partiledare för samtal och diskutera nästa steg i regeringsbildningsprocessen.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska
64 kommentarer om “Ny talmansrunda under måndagen
 1. Regnbågen skriver:

  Skaffa rundbänk till Rosenbad och låt C och L få ministerposter och inflytande över departement som handhar deras väljares hjärtefrågor i en S, C, MP och L regering.
  C och L-s ärliga ansvarsmedvetenhet måste premieras mer än vad deras mandat i riksdagen ger upphov till.
  Sådan folkhems regering har övervikt mot de mörkblåa, med V kraftig.

 2. Holmeros skriver:

  Det verkar vara viktigare att se till att Sverigedemokraterna inte får inflytande än att driva sin egen politik vilken man gick till val på.
  Hoppas väljarna inser att en röst på C eller L är en bortkastad röst.
  Dessa två partiledare beter sig som små ungar i sandlådan och verkar ha svårt att acceptera demokratibegreppet. !.100.000 väljare kan inte ha fel: Vi har fått nog med att betala världens högsta skatt för att försörja migranter som söker ekonomisk fördel. En vacker dag kommer vi ha Jimmie Åkesson som Statsminister när vi når 51 % av väljarna

 3. Futurum Casus skriver:

  Hoppas Alliansen säger nej till sammarbete. Varför ska de vara stödparti åt sossarna? De för inte ens samma typ av politik.

 4. Futurum Casus skriver:

  Svensk BNP per capita är ett skämt. Hur kan man påstå att ”Sverige går som tåget” när länder som Bulgarien och Rumänien har bättre tillväxt än Sverige? Sverige har sämst tillväxt i hela EU. Det är för mig ett mysterium. Läser inte sosseväljare tidningen eller kollar nyheterna på tv?

 5. Regnbågen skriver:

  Holmeros: SD-väljare är inte rasrena, i dem finns säkert gener ifrån bl.a. förra seklets halvmiljonen finska invandrare som genom strävsamt fysiskt arbete har byggt upp vår välfärd helt utan inträdes kostnader.
  Jag har inga sådana gener i mina anor, däremot finns samegener i mig ifrån femte led bakåt och dessutom är jag infödd meänkieli talande infödd tornedaling som SD betraktar som utlänning.
  Sådana gjorde Führern tvål av, innan världen begravde han i en bunker.
  Vi har bra reglerad invandring enligt FN, EU och svenska fastställda normer.
  SD fascism vill vi inte veta av.
  Stackars KD och M?

 6. Futurum casus skriver:

  Regnbågen:Sd pratar inte ens om rasrenhet. Jag tror att du felpartiprogram.

 7. AnnBritth Olofsson skriver:

  Svar till regnbågen…menar du verkligen allvar med det du skriver? Jag tror du skämtar. Jag röstar på SD. Jag är inte ensam om det. Vi är över 1miljon som röstar på detta parti. Så vi är inte rasrena menar du? Vet inte om jag ska skratta eller gråta åt det påståendet. Det är många som är oroliga över SD:s framgång. Lekstugan fortsätter. Det verkar inte bli någon regering. Det enda som nu behövs är…nyval😉

 8. Sarva skriver:

  Regnbåge:du kanske var med med och mätte skallar på folk med Herman Lundborg,som sedermera exporterade måtten till Hitler i sin jakt på den ARISKA RASEN.Hur kan du garantera dina gener? Vem har hållit i benet på din mamma under akten?En fråga till dig,Vad har SD GJORT för ont nämn något och sluta spy ut galla din iq befriade idiot.mobbningen fortgår 1100000 SVENSKAR utestängs från samhället det är din demokrati.vi kommer igen nästa val 50%+ om det inte blir NYVAL redan nu.Det är nog många som är närmare samer än du än dina 5:de led bakåt.samerna kommer söderifrån Finland. Hur var det med benet

 9. Regnbågen skriver:

  Åå låila, åå låila, åå låila, o.s.v. i några minuter till, visst klingar det ursvenskt.

 10. Regnbågen skriver:

  Sarva: Angående benet, i ackja använder man ena benet som broms, kroppens delar har efter otaliga sekler anpassat sig till det, du förstår, resten av förklaringen blir för intim.

