Ny tillförordnad vd för kollektivtrafikbolag

TORNEDALEN: Länstrafiken Norrbotten har från och med den 1 januari en tillförordnad vd. Thomas Björk är den som kommer att inneha rollen som vd. Han har tidigare varit vd för bland annat Coop Norrbotten, Modo Hockey, Plannja AB samt Norrbottens lantmän och driver idag sitt eget managementbolag.

I uppdraget kommer Thomas Björk även att verka som tillförordnad chef för Regionala Kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten samt som tillförordnad vd för dess helägda dotterbolag Länstrafiken i Norrbotten AB samt dotterdotterbolagen Serviceresor i Norr AB och Bussgods i Norrbotten AB.
I uppdraget ingår även bland annat att på styrelsens uppdrag leda rekryteringsarbetet efter ordinarie chef och vd. Rekryteringen inleds efter årsskiftet och ordinarie chef/vd beräknas vara på plats i slutet av sommaren 2019.
Tidigare vd Kenneth Johansson lämnar Länstrafiken Norrbotten, efter totalt 7 år, för rollen som teknisk chef inom Nässjö kommun. Länstrafiken i Norrbotten AB ägs av Regionala kollektivtrafikmyndigheten i Norrbotten. RKM är organiserat som ett kommunalförbund med Region Norrbotten och länets 14 kommuner som medlemmar

Publicerad i Haparanda, Kalix/Överkalix, Övertorneå, Pajala, Svenska
2 kommentarer om “Ny tillförordnad vd för kollektivtrafikbolag
  1. göra carlsson skriver:

    bådar inte gott

  2. Batman skriver:

    varför bådar detta inte gott?