Ny teknik förbättrar samtalstäckningen

TORNEDALEN: Telia lanserade under onsdagen VoLTE (Voice over LTE/4G) för mobilkunder i Sverige, vilket ska förbättra samtalstäckningen i 4G-nätet samt ge snabbare uppkopplingstid och högre samtalskvalitet.

Tidigare har 4G-nätet bara använts för mobilsurfande, något som gjort att 4G-telefoner per automatik växlar över till 3G- eller 2G-nätet när vanliga röstsamtal görs. Det leder till att mobilsurfen går långsammare, men den nya tekniken gör att kunder kan surfa via 4G-nätet samtidigt som de pratar i mobilen.

– Vi arbetar hela tiden med att förbättra och utveckla mobilnäten i Sverige, för att förbättra kundupplevelsen. Vi har redan ett mobilnät i världsklass, VoLTE är nästa steg för att underlätta och bygga kommunikation på vara kunders villkor, säger Jonas Hasselberg, chef för Telias konsumentaffär, i ett pressmeddelande.

Telias privatkunder med några av de senaste telefonmodellerna från Sony, Samsung och Huawei blir de första som får ta del av tjänsten. Inom kort rullas tjänsten ut till kunder med de senaste telefonmodellerna från de största tillverkarna.

Telias företagskunder får vänta till maj innan tjänsten kommer.

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska Taggar: , ,