 11. Regnbågen skriver:

  Sedan urminnes tider är bromsbenet det motsatta för respektive kön, annars är det svårt och få till det, att båda tvingas krama om ackjebenet komplicerar det hela, så har det tyvärr blivit alltför ofta nu under hen tidevarvet.

 12. Laitahyökkäjä skriver:

  Regnbågen. Det är en hoper hopplöst ilskna, omogna och i många fall illa utbildade personer du måste gå i clinch med när du diskuterar SD. Lätt att syna hela deras ruttna kortlek då kommentarer som ”sluta spy galla din iq befriade idiot” slungas ut i brist på bättre svenska. Att HB:s redaktör ens släpper i genom dylik dynga? En nyhet för mig är också att över en miljon svennar är mobbade och utestängda från samhället om SD inte får vara med å bestämma. Sitter ni kanske i husarrest med fotboja på er? Nä serru, det här är varken Nordkorea eller Adolfs tusenåriga – koska tämä on Ruotsi!

 13. Sarva skriver:

  Laitahyökkäjä: serru är det Svenska? Förresten var fick du luft ifrån?

 14. AnnBritth Olofsson skriver:

  Laitahyökkäjä…Du anser att vi som röstar på SD är en samling outbildade människor. Vi vet inget…Vi kan inte något. Vi är en hop svennar som är mobbade och utestängda från samhället. Vad har du för skriftspråk? Du måste inse att för att kunna bilda en svensk regering måste SD släppas fram. Så enkelt är det. Du pratar om mobbning. Javisst, så är det. Löfven bjuder in alla partier till samtal. Utom SD. Vad ger det för signaler? Det straffar sig i slutändan. Tro mig…

 15. Regnbågen skriver:

  Niila i Vittula sagan uppfyller nog alla SD kriterier, han var ingenting, har jag för mig.
  HB visar äkta demokrati i kommentar spalten, tack för det.
  Att det spårar ur oftast är naturligt.

 16. Observer skriver:

  Futurum Casus: Du får begreppet,lögn förbannade lögn och statistik att bli levande. Pinsam jämförelse med länder som tillhör Europas fattigaste.
  Regnbågen: Jag hoppas på samma sak för Sveriges bästa med C och L ingåendes i en blocköverskridande regering. En högerregering till som drar på oss lågkonjunktur som vanligt har vi inte råd med i vårt land.
  Ett demokratiskt problem är faktiskt Sd som är ett farligt parti om vi ser till historien och kanske stora delar av hjärntrusten. Men de besvikna väljarna som röstar på partiet hur ska man behandla dom?
  Förtjänar dom respekt? Rasister? Lurade?

 17. Laitahyökkäjä skriver:

  Även på HB fortsätter talmansrundorna:
  – Oj j-a vad jag är arg (läs: bitter), men vänta bara när vi får över 50 proc nästa gång, då ska alla som säger emot få, då blir det riktig demokrati. Och den kommer med blanka stövlar! Tramp, trump, tramp…
  ”Serru” kan emellanåt höras (obs! talspråk) runt om i Svedala, men bara utanför rökpörtet Sarva, bara utanför rökpörtet. På tal om svenska, se här: ”…närmare samer än du än dina 5:de led bakåt.samerna kommer söderifrån Finland”. Sålunda talar en briljant språkekvilibrist med koll på grammatiken. Toppbetyg utdelas härmed!

 18. Futurum Casus skriver:

  Laitahyökkäjä: ”Det är en hoper hopplöst ilskna, omogna och i många fall illa utbildade personer”. Inte vet jag om de som har ”rätt åsikt” är överutbildade. Det har visat sig när jag tittat in på vissa personers yrken och utbildningnivå på facebook, de är inte så speciellt högt utbildade. Sedan brukar inte utbildning vara avgörande vid påstådd samhällsutveckling. Det har visat sig förr vid debatter om EU-medlemsskap, Euro sammarbete osv. Jag tycker inte du ska kritisera andras sätt att forumlera sig. Alla dina inlägg består av personangrepp vad gäller utbilningsnivå osv.

