Nya arbetstillfällen vid Polarica

HAPARANDA: Polarica har flyttat sin nordiska bärpaketering  från fabriken i Swidwin i Polen till Haparanda.

Polarica i Haparanda har tidigare saknat förpackningskapacitet för alla bärsorter, och därför har nordiska bär  så som lingon, blåbär och hjortron fått transporteras ända till Polen för att paketeras.

Nu uppger Polaricas vd Juha Ruohola till Haparandabladet att de har flyttat den nordiska bärpaketeringen till fabriken i Haparanda, vilket innebär tre nya arbetstillfällen till kommunen, samtidigt som företaget minskar miljöpåverkan.

– Det är även lönsammare för oss, då vi inte behöver transportera bären fram och tillbaka, säger Ruohola och uppger att de gör inga neddragningar i Polen i och med detta, utan där packas övriga bär, så som hallon och jordgubbar.

Publicerad i Haparanda, Svenska Taggar:

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 tecken kvar.

*

I detta forum gäller samma regler som för insändare i den tryckta tidningen. Det finns en ansvarig utgivare och vad som kan publiceras regleras av tryckfrihetsförordningen och de pressetiska reglerna. Debatten modereras av HB:s redaktion.

Skriv kortfattat, vårdat och inte med versaler (stora bokstäver) vilket är störande för läsningen. Använd heller inte långa rader av utropstecken eller andra krusiduller som försämrar läsbarheten. Kommentarer som länkar till andra webbplatser godkänns som regel inte. Antalet kommentarer är begränsat till maximalt 100 per nyhet.

Kommentarer som postas till HBwebben.se kan komma att publiceras också i Haparandabladet.