 19. Futurum Casus skriver:

  Observer: Jag kan förstå att du blir kränkt. Men tyvärr är det så, Sverige har Europas sämsta tillväxt och det är allvarligt. För att göra dig lite mer glad, så har det varit under en lång period. Det hade Sverige även under alliansens styre. Ett av länderna som ligger i topp är faktiskt Ungern. Man skäller på Ungern men någonting gör dom rätt trots allt.

 20. Viktigpetter skriver:

  Jag har läst Laitahyökkääjäs inlagor även i andra sammanhang och han verkar ju vara en bildad och balanserad person.

 21. Futurum Casus skriver:

  Observer: Hur ska vi behandla kommunistena i riksdagen? Jag ser dem som ett farligt parti med sin histora. Det är inte länge sedan som vissa hyllade Stalin. Jag gör lika med tecken på Stalin och Hitler. SD är trots allt inget nazistiskt parti, de följer de demokratiska spelreglerna och har vunnit sitt förtroende genom demokratiska val. Hur svårt kan det vara?

 22. Holmeros skriver:

  I Sverige behöver man inte ha någon hög utbildning. Det räcker med att vara en oduglig svetsare för att bli statsminister

 23. Holmeros skriver:

  Ni som är historiskt intresserade så titta på Youtube sök på ett parti ett folk så ser ni sossarnas nazistiska historia. Det var inte Sverigedemokraterna som stämplade jude i judarnas pass. Det var inte Sverigedemokraterna som mätte skallar på samer och tornedalningar. Det var inte Sverigedemokraterna som tillhandahöll nazityskland med all information om de judar som registrerades i Sverige. Jag la ut en direktlänk vid ett tidigare inlägg men detta censurerades tydligen av HB:s redaktion. Kanske Stefan Löven har gett massmedia direktiv

 24. AnnBritth Olofsson skriver:

  När det gäller politik så vill det alltid spåra ur. Varför inte hålla sig till ämnet? Varför blir det fula påhopp på oss som skriver? Du skriver så…han skriver så.Du kan inte stava. Du röstar på SD. Då vill jag inte prata med dig. Eftersom jag håller på SD…ja, då är jag rasist eller nazist. Då är jag lågutbildad och mindre vetande. Det är ju inte sant. Inte på en enda punkt. Vi håller oss till ämnet. Vi saknar en regering i vårt land. Vem måste svika sitt vallöfte och sina väljare? Ja det får tiden utvisa. Spännande att se🤔🤔

 25. Regnbågen skriver:

  Högerpolitiken är kortsiktig, det håller inte över en mandatperiod.
  Nu har H insett att det var galet att göra halva folket fattig, naturligtvis skapade sådan penningtransaktion onödig lågkonjunktur.
  Och det här med att ”öppna våra hjärtan” är precis det motsatta nu efter fyra år, nu innebär det ”försvinn”.
  H tron att ändra benämningen skatt till avgift gav precis motsatt effekt, allt blev dyrare.
  Att H nu vill ordna till egna svindlerier med fascism är skrämmande.
  Hjälp oss, det har S, C, MP, L och V insett tack och lov.

 26. Sarva skriver:

  Svar till Holmeros:Det du hänvisar till är inte sant i vissa ögon,man har blivit indoktrinerade av föräldrar sedan världskriget inpräntat i skallen och förvridit sanningen.Har också lagt ut reportaget om sossarnas samröre med nazisterna filmer med kända SOSSAR i bräschen men du måste förstå pappa har sagt dom är bäst fast det finns på film med ljud med kända politiker så blånekar man ta tex. Skyltarna på caféet med ett portförbjudande av judar gällde även halvjudar (antisemitism) håller med dig till 100%.

 27. Futurum casus skriver:

  Homeros alt. Ekonomen: Det är farligt med hjärntvätt. Du upprepar samma ”fake news” gång på gång. Till alla läsare: konjunktursvängningarna kommer i cykler, det skapas inte av partier. Trumps handelshinder eller dylikt kan dra igång en lågkonjunktur.

 28. Observer skriver:

  Futurum Casus: Googla vad gäller BNP i Europa så får du svar. Din ide om tillväxt är feltänkt det är ungefär som att säga att en 3-åring växer längre än en 30-åring självklart, men 30-åringen har vuxit i princip färdigt, möjligen med undantag av bredden…..Och……
  Sedan så vet du också att vi inte har kommunister i riksdagen de har tagit avstånd från kommunismen och är i dag i allra högsta grad ett demokratiskt parti. Mycket socialism i deras tänk men det är som en annan sak.

 29. Fakta skriver:

  Borgarna använder en märklig vokabulär, när vanliga medborgare får olika stöd, är det bidrag. När höginkomsttagare och företagare får stöd, är det avdrag!

 30. Futurum casus skriver:

  observer: Du får göra Do-omskrivning hur du vill. Om du vill veta BNP per capita(per person) så ligger Sverige sämst i EU. Det finns orsaker till att det är så men det kan mycket väl bli bättre med tiden. Vilket jag tyvärr tvivlar på. SD är också ett demokratiskt parti, dom som inte följer partilinjen åker ut.

 31. Futurum casus skriver:

  Fakta: Sossarna använder samma vokabulär. Det är riktiga jobb som måste till om Sveriges välfärd ska fungera. Bidragsjobben genererar inte välfärd.

 32. Regnbågen skriver:

  Futurum Casus: Förra regeringens omfattande systemomställningar av olika slag tvingade mig att halvera mina levnadsutgifter, jag tillhör utanförskapet vilka straffbeskattades av Högern.
  H gjorde 1/3 av samhället fattigare, detta orsakade självklart självförvållad lågkonjunktur och 60 miljarder i Statlig underskott.
  Övriga i samhället fick bidrag som kompenserade alla H införda tokigheter.
  Dom med klöver inte bara kompenserades, dom fick rejäla lättnader, ursäkta jag glömde att H kompenserade oss med en tjuga strax innan valet.

 33. Observer skriver:

  Futurum Casus: Kolla din dator…..skulle jag tala klarspråk så censurerades det.
  Skärpning du är f-n inte trovärdig eller rolig för 5 öre!

 34. Futurum casus skriver:

  Regnbågen: Det var ingen skapad lågkonjunktur. Lågkonjunkturer kommer i cykler. Jag vet inte vilken ålder du är i. Sveriges befolkningen har stora möjligheter att utbilda sig på nytt men då måste man vara mottaglig för nya kunskaper. En av orsakerna till att Sverige har dåligt BNP per capita är för att många väljer att vara hemma istället för att jobba. Rumänien och Bulgarien ligger i topp för att människor måste jobba för att överleva.

 35. Regnbågen skriver:

  Futurum casus: Högerns nya ”försvinn hjärtan”. Våra egna fattiga försvann inte, dom smög till soppköken och djurfodermontrarna, och uvarna lurades hit och uggla vid pappersmuggar i Högerns nyinredda lustgård.
  Som 70 åring sökte jag utbildning i min bransch där jag hade förvärvsarbetat i 55 år, AF trodde jag var gaggig, jag försvann inte, jag tvingades halvera mina levnadskostnader, resultatet av sådant drabbade samhället i sin helhet hårt.
  Högerns 300 miljarders transaktioner av våra resurser till de välbeställda gav därför onödig självförvållad lågkonjunktur, och det saknades 60 miljarder.

 36. Futurum Casus skriver:

  Observer: Läs inte kommentarer om du inte gillar dem. Du har inte allena rätt i allt. Jag behöver inte kolla min dator, den fungerar.

 37. lillemannen-ej stor skriver:

  verkar som att nasseinskan i Tärendö har vaknat till efter besvikelsen i valet. som var väntat. hoppas de blir ett extraval så vi blir av med nassarna för evigt i svensk politik.

 38. Observer skriver:

  Futurum Casus: Du har fel så det skriker om det. Sveriges BNP per capita är mer än dubbelt så hög som de länder du skriver om.
  Tillväxt är tillväxt och realitet en annan,kolla datorn igen eller be nån hjälpa dig att googla.

 39. Futurum Casus skriver:

  Observer: Vi pratar om olika saker. Jag pratar om BNP per capita och det är en helt annan sak. Där är Sveriges tillväxt per person usel. Vi jobbar för lite och är hemma för mycket. Om du tittar på nyheter så kan du knappast ha missat det.

 40. Regnbågen skriver:

  I kommande höstbudgeten finns troligtvis början till återställning av förra Regeringens skeva beskattning av ersättningar och pensioner. I fem olika steg under två mandatperioder införde Högern bidrag som kompenserade löntagarna och välbärgade för nya och höjda avgifter. Utanförskapets (pensionärernas) ekonomi slogs därmed i spillror. Nu är samtliga riksdagspartier för återställning av skevheten, att göra det i ett svep är fel, gör likadant som H gjorde vid införandet, i fem steg under två mandatperioder, annars skapas det problem på annat håll.

 41. AnnBritth Olofsson skriver:

  Svar till lillemannen-ej stor…förstår att du syftar på mig. Jag är ju den enda som kör med öppna kort. Ni övriga döljer er bakom ett alias. Jag är absolut inte missnöjd med SD:s valresultat. Nästan 18%. Väldigt bra. Blir det omval blir det ännu bättre. MP och L åker ut. Det var ju personer här som trodde SD skulle få 7-8%. Ni måste däremot vara besvikna. Kanske ni till och med bytt alias. Har jag fel?

 42. Sarva skriver:

  Ja du Lilleman micro-nano eller fake news. Måste TYVÄRR blanda mig i dina fegheter och påhopp på kvinnor din fega skit.Har du inte läst valresultatet 70 SD:are i Tärendö området. Partiet som ökade mest i rikstadsvalet,sossarnas sämsta val på 100 år.ta bort röster från köpta muslimröster +valfusk hur många % tror du s hade fått? Gå in på YOU-TUBE och kolla filmen.socialdemokraternas historia och deras vidriga rötter. Kom sedan och diskutera om nazismen. Du ska passa dig för vad du vräker ur dig.

 43. Viktigpetter skriver:

  Jag arbetade fyra år över pensionsåldern och fick under ett par år dubbla jobbskatteavdrag och jag skrattade hela vägen till banken. Nu när jag är pensionär får jag betala 33 procent skatt och kan hålla mig för skratt. Nog borde vi se till att med våra röster pressa ner skatten på pensionen. Det verkar som om inget parti på allvar engagerar sig för frågan.

 44. AnnBritth Olofsson skriver:

  Satsningar på pensionärer, polisen och försvaret riskerar att frysa in. Tack för det Magdalena Andersson. Läs Expressen…Hoppas vid gud på nyval.

 45. Umebo skriver:

  He, he. 70 SD:are i Tärendö. Ränderna går aldrig ur…

 46. från holmen skriver:

  Bruttonationalprodukten, BNP, dividerat med antalet invånare i landet kallas BNP per capita. Det är ett mått på ett lands produktion med hänsyn till befolkningsutvecklingen. Åren efter finanskrisen hade Sverige en svag utveckling av BNP per capita, dock blev tillväxten åter starkare under 2015 och i viss mån även året därpå. 2017 växte BNP per capita med cirka en procent.Den svaga tillväxten kulminerade i en djup kris i början av 1990-talet. Vi upplevde då tre år med fallande BNP. Krisen tvingade dock Sverige till en rad reformer. Bland annat blev Riksbanken självständig, skattesystemet reform

 47. Laitahyökkääjä skriver:

  …och en del språkkonstnärer basunerar ut ”din fega skit” och ”passa dig”. Kan man inte skönja ett hot där? Borde inte HB agera? Eller i alla fall rensa i rabatten? Efter ”passa dig” kommer nämligen nävrätten, jo-jo. Och för övrigt kunde inte Stefan Borg bli landets första SD-kommunalråd i Hörby. Orsak: han har ”argumenterat” med hjälp av begrepp från vitmakt-miljö. Lol, så oväntat! Hur många SDare har fått lämna p g a nazi-kopplingar? Ja, jag har i alla fall tappat räkningen. Men på hbwebben framhärdar de fortfarande…

 48. Futurum Casus skriver:

  Laitahyökkääjä: Jag känner inte en enda här på HBwebben såvida de inte uppger sin identitet. Så ska det vara, du ska inte behöva uppge din identitet. Att tycka olika betyder inte att man är SD:are eller nazist. Nu har det blivit mer regel än undantag att stämpla alla för att vara nazister. Jag tvivlar på att man vinner någonting med det. Med tanke på hur årets val och valresultat såg ut.

 49. Sarva skriver:

  ”lamahyökkäjä”,tipsar ännu en gång dig till att gå in på you-tube.titta på filmen törs du inte håll mamma eller pappa i handen.1938 nominerade en socialdemokrat Adolf Hitler till nobels fredspris.you-tube som sagt var:socialdemokraternas smutsiga förflutna.håll till godo. Han som nominerade HILLE hette: Erik Brandt, tvättäkta sosse. Rasist och antisemit.

 50. Laitahyökkääjä skriver:

  Nog finns det smuts i alla partiets historier om man gräver lite. Men – skapade Sossarna under 44 år vid makten (eller senare) nån diktatur i Sverige á la Der Reich? Gasades miljoner ihjäl i dödsläger här kanske? Nej, däremot skapade S en välfärdsstat i världsklass. SD däremot har nazirötter från Bevara Sverige Svenskt och Vitmakt-rörelsen å har tvingats under galgen att sparka ut otaliga representanter p g a för öppna nazi-sympatier. Ledarskiktet har tagit på sig kavaj men snackar fortfarande om vissa i landet som ”icke-svenskar”, t ex judar å tornedalingar. Ger detta inga kopplingar?

 51. Laitahyökkäjä skriver:

  Med SD landar vi på ett sluttande plan. När ett parti vid makten delar upp folk är det fritt fram att mobba de annorlunda. I helgen visade SVT:s nyheter hur hoten mot apotekspersonal med utländskt påbrå ökat. Rasismen normaliseras, som en anställd uttryckte det. Och vid valet senast lämnade en dam fram sina kuvert till en mörkhårig röstmottagare och sa: ”Å nu kan du packa väskorna” (mån tro vilka hon röstade på?). Nej, glöm ytliga youtube-klipp å läs historikern Alan Bullocks Hitler – en studie i tyranni. Så fort Adolf fått makten gick SS å SA ut på gatorna för att trakassera folk. Fact.

 52. Regnbågen skriver:

  M är ett gycklarparti, de lurar ju hit invandrare för och få röster till SD som M nu är allierad med. Redan vid sonderingen redogjorde M sin tre tesers politik som inte alls var förankrad i Alliansen. Hoppsan! Tyckte L och C. Nu svär M att bara föra Alliansens politik tillsammans med SD om M får regeringsmakten. Få se om L och C går till historien som dagtingare?

 53. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkäjä: 15 personer har blivit polisanmälda av miljoner besökare som apoteket har årligen. Är det ett stort problem? Visst, jag håller med,.. det är allvarligt men det kan lösas på många olika sätt. Jag håller med, Sverige är på ett sluttande plan och det är en av anledningarna till att många röstar på SD. De känner inte igen sitt Sverige som spårar ur för varje dag som går. Jag tror de flesta håller med mig när jag säger att Sverige är ett tolerant land i jämförelse med många andra länder.

 54. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkäjä: Däremot skapade sossarna IB, det är skrämmande att du inte känner till det. I somras träffade representanter från regeringen Facebook, twitter etc. för att begränsa alternativmedia. Jag vågar påstå att ränderna inte har gått att tvätta bort. Sossarna kan lätt förvandlas till ett diktatorisk parti om de blir undanträngda. Ju större SD blir, desto större risk är det för att det inträffar.

 55. Futurum casus skriver:

  Laitahyökkäjä: Fundera på följande. Ska vi tvinga minoriteter att bli svenskar? Det finns faktiskt minoriteter som inte vill bli räknade som svenskar. Du bidrar till att sprida ”fake news”. För den som lyssnade så pratade Björn Söder om minoriteter.

 56. Sarva skriver:

  Svar till regnbågen. Det fanns en som dagtingade med sitt samvete och det var Torbjörn Fälldin-c. Du tror väl inte själv på vad du skriver!Att M Skulle vara så angelägen att lura hit en massa outbildade individer tror du väl inte själv på.s-mp-l-c-v kan ta på sig skulden genom deras URBOTA sjuka politik som medfört att 1000-tals barn och vuxna drunknad på sin väg över Medelhavet på sin väg mot ”kanans land” du har ju facit om du tar rätt på fakta. Att våra human är inte att ta in så många som möjligt och spela bror duktig håller inte.1000-tals vind för våg bara i Norrland vad lever man av.

 57. Sarva skriver:

  Svar till laitahyökkäjä. Skillnaden mellan S och SD är att kommer det fram OEGENTLIGHETER hos SD utesluts dessa individer per/omgående inte som hos s får en annan uppgift i en ännu högre possision.Sen ska du ha en sak klar för dig det finns infiltratörer från vissa partier som har till uppgift att spela med i ett parti och sedan slå till där det gör mest skada.vad har SD ställt till med för skada skyll inte den sittande Regeringens misslyckanden på andra partier. Sämsta valet på 100 år säger väl ändock lite eller?

 58. AnnBritth Olofsson skriver:

  Visst är det härligt att ha ett parti att skylla på? Vilken tur att SD finns. Allt som händer och har hänt. Det är deras fel. Hur i hela friden tänker ni? Detta parti, tredje störst i landet, dessa har ju inget att säga till om. Detta parti är ju uteslutet. Inget annat parti vill tala med dom. Enda gången dom får göra sin röst hörd är när det ska röstas om något. Tänk nu till alla…inte kan ni skylla på SD. Landet ser ut så här. Bara att acceptera☹

 59. från holmen skriver:

  Välståndsligan mäter OECD-ländernas köpkraftsjusterade BNP per capita och är ett ungefärligt mått på ett lands levnadsstandard. I början av 1970-talet låg Sverige på en fjärdeplats. Därefter halkade vi ner i listan och nådde en bottennivå under nittiotalskrisen. Idag ligger vi på en tolfteplats…. För övrigt så uppger välunderrättade källor i Stockholm att (C+L) inte vill sitta i samma regering som sossarna och övriga rödingar. få nu se vad som kommer härnäst…Kanske CenterAnnie som erkänd minoritet skall få chans att bilda regering…jaja Sverige månar om sina minoriteter det vet vi ju…

 60. henka skriver:

  Ardalan Shekarabi blev minister fast det rann pengar från ungdomsförbundets kassa.så undra hur många andra sossar som inte har rent mjöl i påsen

 61. Laitahyökkäjä skriver:

  Känner till IB mycket väl. Smutsigt, ja. Diktatur, nej. Hört talas om Alan Bullock? Så klart inte, Fu C. Du föredrar väl annat som Mein kampf och så. Men pröva boken jag nämnde ovan. Sarva, SD har ännu inte sparkat Åkesson å Söder. Och för övrigt heter det inte possision, utan position. Slutligen: 18 proc å massor med bitterhet märker jag. Man kan alltid pröva lyckan i Ungern i stället, som er meningsfrände herr krogfighter Ekeroth.

 62. Viktigpetter skriver:

  Laitahyökkääjä heter det inte Das Reich? Socialdemokratin kunde skapa Europas bästa välfärdsstat trots att man genomgått flera år av hård beredskap. Våra grannar och europeerna surfade omkring på en räkmacka under hela kriget och ändå kunde inte de tävla med det svenska fasterlandet/mosterlandet.

 63. Verkkosurfaren skriver:

  Laittahyökkäjä, trodde vi båda hade lovat försvinna från hbwebben pga att slippa förknippas med all polariserad dynga som skrivs. Men, jag ser att du är igång igen, så bara för din skull gör jag comeback för en kväll. Jag testar vänstertricket att ”relativisera” och uppmanar dig, och andra läsare att googla på tre ord: ”hässleholm socialdemokrat islamist”, sen kan du skölja och svälja och gärna återkomma med nya teser om värdegrund och partiers nutid och historia etc. Om inte ”alternativmedia” (hatmedia kanske du säger) duger, kanske Expressen mfl funkar? Ha en bra höst för övrigt 🙂

 64. Sarva skriver:

  Till laitahyökkäjä skriver med en mobil och har fingrar som en knippe ku… kan du hjälpa mig och skriva till ordet KNAPSU, jag är så osäker.